• A héten több fürdő, illetve fürdőegység kapcsán is kiderült az újranyitás dátuma; bérbe adnának egy Pest megyei termálfürdőt; húsvét előtti szállásakció Tiszakécskén; legkedveltebb fürdőgyógyászati kezelések.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Bővelkedett jó hírekben ez a hét, hiszen több fürdő is közzétette az újranyitásának dátumát. Pest megyében van egy szélesebb körben talán kevésbé ismert gyógyvizes strandfürdő. Ez Tóalmás község termálfürdője, ami az elmúlt esztendőben zárva tartott, ugyanis akkor már kezdetét vette a fürdő felújítása. A munkákkal mostanra már nagyrészt végeztek és be is harangozták, hogy nyár elején megnyitják a strandfürdőt.

A héten megnyitotta kapuit a Balaton Uszoda is, amit még tavaly ősszel zártak be a megnövekedett energiaköltségek miatt. Beharangozta a nyitási dátumát a jászapáti Tölgyes Strandfürdő, amit tavaly október óta kénytelenek nélkülözni a vendégek.

A héten kiderült, hogy hamarosan újranyit a Zsóry Gyógyfürdőhöz tartozó fedett élményfürdő és uszoda. Szintén már ismert a nyitási dátuma a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőnek is. Január közepe óta a kiskőrösi Rónaszéki Fürdő szolgáltatásai a szomszédos szálloda fürdőrészlegében érhetők el, de már nem kell sokat várni és újra a régi helyen várják a vendégeket.

Továbbra is bérlőt keresnek az Albertirsai Strandfürdőnek. Már korábban meghirdettek egy pályázatot, de az nem járt sikerrel. Pedig jó kis szezonális fürdőről van szó, ami minősített gyógyvízzel is rendelkezik.

Húsvét előtti szállásakciót hirdetett a Barack Thermal Resort, erről itt tudhat meg minden további részletet. Bükfürdőn felújították a Bük-9 jelű termálkutat, ami így már vígan ontja magából a magas ásványianyag-tartalmú gyógyvizet, erről pedig itt olvashat.

Jász-Nagykun-Szolnok bővelkedik a minősített gyógyvizekben és néhány szuper gyógyfürdő is működik a megyében. Itt írtunk róluk. Milyen betegségeknél nem javasolt a termálfürdők látogatása? Itt megtudhatja. Melyek a legnépszerűbb fürdőgyógyászati kezelések az egészségbiztosító adatai alapján? Ezt pedig itt találja, vannak benne meglepő adatok.

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.