Hajdúnánás GyógyfürdőHatalmas, csónakázó tóval is rendelkező, parkosított területen fekszik a közelmúltban megújult és gyógyászati részleggel bővített Hajdúnánási Gyógyfürdő.

Település és fürdő

A Hajdú-Bihar megyében található település Debrecentől 40, Nyíregyházától 25 kilométerre fekszik. A 17 ezer lakosú Hajdúnánás könnyen megközelíthető autóval, hiszen a város mellett halad el az M3-as autópálya, vasúton pedig a Debrecen-Tiszalök vonalon érhető el. Hajdúnánáson 1958-ban találtak termálvizet, amit eleinte a közeli tóba eresztettek és a fürdő kiépítéséig abban fürödtek a helyiek. A hatalmas, 14 hektáros területű fürdő megnyitására 1962 júliusáig kellett várni.

A hajdúnánási termálvizet 1989-ben gyógyvízzé nyilvánították, az elmúlt tíz évben pedig számos fejlesztés valósult meg a fürdőben. 2003-ban komplett felújításon esett át a Hajdúnánási Gyógyfürdő. 2011-ben egy uniós pályázati forrás révén gyógyászati részleggel bővült a komplexum, akadálymentesítették a főépületet, a külső medencék pedig élményelemekkel bővültek.

Gyógyhatás

A magas ásványianyag-tartalmú gyógyvíz mozgásszervi, ízületi, valamint egyes nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas.

Szolgáltatások

A csónakázó tóval is rendelkező termálfürdőben két-két nyitott és fedett gyógyvizes medence, a kültéren úszó-, gyermek- és csúszdamedence várja a vendégeket. Sportolásra is lehetőség nyílik, hiszen tenisz, strandröplabda és strandfoci pályák is találhatók a fürdő területén. A közelmúltban megvalósult fejlesztések révén számos gyógyászati kezelés is elérhető a létesítményben. Ezek közé tartozik a gyógymasszázs, a gyógytorna, a súlyfürdő, az iszappakolás, a fizikoterápiás kezelések, a tangentor, vagy éppen a reumatológiai szakrendelés. A fürdő épületében egy termál szálló is működik.

A Hajdúnánási Gyógyfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.Elérhetőség

4080 Hajdúnánás, Fürdő utca 7.

Telefon: +36-52-381-806

weboldal


Nagyobb térképre váltás