• Hatalmas területen fekszik a Hajdúnánási Gyógyfürdő, ahol fedett és szabadtéri medencék mellett egy csónakázó tó is található.

  • A fürdőben gyógyvíz minősítésű, jódos-brómos termálvíz áll a vendégek rendelkezésére.

Érdekességek és tudnivalók a Hajdúnánási Gyógyfürdőről

1. A Hajdú-Bihar megyében található település Debrecentől 40, Nyíregyházától 25 kilométerre fekszik. A közel 17 ezer lakosú Hajdúnánás könnyen megközelíthető autóval, hiszen a város mellett halad el az M3-as autópálya, vasúton pedig a Debrecen-Tiszalök vonalon érhető el.

2. Hajdúnánáson 1958-ban találtak termálvizet, amit eleinte a közeli tóba eresztettek és a fürdő kiépítéséig abban fürödtek a helyiek. A hatalmas, 14 hektáros területű fürdő megnyitására 1962 júliusáig kellett várni.

3. A hajdúnánási termálvizet 1989-ben gyógyvízzé nyilvánították, az ezt követő időszakban pedig számos fejlesztés valósult meg a fürdőben. 2003-ban komplett felújításon esett át a Hajdúnánási Gyógyfürdő. 2011-ben egy uniós pályázati forrás révén gyógyászati részleggel bővült a komplexum, akadálymentesítették a főépületet, a külső medencék pedig élményelemekkel bővültek.

Hajdúnánási Gyógyfürdő

4. A magas ásványianyag-tartalmú, jódos-brómos gyógyvíz mozgásszervi, ízületi, valamint egyes nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas.

5. A csónakázó tóval is rendelkező termálfürdőben két-két nyitott és fedett gyógyvizes medence, a kültéren úszó-, gyermek- és csúszdamedence várja a vendégeket. Sportolásra is lehetőség nyílik, hiszen tenisz, strandröplabda és strandfoci pályák is találhatók a fürdő területén. Mindezeken felül számos gyógyászati kezelés is elérhető a létesítményben. Ezek közé tartozik a gyógymasszázs, a gyógytorna, a súlyfürdő, az iszappakolás, a fizikoterápiás kezelések, a tangentor, vagy éppen a reumatológiai szakrendelés. A fürdő épületében egy termál szálló is működik.

Hajdúnánás meleg vizes fürdő

Szubjektív vélemény a Hajdúnánási Gyógyfürdőről

Nagyon szép környezetben fekvő, kifejezetten hangulatos fürdőről van szó, ahol a hajdúszoboszlóihoz egészen hasonló gyógyvízben fürödhetünk. Az sem mellékes, hogy a gyógyfürdő jegyárai igazán kedvezőnek számítanak. Szerintünk akár hosszabb üdülést is érdemes Hajdúnánásra szervezni.

A Hajdúnánási Gyógyfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.Elérhetőség

4080 Hajdúnánás, Fürdő utca 7.

Telefon: +36-52-381-806

weboldal

Szállás Hajdúnánáson

Az önkormányzat oldalán összegyűjtve megtalálhatja a hajdúnánási szálláslehetőségeket. Foglaljon közvetlenül a szálláshelynél és ne a szállásportálokat használja, utóbbiak ugyanis olykor irreálisan magas jutalékot számítanak fel, ezáltal közvetve drágítják a szállások díját.

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található a fürdő:


Itt megnézhet egy videót a Hajdúnánási Gyógyfürdőről: