• Mutatunk néhány olyan családbarát élményfürdőt, ahová kisgyerekkel is jó ötlet lehet ellátogatni.

  • Többféle gyermekmedencével, baba-mama szobával várják a vendégeket, de egyes helyeken még gyermekfelügyeletet is vállalnak.

Amiben biztosan nagyon sokat fejlődtek az elmúlt egy-két évtizedben a magyarországi fürdők, azok a családbarátnak, vagy gyerekbarátnak nevezett szolgáltatások. Aki emlékszik, hogy a 80-as, 90-es években még milyen gyerekmedencék voltak, az pontosan tudja, hogy mire gondolunk. Akkoriban ugyanis az esetek többségében a „gyermekbarát kínálat” kimerült egy sekély vizű kismedencében. A gyerekek többségére inkább úszógumit adtak a szüleik és bevitték őket a nagyobb termálmedencékbe.

Manapság viszont a közepes és nagyobb termálfürdők is igyekeznek a család minden tagja számára – egyszerre – kellemes kikapcsolódást biztosítani. Ebbe a sorba tartozik, hogy legyen gyógyvizes ülőmedence, élményelemekkel felszerelt medence, vízi csúszda, vagy akár aquapark és egyre gyakoribb, hogy a különböző korosztályú gyerekeknek is külön-külön medencéket alakítanak ki. Így az éppen csak járni tudó kicsiktől kezdve a nagyobb gyerekekig mindenki találhat a kedvére való medencét. Utóbbiak igazából nem is csak szimpla medencék, hanem tulajdonképpen vizes játszóterek, játékokkal, vízköpőkkel, minicsúszdákkal felszerelve.

Összegyűjtöttünk néhány olyan családbarát élményfürdőt, amelyek szerintünk élen járnak ezen a téren. Ide akár kisgyerekkel, illetve akár több generációnak együtt is érdemes útnak indulnia. A családbarát fürdőket nem rangsorolva, hanem ábécé-sorrendben mutatjuk be.

Debrecen – Aquaticum mediterrán élményfürdő

Aquaticum gyerekbarát családbarátA hatalmas debreceni élményfürdőn belül az emeleten egy külön kétszintes gyerekjátszót alakítottak ki, ami a 3-12 éves korosztálynak biztosít kikapcsolódási lehetőséget. A gyermek- és bébi medencében olyan csúszda is található, amit a legkisebbek is biztonságosan használhatnak. További érv az Aquaticum mellett, hogy 3 éves korig ingyenes a belépés, a bébimedencét pedig klór nélkül fertőtlenítik. A fürdőben baba-mama pihenő is található és a medencék körül csúszásgátló és ütéscsillapító burkolatokat alkalmaznak.

Gyula – AquaPalota élményfürdő

AquaPalota Gyula családbarátA fedett AquaPalota élményfürdő csúszdái között találni olyat, amin a szülők a gyerekekkel együtt csúszhatnak. Ezen felül baba- és gyerekmedence is a vendégek rendelkezésére áll, a kicsik szórakozásáról vízágyúk, kalózhajós vízicsúszdák is gondoskodnak, de egy szárazföldi játszóteret is kialakítottak a fedett részlegben. A fürdőben baba-mama szoba is található, ahol lehetőség van a picik etetésére, vagy tisztába tételére.

Hajdúszoboszló – Aqua-Palace élményfürdő

AquaPalace Hajdúszoboszló gyerekvilág családbarátEgész évben üzemelő Aqua-Palace első emeletén gyermekvilág néven egy külön részleget alakítottak ki. Itt bébi úsztató medence, baba-mama medence, családi állatfigurás medence, bébi és gyerek csúszdák, játszóház, gyerekfoglalkoztató terem, pihenő- és szoptató helyiség, pelenkázó áll a fürdővendégek rendelkezésére. Az élményfürdőben rendszeresek a gyerekeknek szánt animációs programok.

A szabadtéri fürdőszolgáltatások iránt is megnőtt a családos vendégek igénye, ezért a közelmúltban a szezonálisan működő strandon két újabb gyermekmedencét építettek. Ezen felül a strandhoz kapcsolódó aquaparkban is található állatfigurás gyerekmedence és a 6-12 éves korosztálynak szóló kalandmedence is.

Sárvár – Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Sárvár Fürdő gyerekmedence családbarátSárváron egy külön családi élményfürdő szárnyat alakítottak ki néhány évvel ezelőtt. A cél az volt, hogy a szülők és a gyerekek együtt kapcsolódhassanak ki. Jó példa erre a nagy jacuzzi, ahonnan a szülők rálátnak a gyermekmedencékre. A családbarát fürdőben babacsúszdás medence, csúszdás-vízágyús medence, családi csúszda, nagyobb gyerekek által használható csúszda is található. A sárvári fürdő játszóházában gyerekfelügyeletet is biztosítanak. Itt sem maradnak el az olyan szolgáltatások, mint a babakonyha, a pelenkázó, a játszósarok és a pihenőszoba.

A termálfürdő szabadtéri részén is több gyermekmedencét alakítottak ki, ezek között kalózhajós, víziváras kalandmedence is található.

Zalakarosi Fürdő

Zalakaros strandfürdő családbarátA fürdőhöz tartozó kültéri gyerekvilág a nyári szezonban, a beltéri gyerekvilág pedig egész évben látogatható. A fedett részen gyermek élménymedencék, csúszdák, vízi játékok, függőhidak, vízágyúk mellett olyan medence is található, amit már a tipegő babák is használhatnak. A szabadtéri kölyökstrandon 60-féle vízi attrakció (zuhatagok, csúszdák, vízágyúk) várják a gyerekeket 0-12 éves korig. A kültéri gyermekvilág mellett egy játszóudvart is kialakítottak.

Mi a helyzet a belépőjegyekkel?

Az Aquaticum mediterrán élményfürdő esetében a belépők tartalmazzák a gyerekbarát szolgáltatások használatát is, s ez igaz a gyulai AquaPalotára is. Ugyanez a helyzet Hajdúszoboszlón az Aqua-Palace élményfürdővel. A hajdúszoboszlói strandi gyermekmedencék a strandbelépővel használhatók, viszont az aquaparkba – ahol szintén találhatók gyerekmedencék – külön kiegészítő belépőt kell vásárolni. Sárváron egységes belépő van, ami mindenhová, azaz a családi élményfürdőbe, a kültéri medencékhez is érvényes. Zalakaroson a szabadtéri kölyökstrand már az alap belépővel is látogatható, a fedett részleg gyermekvilágához viszont komplex belépőjegyet kell váltani.