Bükfürdő gyógyfürdőA nyugati országrész egyik legnépszerűbb üdülőhelyén, Bükfürdőn az elmúlt években komoly fejlesztések történtek, a gyógyfürdő óriási pihenőtérrel, csúszdákkal bővül és több régi épülete is megújult.

Település és fürdő

Bük település Vas megyében, Szombathelytől 27 kilométerre fekszik. Más hasonló városoktól eltérően itt a fürdő nem a településen belül, hanem annak határában található, lényegében külön településrészt alkotva. A gyógyvízre még 1957-ben, kőolajkutatás közben bukkantak. Maga a fürdő 1962-ben nyitotta meg kapuit még meglehetősen kezdetleges formában, egyetlen medencével. A Büki Gyógyfürdő fejlődése a 70-es évektől gyorsult fel igazán. 1972-ben átadták a fedett részt, 1979-ben országos jelentőségű gyógyhellyé nyilvánították. A 90-es évekre szállodákkal, panziókkal, vendéglőkkel népesült be a fürdő környéke. Bük 2007-ben városi címet kapott, a településen jelenleg 3400 állandó lakos él.

Gyógyhatás

A büki gyógyvíz mozgásszervi, urológiai, ízületi és nőgyógyászati problémák, valamint csontritkulás és baleseti sérülések utókezelése esetén is hatásos. Ivókúraként egyes emésztőrendszeri megbetegedéseknél, azon belül is gyomorhurutnál és fekélyeknél ajánlják.

Szolgáltatások

Bükfürdőn jelenleg 32 medence és 5200 négyzetméternyi vízfelület várja a vendégeket. A gyógyvizes medencéket 32-38 fokos, a strandmedencéket pedig 26-28 fokos vízzel töltik fel. A Gyógy- és Élménycentrumban ezen felül csúszdakomplexum, gyermekmedencék, különféle sportpályák találhatók. A fürdőben rendszeresen szerveznek sport- és szórakoztató programokat is. A büki szaunavilág –  ahol többféle szaunatípus is elérhető – egyszerre 150 fő befogadására alkalmas, a komplexum külön szaunapihenő résszel is rendelkezik.

A hasonló fürdőkben megszokott gyógykezelések közül gyakorlatilag minden elérhető Bükfürdőn is: gyógymasszázs, hidroterápia, lézerterápia, ultrahang terápia, gyógytornák, pakolások. A Gyógy- és Élménycentrum szomszédságában kemping található, amelynek vendégei szabadon átjárhatnak a gyógyfürdőbe.

A Bükfürdői Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

Elérhetőség

9740 Bükfürdő, Termál krt. 2.

Telefon: +36-94-558-080

weboldal