Bükfürdő Termálfürdő gyógyvíz

  • Bükfürdőn található a nyugati országrész egyik legkedveltebb termálfürdője.

  • A kitűnő gyógyvíznek, a gyógyászati- és wellnesskínálatnak, valamint a gyerekbarát szolgáltatásoknak egyaránt nagy szerepe van abban, hogy sokan évek, sőt évtizedek óta visszajárnak Bükfürdőre.

Tudnivalók és érdekességek a Bükfürdő Thermal & Spáról

1. A 3500 lakosú Bük település – 2007 óta város – Vas megyében, azon belül Szombathelytől nagyjából 27 kilométerre fekszik. Maga a fürdő nem a városon belül, hanem tulajdonképpen annak határában található, ma már gyakorlatilag egy külön településrészt alkot.

2. Bükfürdő az ország nagyobb múltú fürdőhelyei közé tartozik, hiszen a település és a termálvíz kapcsolata több mint 60 évre tekinthet vissza. Bük határában még 1957-ben, kőolajkutatás közben találtak termálvizet. Ez meglehetősen látványosra sikerült, ugyanis hatalmas erővel, 70 méter magas vízoszlopként tört fel a forró víz. A korabeli feljegyzések szerint akkora robajjal járt mindez, hogy a termálkút 200 méteres körzetében egymás szavát sem értették az emberek.

büki termálvíz feltörése

Hamar népszerű lett a büki fürdő

3. A termálvíz feltörése után pár évet még várni kellett a termálfürdő átadására, amire végül 1962-ben került sor. Mai szemmel nézve ez még egy kis kezdetleges, egymedencés fürdő volt. Az 1970-es évektől viszont hatalmas lendületet kapott Bükfürdő fejlődése. 1972-ben átadták az első fedett részleget, 1979-ben gyógyhely címet is kaptak. A 90-es évekre szállodákkal, panziókkal, vendéglőkkel népesült be a fürdő környéke.

4. A bükfürdői termálfürdő – vagy újabb nevén Bükfürdő Thermal & Spa – sikeréhez minden bizonnyal hozzájárult a kitűnő, már-már unikális termálvize, ami 1965-ben gyógyvíz minősítést kapott. A fürdőt több termálkútból látják el vízzel, ezek között találni olyat, amelynek az összes oldott ásványianyag-tartalma meghaladja a literenkénti 15 ezer mg-t. Ez országos szinten is az egyik legmagasabb értéknek számít.

Bükfürdő gyógyfürdő

Ivókúra és fürdőkúra formájában is hatékony a büki gyógyvíz

5. A bükfürdői gyógyvíz nem pusztán csak magas ásványianyag-tartalmú, hanem a vizsgálatok szerint rendkívül hatékony is. Az alkáli-hidrogénkarbonátos vizek közé tartozik, jelentős fluor-, magnézium- kalciumtartalommal. A gyógyvíz mozgásszervi, urológiai, ízületi és nőgyógyászati problémák, valamint csontritkulás és baleseti sérülések utókezelése esetén is hatásos. A büki víz ivókúra formájában is alkalmazható: egyes emésztőrendszeri megbetegedéseknél, azon belül is gyomorhurutnál és fekélyeknél, továbbá a csontritkulás megelőzésére ajánlják.

6. A Bükfürdő Thermal & Spát egy 14 hektáros park veszi körül, és összesen 34 medencét foglal magában. A fürdőkomplexumon belül három zónát találunk: gyógy- és strandfürdő, élményfürdő, valamint szaunavilág. Emellett medical wellness centrum és gyógyászati részleg is a vendégek rendelkezésére áll. A gyógyászati részlegben akár társadalombiztosítási támogatással is elérhetőek a fürdőgyógyászati kezelések.

Bükfürdő termál7. A gyógy- és strandfürdőben számos fedett és szabadtéri medence közül lehet válogatni, beleértve a gyógyvizes, a családi- és gyermekmedencéket is. Az igazán különleges medencék közé tartozik például – a szezonálisan üzemelő – Acapulco medence, ahol hullám- és ugróöböl is található. Mindezek mellett négypályás családi csúszda, továbbá többféle sportpálya is van a strandi részen.

8. Az élményfürdőben beltéri csúszda, sodrófolyosós, nyakzuhanyos élménymedence, pezsgőmedence biztosítja a pihenést és kikapcsolódást. A családos vendégeknek már csak azért is érdemes ide ellátogatni, mert gyermekmedence, valamint egy Cápabarlang nevet viselő, a tengeralatti vízivilágot idéző, interaktív játékokkal felszerelt medence is van ebben a fürdőegységben. Akik gyógyulni szeretnének, azok itt is találnak gyógyvizes medencét.

Bükfürdő Termálfürdő csúszda

Számos kikapcsolódási lehetőség Bükfürdőn

9. A fürdő szaunavilágban finn erdei szauna, kültéri ördögszauna, infraszauna, aromaszauna, továbbá tepidárium, gőzfürdő is találhatók. A medencekínálat pedig kültéri élménymedencéből, beltéri jacuzziból, kültéri és beltéri merülőmedencéből, valamint Kneipp-medencéből áll.

10. A fürdőhöz egy saját kemping is tartozik. A 166 beállóhelyes gyógykemping a termálfürdővel közvetlen összeköttetésben áll és egész évben nyitva tart.

11. Aki Bükfürdőre látogat, annak messze nem csak a termálfürdő jelenti az egyetlen kikapcsolódási lehetőséget. A városban rengeteg programot szerveznek, főleg a nyári időszakban. Ezen kívül Bükön golfpálya, sportcentrum, sportpark, szabadtéri kondipark is található. Főleg a családos vendégek számára jó hír, hogy a településen különleges mászó- és kalandpálya, játszópark is a vendégek rendelkezésére áll. Mindezeken felül vadászási, pecázási lehetőségeket is találni a  közelben. Érdemes kihasználni a környék által kínált kirándulási lehetőségeket is, különösen azoknak, akik messzebbről érkeznek Bükfürdőre. Megéri átugrani a 23 kilométerre lévő Kőszegre, vagy éppen Szombathely is megjárható félóra alatt, de akár egy ausztriai átruccanást is érdemes megfontolni.

A Bükfürdői Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!
Elérhetőség

9740 Bükfürdő, Termál körút 2/A

Telefon: +36-94-558-080

Itt találja a Bükfürdő Termal & Spa weboldalát

Itt megnézheti a termálfürdő környékét: