Zalaszentgróti TermálfürdőNyugodt, erdős környezetben fekszik a viszonylag új építésűnek számító zalaszentgróti termálfürdő. Itt palackozzák a NaturAqua ásványvizet is.

Település és fürdő

Zala megye északi részén, a Zala-folyó völgyében található Zalaszentgrót város. A több mint 7000 lakosú település nevének eredetét Szent Geroldra – a falu templomának védőszentjére – vagy Szent Gellértre vezetik vissza. Zalaszentgrótot 1984-ben nyilvánították várossá.

A településen a 80-as években már működött egy kisebb strand, ami azonban megszűnt.  Az 1990-es évek végén újabb kutatófúrásokat végeztetett az önkormányzat, és a talált vízre alapozva 2001-ben nyitotta meg kapuit a termálfürdő, amely kezdetben még csak szabadtéri medencékkel rendelkezett. Négy évvel később uniós forrásból fedett fürdővel bővülhetett a létesítmény.

Az erős környezetben fekvő termálfürdőnél eredetileg egész éves üzemeltetést terveztek, de már jó ideje csak a nyári strandszezonban működtetik. A zalaszentgróti vízzel sokkal többen találkozhattak palackozott formában, mint medencében. 2002-ben ugyanis ásványvíz-palackozó üzemet épített a Coca-Cola Zalaszentgróton, s azóta az itteni ásványvizet árusítják NaturAqua néven.

Gyógyhatás

A zalaszentgróti víznek nincs ugyan gyógyvíz minősítése, de a tapasztalatok szerint mozgásszervi, valamint reumatikus panaszok esetén a meleg vizes ülőfürdőjüknek kedvező hatása van.

Szolgáltatások

A Szent Gróth Termálfürdőben öt szabadtéri és négy fedett medence várja a vendégeket. A fürdő medencéinek vízfelülete több mint ezer négyzetmétert tesz ki. A beltéri részlegben meleg vizes ülőmedence, gyermekpancsoló, úszó- és tanmedence várja a vendégeket. A kültéri strandfürdőben egy élményelemekkel és csúszdával felszerelt medence, nagymedence, ülőpados termálvizes medence található és a legkisebbeknek itt is építettek egy gyerekpancsolót.

A fürdőben többféle masszázs, köztük svédmasszázs, relaxáló, gyógynövényolajos, valamint talpmasszázs érhető el. Aki nem tud úszni, az itt megtanulhat, ugyanis gyerekeknek és felnőtteknek, akár csoportban, akár egyénileg úszásoktatást tartanak a külön az erre a célra kialakított medencében.

A Zalaszentgróti Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről itt olvashat információkat.Elérhetőség

8790 Zalaszentgrót, Zalabéri út

Telefon: +36-83-708-000

weboldal


Nagyobb térképre váltás