• Az ország legnagyobb fürdőkomplexumának számít a hajdúszoboszlói Hungarospa.

  • Ez az egyik legnagyobb múltra visszatekintő fürdőhelye is az országnak.

  • Akár gyógyulni, akár kikapcsolódni, szórakozni szeretnénk, a Hungarospa kitűnő választásnak bizonyulhat.

Érdekességek és tudnivalók a Hungarospa fürdőkomplexumról

1. A több mint 23 ezer állandó lakosú Hajdúszoboszló Hajdú-Bihar megyében, Debrecentől 22 kilométerre található. A település hazánk egyik legnépszerűbb üdülőhelyének számít, a belföldi turisták körében évek óta a legmagasabb vendégéjszakaszámot tudja felmutatni.

2. Nem volt azonban ez mindig így, az 1900-as évek elején még egy álmos kis alföldi település volt Hajdúszoboszló. Ebben az hozott fordulatot, amikor Pávai-Vajna Ferenc vezetésével kőolaj után kezdtek kutatni Szoboszló határában. A kutatófúrás 1925-ben sikerrel járt, bár nem olajat, hanem termálvizet találtak. A korabeli városvezetés hamar felismerte a vízben rejlő lehetőségeket és 1927 nyarán megnyitotta kapuit a hajdúszoboszlói strandfürdő.

Hajdúszoboszló 1953-ban3. A kis fövenystrandot évről évre fejlesztették, bővítették, egyre többen ismerték meg Hajdúszoboszló nevét nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is. Az 1930-as évek végén már Európa-szerte ismert üdülőhelyként emlegették Hajdúszoboszlót.

4. Az 1990-es évek végén kezdődött meg a ma ismert modern Hungarospa fürdőkomplexumnak a kiépítése. Megújult a gyógyfürdő, termálszálló épült, 2000-ben megnyitották az aquaparkot, bővítették a strandfürdőt, 2010-ben átadták az Aqua-Palace fedett élményfürdőt. Mindezeknek köszönhetően a Hungarospa az ország legnagyobb fürdőjének számít.

5. A Hungarospa tulajdonképpen egy gyűjtőnév, ami többféle fürdőegységet foglal magában. A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben találjuk a klasszikus – fedett és kültéri – gyógyvizes medencéket, valamint a gyógyászati részleget. A 15 ezer négyzetméteres Aqua-Palace élményfürdőben összesen 20 medence áll a vendégek rendelkezésére, ezen belül külön részleget alakítottak ki a gyerekeknek, valamint a szaunázás szerelmeseinek, de wellness- és fitnesz részleget is magában foglal az épület.

A hatalmas, 30 hektáros strandfürdőben május eleje és szeptember vége között több mint 10 medence várja a fürdőzőket. A strandon belül működik – szintén szezonálisan – az aquapark, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki találhat az igényeinek megfelelő vizes szórakozási lehetőséget. Érdemes még megemlíteni Árpád uszodát is, ami egész évben üzemel.

Aqua Palace Hajdúszoboszló6. A fentiek mellett a Hungarospa része egy háromcsillagos termálhotel, de két kemping – Thermal Camping, Hajdú Camping – is tartozik hozzájuk. Nem véletlen, hogy nemcsak területre nagy a fürdő, hanem a Hungarospa Zrt. az ország egyik legnagyobb fürdővállalata is.

7. A magas jód- és brómtartalmú hajdúszoboszlói gyógyvíz reumatikus betegségek esetén kifejezetten hatékonynak bizonyult. Ezen felül bőrgyógyászati problémák, nőgyógyászati-, urológiai-, mozgásszervi-, idegrendszeri betegségek kezelésére is alkalmas, műtétek után elősegíti a regenerálódást. A szoboszlói gyógyvíz, illetve az itt elérhető gyógyászati kezelésekkel kapcsolatban rendszeresen végeznek orvosi kutatásokat is, amelyek szintén igazolták a víz, valamint a fürdőkezelések hatékonyságát.

Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő

8. A gyógyászat mellett nagyon hangsúlyosak a fürdő gyerekbarát szolgáltatásai. A közelmúltban bővült a strandi gyermekmedencék száma, a fedett élményfürdő gyermekvilágában pedig rendszeresek a kicsiknek szánt animációs foglalkozások.

Szubjektív vélemény a Hungarospáról

Akár gyógyulni, akár strandolni, vagy éppen szórakozni szeretnénk, a Hungarospa fürdő kitűnő választásnak bizonyulhat. Az egyes fürdőegységek jól elkülönültek, így a más-más szolgáltatásokat igénylő vendégkör tagjai nem zavarják egymást. Ideális üdülési helyszín lehet Hajdúszoboszló az együtt utazó több generációs családoknak.

A Hungarospa belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdőkomplexum nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.

Elérhetőség

4200 Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.

Telefon: +36-52-558-558

A fürdő weboldalát itt találja.

Hajdúszoboszló turisztikai oldala 

Szállás Hajdúszoboszlón

A település turisztikai oldalán megtalálja a hajdúszoboszlói szálláshelyek listáját. A színvonalas szállodáktól kezdődően az olcsóbb apartmanokig bezárólag rendkívül széles a választék. Akármelyik mellett is dönt, érdemes közvetlenül megkeresni a szálláshelyek és náluk foglalni. Szállásportálos foglalás esetén ugyanis jelentős jutalékot kell fizetniük a szálláshelyeknek, ami közvetve drágítja a díjaikat is.

Hol van Hajdúszoboszló? A lenti térképen zölddel jelölve láthatja, hogy merre található az üdülőhely:

Hajdúszoboszló térképen

Itt megnézhet egy videót a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőről: