Kumánia Kisújszállás fürdőA Nagykunság legújabb gyógyfürdője 2012 májusa óta látogatható A Kumánia Fürdővel párhuzamosan egy háromcsillagos szálloda is megnyitotta kapuit.

Település és a fürdő

A több mint 11 ezer lakosú Kisújszállás az Alföld északi részén, Jász-Nagykun- Szolnok megyében található, a Budapest-Debrecen vasútvonal mentén. Kisújszálláson az 1930-as években kezdett kutatófúrások révén találtak gyógyvizet. A település strandja az úgynevezett Erzsébet ligetben található, így sokáig a városi fürdő is az Erzsébet Strandfürdő nevet viselte. Kisújszállás életében jelentős változást hozott, hogy nagyrészt uniós támogatásból teljes mértékben felújíthatták a korábbi Erzsébet Strandot, ami mellett egy háromcsillagos szálloda is létesült.

Az új komplexum a Kumánia Gyógy- és Strandfürdő, a szálloda pedig a Hotel Kumánia nevet kapta. A Kumánia, más néven Kunország elnevezés eredete a középkorra nyúlik vissza, amikor a kun szállásterületeket hívták így. Az elnevezéssel az önkormányzat azt is jelezni kívánta, hogy a régiójukból érkező vendégek jelentik számukra a fő célcsoportot.

Gyógyhatás

A jódos gyógyvíz mozgásszervi, nőgyógyászati betegségek gyógyítására alkalmas, de csonttörések utáni rehabilitáció esetén is hatásos.

Szolgáltatások

A Kumánia Fürdőben több gyógyvizes medence is található. A létesítményben elérhető iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, orvosi gyógymasszázs és csoportos gyógyúszás is. A gyógyfürdőben fizioterápiás szakorvosi rendelő működik, illetve gyógykezeléseket is igénybe lehet venni. A wellness szolgáltatások közül szauna, gőzfürdő, Kneipp-medence és fényterápiás, valamint aromaterápiás fürdő is a vendégek rendelkezésére áll.

A Kumánia Fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!Elérhetőség

5310 Kisújszállás, Rákóczi utca 12.

weboldal


Nagyobb térképre váltás