• Kifejezetten barátságos, emberléptékű hely a Kumánia Gyógyfürdő.

  • A Nagykunságban, azon belül is Kisújszálláson található kedvelt termálfürdőben fedett és szabadtéri medencék egyaránt a vendégek rendelkezésére állnak.

  • A fürdőben számos gyógyászati kezelés is elérhető.

Érdekességek és tudnivalók a Kumánia Gyógy- és Strandfürdőről

1. A több mint 10 ezer lakosú Kisújszállás az Alföld északi részén, Jász-Nagykun- Szolnok megyében található, a Budapest-Debrecen vasútvonal mentén. Kisújszálláson az 1930-as években kezdett kutatófúrások révén találtak termálvizet. A település strandja az úgynevezett Erzsébetligetben kapott helyet, így sokáig a városi fürdő is az Erzsébet Strandfürdő nevet viselte.

2. Kisújszállás életében jelentős változást hozott, hogy nagyrészt uniós támogatásból teljes egészében felújíthatták a korábbi Erzsébet Strandot, ami mellett egy 30 szobás, háromcsillagos szálloda is létesült. A 2012-ben megnyitott új komplexum a Kumánia Gyógy- és Strandfürdő, a szálloda pedig a Hotel Kumánia nevet kapta. A Kumánia, más néven Kunország elnevezés eredete a középkorra nyúlik vissza, amikor a kun szállásterületeket hívták így.

3. A nátrium- és alkáli-hidrogénkarbonátos, kloridos, jódos-brómos gyógyvíz mozgásszervi, nőgyógyászati betegségek gyógyítására alkalmas, de csonttörések, sérülések, balesetek utáni rehabilitáció esetén is hatásos.

4. A Kumánia Gyógy- és Strandfürdőben öt beltéri medence és két szabadtéri medence áll a vendégek rendelkezésére. A fedett részben gyógyvizes ülőmedence, strandmedence, gyógytornamedence, pezsgőmedence és gyermekmedence található. A szabadtéri részen pedig – szezonális üzemeltetéssel – egy úszómedence és egy gyermekmedence várja a vendégeket.

5. A létesítményben a társadalombiztosítás által támogatott fürdőkezelések is elérhetők: medencefürdő, gyógyvizes kádfürdő, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavfürdő, orvosi gyógymasszázs, víz alatti vízsugármasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna és a 18 év alattiak csoportos gyógyúszása. Mindezek mellett fizikoterápiás kezelésekre is lehetőség van, így például elektroterápiás, ultrahangos, mágneses kezeléseket és szárazföldi gyógytornát is igénybe vehetnek a Kumánia gyógyászati részlegén.

6. A wellness szolgáltatások kínálatára sem lehet panasz. A létesítményhez ugyanis egy szaunavilág is tartozik, ahol finn szaunák, infraszaunák, gőzkabin és merülőmedence található. Ezen kívül lehetőség van a legkülönfélébb wellness masszázsok igénybevételére is, de még egy fényterápiás masszázskád is a vendégek rendelkezésére áll.

Kumánia Gyógyfürdő Kisújszállás

Szubjektív vélemény a Kumánia Gyógyfürdőről

Akár téli, akár nyári üdülést terveznek, érdemes számításba venni ezt a fürdőt, mert szerintünk jó választás lehet. Tágasak a medencék, széles a gyógyászati kínálat, a szállás adott házon belül… Megéri ellátogatni Kisújszállásra.

A Kumánia Fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat!
Elérhetőség

5310 Kisújszállás, Rákóczi utca 12.

Itt található a weboldaluk

A település honlapja

Szállás Kisújszálláson

A településre látogatók rendelkezésére áll a háromcsillagos Hotel Kumánia, valamint a fürdőhöz kapcsolódó kemping és ifjúsági szálláshelyek. Előbbiről itt, utóbbiról pedig ide kattintva találhat meg minden tudnivalót.

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található a termálfürdő:


Itt megnézhet egy videót a Kumánia Gyógyfürdőről: