Zalakaros gyógyvizes medence

  • Kitűnő gyógyvíz, számos vizes kikapcsolódási és szórakozási lehetőség, nyugodt környezet – ez vár ránk Zalakaroson.

  • Nem véletlen, hogy manapság Zalakaros az ország legnépszerűbb üdülőhelyei közé tartozik.

Érdekességek és tudnivalók a Zalakarosi Fürdőről

1. A közel 2000 lakosú, 1997-ben városi címet kapott település Zala megye délnyugati részén található, a Kis-Balaton közelében, nem messze Nagykanizsától. Zalakaros az 1960-as évek elején még egy mezőgazdaságból élő kistelepülés volt, mára viszont az ország legismertebb és legnagyobb vendégforgalmat bonyolító üdülőhelyei közé nőtte ki magát.

2. Zalakaros életében a kőolajkutatás közben talált termálvíz hozott nagy fordulatot. A víz 1962-ben tört fel a mélyből, a termálfürdő három évvel később nyitotta meg a kapuit, a fedett fürdőt pedig 1975-ben adták át, ami megteremtette az egész éves nyitvatartás lehetőségét. A Zalakarosi Fürdőt az elmúlt évtizedekben folyamatosan fejlesztették, igyekeztek mindig követi a vendégek – egyre magasabb – igényeit. Így a gyógymedencék mellett ma már számos élménymedencét, csúszdaparkot, kifejezetten a gyerekeknek szánt szabadtéri- és fedett medencéket, szaunaudvart is találhatunk.

Zalakaros fedett élményfürdő3. 2000 méter mélyről alkáli-kloridos hidrogénkarbonátos, 96 fokos gyógyvíz tör fel, amely jelentős mennyiségben tartalmaz jódot, brómot, ként és fluort. A Zalakarosi Fürdő a gyógyvíz mellett egy alacsonyabb ásványianyag-tartalmú, 53 fokos termálforrással is rendelkezik. A zalakarosi kénes gyógyvíz reumás mozgásszervi betegségek, idült gyulladások esetén hatékony. Jótékony hatású reumás eredetű kötőszöveti és porcbetegségekben. Hasznos szív- és érrendszeri megbetegedések esetében is, ugyanis a kénes víz tágítja a koszorúereket, aminek révén javul a szív vérellátása. A gyógyvíz kéntartalma miatt alkalmas a pikkelysömör kezelésére is.

Zalakaros gyógyfürdő4. A tágas, szépen parkosított strandfürdő – ahol egy csúszdapark is található – április vége és október eleje között tart nyitva, a fürdő többi része pedig egész évben üzemel.

Zalakaros strandfürdő5. A fürdőben számos wellnesskezelés is elérhető, így masszázsok, kádfürdők, alakformáló kezelések. Emellett természetesen a legkülönfélébb fürdőgyógyászati, elektroterápiás és ultrahangos kúrák is a vendégek rendelkezésére állnak.

A Zalakarosi Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A Zalakarosi Fürdő nyitvatartási idejét itt találja!Elérhetőség

8749 Zalakaros, Thermál utca 4.

Telefon: +36-93-340-420

A fürdő weboldalát itt találja

Nézzen körül Zalakaroson: