• A Kehida Termál manapság már az ország legnépszerűbb fürdői közé tartozik pedig a 2000-es évek elejéig még csak szabadtéri medencéi voltak.

  • A fürdőben fantáziát látó hazai magánbefektetők fejlesztéseinek köszönhetően manapság már országszerte ismerik a kehidai fürdőt.

  • Igazi sikertörténetnek számít az, amit az elmúlt közel két évtizedben Kehidakustányban történt.

Tudnivalók és érdekességek Kehidakustányról

1. A bő ezer lakosú zalai település Keszthelytől 20, Hévíztől 15 kilométerre észak-nyugatra található. Maga Kehidakustány három egykori falu – Kehida, Kustány és Barátsziget – egyesülésével jött létre. Barátszigetet még 1939-ben, Kustányt pedig 1977-ben csatolták Kehidához. A település vízellátásának biztosítása miatt szerettek volna egy artézi kutat fúrni, azonban meglepő módon 40 Celsius-fokos termálvizet találtak. Az 1980-as évek közepén erre alapozva nyitották meg a két medencével rendelkező kis termálfürdőt.

Kehidakustány termálfürdő 19872. Évről évre több vendég fedezte fel magának a hangulatos kehidakustányi fürdőt. Az 1990-es évek végére azonban az önkormányzat számára nyilvánvalóvá vált, hogy saját erőből nem tudnak olyan fejlesztéseket elvégezni, amelyek révén versenyképes, modern fürdője lehet Kehidának.

3. A 90-es években két építési vállalkozó, Horváth Tihamér és Horváth Sebestyén némi földterülethez jutott Kehidán, amin szívesen túladtak volna, de senkinek nem tudták értékesíteni. Később a település vezetői azt ajánlották nekik, hogy vegyék át a nehézségekkel küszködő termálfürdőjük üzemeltetését, próbálják meg felfuttatni, s így talán a telkük is kelendőbb lesz. Mindebből született az a megállapodás, amelynek értelmében a testvérpár 50 évre bérbe vette a kehidai termálfürdőt. A régi fürdő helyén 2003-ban egy teljesen új élményfürdőt, s vele együtt egy négycsillagos szállodát építettek.

Kehidakustány termálfürdő4. A korábban még a a lassú elnéptelenedés által fenyegetett kis zalai falu néhány év alatt rendkívül népszerű üdülőhellyé vált. Ma már együtt emlegetik Zala megye nagyobb múltra visszatekintő termálfürdőivel. A tulajdonosoknak sikerült kitörni a közeli Hévíz árnyékából és önálló arculatot adni a fürdőhelynek. Mindebből nemcsak Horváth testvérek profitáltak, hiszen az elmúlt években egyre több szálloda, panzió és apartmanház nyitotta meg kapuit a kehidakustányi fürdő közelében.

5. A kehidai termálvíz mozgásszervi, idegrendszeri, bőrgyógyászati és egyes nőgyógyászati betegségek kezelésére, valamint a balesetek utáni rehabilitáció elősegítésére is alkalmas, de gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

6. A Kehida Termálon belül gyógyfürdőt, élményfürdőt, strandfürdőt és szauna oázist is kialakítottak, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő fürdőegységet. A kehidai létesítményben összesen 13 medence működik. Kültéri és beltéri csúszda is a vendégek rendelkezésére áll, de a fürdőben külön gyermekmedence, gyógyvizes ülőmedencék, sodrófolyós medence található.

7. A komplexum bababarát szolgáltatásai közé tartozik, hogy babaágyat, pelenkázó helyiséget, fürdetőkádat, bébiétel melegítési lehetőséget biztosítanak a  gyerekekkel érkezőknek. A kehidai termálfürdőben számos wellness-szolgáltatást is kínálnak a látogatóknak: aromaolajos fürdőt, fitnesztermet, Kneipp taposó medencét, többféle masszázst és iszappakolást.

Kehidakustányi gyógyvíz gyógymedence

Szubjektív vélemény a Kehida Termálról

Nagyon szeretjük a Kehida Termálban a széles medenceválasztékot. Akár a gyógyvizes medencéket, akár az élménymedencéket kedveljük, itt többféle közül is választhatunk – kültéren és beltéren egyaránt.  Az talán igaz, hogy a településen – a fürdőn kívül – korlátozottak a kikapcsolódási lehetőségek, viszont a környék azért számos kirándulási lehetőséget rejt. Szerintünk egész évben érdemes ellátogatni a Kehida Termálba.

A Kehida Termál belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat!Elérhetőség

8784 Kehidakustány, Kossuth utca 62.

Telefon: +36-83-534-500

A Kehida Termál honlapját itt találja

Szállás Kehidán

A szálláskínálat meglehetősen széles Kehidakustányban, a település turisztikai oldalán megtalálja ezeknek a listáját. Akármelyik mellett is dönt, közvetlenül keresse meg a szállást és így foglaljon náluk. A szállásportálos foglalást inkább érdemes elkerülni, hiszen jelentős jutalékot számítanak fel a szállások számára, így közvetve drágítják a szállásdíjakat.

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található a Kehida Termál:


Érdemes ezt a videót is megnézni a Kehida Termálról: