• A somogyi megyeszékhelyen található a környék egyik legnagyobb és legmodernebb élményfürdője.

  • A kaposvári Virágfürdő minősített gyógyvízzel rendelkezik.

Érdekességek és tudnivalók a kaposvári Virágfürdőről

1. A Kapos folyó partján fekvő somogyi megyeszékhelyen több mint 60 ezren élnek. Kaposvár a Balaton és Pécs között éppen félúton van, Budapesttől pedig közel 200 kilométerre található. A leendő M9 autópálya, ami Szombathely és Szeged között fog egyszer megépülni, várhatóan érinteni fogja Kaposvárt is. A fővárosból Kaposvárra közvetlen vasúti Intercity járat közlekedik.

2. 1967-ben találtak termálvizet a Virágfürdő mai területén, egy évvel később meg is nyílt a kaposvári termálfürdő. Az első komolyabb felújítás a 80-as évek közepén zajlott a kaposvári fürdőben, majd 2005-ben élményfürdővé építették át a létesítmény szabadtéri részét, amely ekkor vette fel a Virágfürdő nevet. 2009-től kezdve két éven át zajlott a Virágfürdő fedett részének modernizálása. Mindennek köszönhetően a kaposvári komplexum mára Somogy megye egyik legmodernebb élményfürdőjévé nőtte ki magát.

3. A Virágfürdő két termálkúttal rendelkezik, amelyek közül az egyiknek a vize bizonyítottan gyógyhatású. A brómos, jódos, fluoros víz mozgásszervi betegségek, reumatikus problémák, trombózis utókezelése esetén és különféle izomzattal kapcsolatos problémák és megbetegedések kezelésére alkalmas. A tapasztalatok szerint a kaposvári fürdőkúra elősegíti a belesetek utáni felépülést és egyes nőgyógyászati problémák esetén is hatékony. A Virágfürdőben feltörő gyógyvizet ivókúrákhoz is használják, elsősorban gyomorhurut és epebántalmak esetén szokták fogyasztani.

4. A Virágfürdő alapvetően három részre tagolódik, a fedett élményfürdőre, a kültéri strandfürdőre és az uszodára. A kaposvári fürdő medencekínálata impozáns. A Virágfürdőben fedett uszoda és versenymedence is működik. Ezen felül több gyógyvizes medence, tanmedence, külön gyógytorna medence, súlyfürdő, merülő- és Kneipp-medence, gyermekmedence, jacuzzi várja a vendégeket. A strandi részen élménymedence, gyógyvizes medence is található. A fürdő wellness-szolgáltatásai közé tartozik a szauna, az infraszauna és a gőzkabin, de a létesítményben egy edzőterem is működik.

5. A Virágfürdőben gyógyászati részleget is kialakítottak, ahol az egészségbiztosítás által finanszírozott kezelések elérhetők. Sőt, a fürdőben reumatológus szakorvos is dolgozik.

Kaposvári termálfürdő

Szubjektív vélemény a kaposvári Virágfürdőről

Kaposvár neve hallatán a többségnek talán nem a fürdő és fürdőzés ugrik be elsőnek, ugyanakkor szerintünk pusztán önmagában a Virágfürdő miatt akár többnapos üdülést is megér a megyeszékhely. A Virágfürdő számos üdülőhely fürdőjével is felveszi a verseny (sőt) különösen, amikor a strandszezonban a teljes szabadtéri rész is a vendégek rendelkezésére áll.

A Kaposvári Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.Elérhetőség

7400 Kaposvár, Csík Ferenc sétány 1.

Telefon: +36-82-321-044

weboldal

A lenti térképen zölddel jelölve láthatja, hogy merrefelé található Kaposvár:

Kaposvár térképen