• A fedett és strandi résszel is rendelkező Bükkszéki Termálfürdőben akár Salvus gyógyvízben is fürödhetünk.

  • A bükkszéki víz ivókúra formájában és inhalálva is gyógyhatású.

Érdekességek és tudnivalók Bükkszékfürdőről

1. Bükkszék Heves megyében, Egertől 22 kilométerre, a Bükk-hegység nyugati felén található. A kis barátságos községet állandó jelleggel kevesebb mint ezren lakják.

2. A település története régóta összekapcsolódik a gyógyvízzel. 1937-ben olajkutatás kezdődött a faluban, amit egy év múlva siker koronázott, ám jelentős mennyiséget nem tudtak kitermelni a fekete aranyból, viszont mintegy mellékesen termálvizet is találtak.

3. A 40 Celsius-fokos termálvízről hamar kiderült, hogy gyógyhatással bír, így nem sokkal később egy strandot is nyitottak.

4. Az is gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy a víz nemcsak fürdőzésre, hanem ivókúrákhoz is használható. Emiatt a bükkszéki vizet 1940 óta már palackozott formában is forgalmazzák, a Salvus márkanevet pedig az 1950-es évek óta használják.

5. 2012 jelentős év volt a község életében, ugyanis egymilliárd forintos beruházással új, egész évben működő termálfürdő nyitotta meg kapuit, ahol a gyógyvizes mellett élmény- és gyermekmedencék is helyet kaptak. 2024-ben kapták meg hivatalosan is a gyógyfürdő címet.

Bükkszék fürdő régen6. A Bükkszéken feltörő – rendkívül magas ásványianyag-tartalmú –  Salvus vizet ivókúra formájában gyomorhurut, savtúltengés kezelésére ajánlják. A tapasztalatok szerint rendszeres fogyasztásával megelőzhető a gyomorfekély, valamint a vesekőképződésre hajlamosaknál gátolja az újbóli kőképződést, így a prevenció terén is sikerrel alkalmazható. A Salvus víz inhalálva is hatásos a légúti gyulladások esetén. Fürdőkúraként a reumás és nőgyógyászati panaszokat enyhíti.

7. A létesítmény egy strandfürdői részből, valamint egy fürdőházból áll. Előbbi a strandszezonban, utóbbi egész évben várja a gyógyulni és pihenni vágyó vendégeket. Kültéren gyógyvizes medence, úszómedence, nagy élménymedence, gyermekmedence valamint egy óriáscsúszda is található. A fürdő főépületében élménymedence, gyógyvizes ülőmedencék, gyermekmedence, inhalatórium, wellness-részleg várja a vendégeket. A bükkszéki fürdőben klór nélkül oldják meg a víz fertőtlenítését, így az érzékenyebb bőrűek is bátran látogathatják a létesítményt.

Bükkszék strandfürdő

Szubjektív vélemény a bükkszéki fürdőről

Nagy élmény az ország legmagasabb ásványianyag-tartalmú termálvizében fürdeni. Már önmagában emiatt érdemes felkeresni Bükkszékfürdőt. Nyaranta pedig akár kisgyerekekkel is kiváló strandolási helyszín lehet Bükkszék.

A Bükkszéki Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat!Elérhetőség

3335 Bükkszék, Fürdő út 10.

Telefon: +36-30-500-3437

A fürdő weboldala

Bükkszék honlapja

Szállás Bükkszéken

A község honlapján megtalálja a helyi szállások listáját. Keresse meg közvetlenül a szállásokat és foglaljon náluk, így akár még olcsóbb szállásdíjat is elérhet, mintha szállásportálon keresztül foglalna.

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található a Bükkszéki Gyógyfürdő:


Itt megnézhet egy látványos drónvideót Bükkszékről: