• Az Aquacinema fürdőben található az ország egyik legnagyobb csúszdaparkja, de számos termál- és élménymedencével is várják a fürdőzőket.

  • Az egész évben üzemelő kisvárdai létesítményben az elmúlt években komoly fejlesztések valósultak meg.

Érdekességek és tudnivalók az Aquacinema fürdőről

1. Kisvárda az Alföld északi részén, Szabolcs-Szatmár Bereg megyében, Nyíregyházától 44 kilométerre észak-keletre fekszik. A 16 ezer lakosú település neve a honfoglalás idejéről származik, ugyanis régebben egy földvár volt a településen, a középkorban pedig Warda néven emlegették. A nevében szereplő „Kis”-előtaggal a 200 kilométerre lévő Nagyváradtól különböztették meg.

2. Nemcsak maga a település, hanem – talán meglepő módon – a fürdőélet is nagy múltra tekint vissza Kisvárdán. Már több száz évvel ezelőtt is voltak melegvízű források ezen a területen, innen kapta az úgynevezett Forrás domb is a nevét. A feltörő termálforrásoknak már az 1800-as éveben is gyógyhatást tulajdonítottak a helyiek. Ezeket kihasználva a 19. században kisebb fürdő létesült a kisvárdai vár közelében.

3. Az 1960-as években termálkutat fúrtak Kisvárdán. A strandfürdő – ami a Várfürdő nevet kapta – 1967-ben nyitotta meg kapuit. 2004-ben egy komolyabb felújítás történt a fürdőben, amikor a gyerekmedencét modernizálták és új élmény- valamint hullámmedencét alakítottak ki.

4. Jelentős változást hozott a 2018-as esztendő a kisvárdai termálfürdő életében. Ekkor kezdődött el a fürdő felújítása, illetve bővítése. A korábbi Kisvárdai Várfürdő helyett az Aquacinema nevet vették fel, a legnagyobb újdonságot pedig a 14 pályás aquapark jelentette. Ezzel egy csapásra az ország legnagyobb csúszdaparkjai közé került a kisvárdai létesítmény.

5. A csúszdapark mellett jelenleg úszómedence, hullámmedence, élménymedence, gyermekmedence, egy úgynevezett csendes élménymedence, bali medence és termálmedencék jelentik a választékot.

6. 2020 elején átadták a fürdő fedett részlegét is, ahol termálmedence, jacuzzi, gyermekmedence, Kneipp-taposó is a vendégek rendelkezésére áll. Ezen felül ebben a fürdőegységben található a szaunavilág is: panoráma szaunával, finn szaunával, infraszaunával, gőzfürdővel, sószobával, pihenőszobával és merülőmedencével.

7. A Kisvárdán feltörő minősített gyógyvíz nőgyógyászati és mozgásszervi panaszok kezelésére alkalmas.

Aquacinema fürdő Kisvárda

Szubjektív vélemény az Aquacinema fürdőről

Elképesztő, hogy az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően mekkora fejlődésen ment át a kisvárdai fürdő, illetve maga Kisvárda is. A nyári szezonban igazai szabadtéri élményfürdővé vált, viszont a minősített gyógyvíznek köszönhetően a gyógyulni vágyó vendégkörnek is ajánlható.

A kisvárdai Aquacinema fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.
Elérhetőség

4600 Kisvárda, Városmajor utca 43.

Telefon: +36-45-420-063

A fürdő weboldala

Szállás Kisvárdán

A szállásportálok helyett inkább foglaljon közvetlenül a szálláshelyeken. Így akár még kedvezőbb árakat is elérhet, mintha közvetítőn keresztül foglalna. A kisvárdai szálláskínálatról ide kattintva, a város honlapján tájékozódhat.

Hol van a kisvárdai Aquacinema? A lenti térképen megnézheti:


Itt megnézhet egy kedvcsináló videót az Aquacinema fürdőről: