• Kétféle gyógyvizet, kétféle fürdőt és hatalmas medenceválasztékot találhatunk az egri fürdőkben.

  • A hevesi megyeszékhelyen igazi különlegességek várnak a fürdőkedvelőkre.

Érdekességek és tudnivalók az egri fürdőről

1. Heves megye székhelyén 53 ezren élnek. A település az Eger-patak völgyében, a Bükk hegység lábánál fekszik. A város egyik fő turisztikai attrakciója az egri vár, de itt található az ország harmadik legnagyobb bazilikája is.

2. Az egri termálfürdőt 1932-ben nyitották meg. A különlegessége, hogy Eger belvárosából gyalog is kényelmesen megközelíthető, a fürdőben mégsem érezzük, hogy egy városközpontban lennénk, hiszen a létesítmény egy 5 hektáros park közepén fekszik. Rendkívül kellemes a fürdő parkjának a mikroklímája, nem véletlen, hogy több növényritkaság is megtelepedett ezen a helyen.

Eger termál légi fotók3. Két fürdőt is találhatunk egymás szomszédságában. Egyrészt az Egri Termálfürdőt, másrészt egy patinás törökfürdőt. Utóbbi elődjét Arnaut pasa építette az 1610-es években és a 2000-es években teljeskörűen felújították. Vidéken ez az egyetlen fennmaradt és működő törökfürdő.

Egri törökfürdő4. Szintén kuriózumnak számít, hogy kétféle gyógyvízzel töltik a medencéket. Az egyik a kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, kénes termálvíz, a másik a radonos gyógyvíz. A törökfürdő hat medencéjében az utóbbit találhatjuk, a termálfürdőben pedig mindkettőt.

5. A két gyógyvíz hatása hasonló, azaz mozgásszervi problémák, ideggyulladások, lumbágó, kopásos ízületi panaszok, izomfájdalmak, műtéti utókezelés esetén használják. Ivókúrát is vehetünk Egerben, a víz fogyasztását emésztőrendszeri betegségek esetén szokták javasolni.

6. A termálfürdőben 13 medence áll a rendelkezésünkre. Ezek között ülőmedencék, élménymedencék, gyermekmedencék, csúszdás medence egyaránt található, s egri specialitás az úgynevezett dögönyöző medence. A törökfürdőben a hat medence mellett gyógyászati- és wellness kezeléseket is igénybe vehetünk.

Szubjektív vélemény az egri fürdőről

A termálfürdőt úgy alakították ki, hogy az északi részén találhatók a nyugodtabb környezetben fekvő gyógyvizes, a déli részén pedig az élményelemekkel felszerelt, aktívabb kikapcsolódási lehetőséget nyújtó medencék. Így a gyógyulni, illetve szórakozni érkező látogatói kör nem zavarja egymást. Szerintünk az egri városlátogatások alkalmával megéri a fürdőket is útba ejteni, de akár hosszabb, több napos üdülési helyszínként is kiváló választás lehet Eger.

Az Egri Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.Elérhetőség

3300 Eger, Petőfi Sándor tér 2.

Telefon: +36-36-510-558

A fürdő weboldalát itt találja

Szállás Egerben

Eger turisztikai oldalán megtalálja a városban lévő szállások (hotelek, panziók, vendégházak, apartmanok) listáját és elérhetőségét. Érdemes közvetlenül megkeresni a szálláshelyeket és náluk foglalni. A szállásportálos foglalást inkább mellőzzük, ugyanis egész komolyan megsarcolják a szálláshelyeket.

Hol van az Egri Termálfürdő? A lenti térképen megnézheti:


Itt megnézhet egy videót az egri fürdőről: