Aquaticum gyerekbarát részlegA debreceni Aquaticum többféle vízi szórakozási lehetőséget kínál, hisz a létesítmény, élményfürdőt, termálfürdőt, strandfürdőt és egy wellness-részleget is magában foglal.

Település és fürdő

Hajdú-Bihar megyeszékhelye hazánk második legnagyobb népességű városa, lakosainak száma meghaladja a 200 ezret. Az ország nyugati részéről érkezve autópályán és vasúton is könnyen megközelíthető. Sőt, itt található a budapesti Ferihegy után az ország legforgalmasabb reptere. A településen régóta működnek termálvizes strandfürdők, jelenleg két ilyen létesítmény üzemel a Debrecenben. A Kerekestelepi Fürdő egy egyszerűbb termálstrand, az Aquaticum pedig egy hatalmas fürdő-komplexum. Az Aqutacium a város nagyerdei részén fekszik, egyszerre kínál élményfürdőt, klasszikus termálfürdőt, strandfürdőt, de tartozik hozzá egy négycsillagos szálloda is.

Gyógyhatás

Az ásványi anyagokban gazdag debreceni gyógyvíz alkalmas a csontritkulás kezelésére és megelőzésére. Hatékony ízületi gyulladás, Bechterew-kór, ízületi kopások, isiász kezelésére. Elősegíti a gyógyulást porckorongsérv műtétek után. Ezeken felül hatásos lehet érszűkület, egyes bőrbetegségek, mint pikkelysömör és ekcéma, gyulladásos nőgyógyászati problémák és inhaláció formájában légúti megbetegedések esetén.

Szolgáltatások

Az Aquticum gyűjtőnevű létesítmény több részből tevődik össze. Az Aquticum Mediterrán Élményfürdő egy óriási, 66 méter átmérőjű üvegkupola alatt található. Berendezése a trópusokat idézi. A fürdőben élmény- és hullámmedence található, de külön fürdési lehetőséget biztosítanak a kisebb és a nagyobb gyerekeknek is. Az élménymedence attrakciói közé tartoznak a csúszdák, pezsgőfürdők, mászófal, sodrófolyó és barlangfürdős rész. A komplexumban szaunavilág és egy thai masszázscentrum is várja a vendégeket.

Az élményfürdőből egy üvegfolyón lehet átjutni a termálfürdőbe. A fedett termálfürdő is egy kisebb kupola alatt fekszik. Itt külön gyógyvizes és termálvizes ülőmedencék találhatók. A termálfürdőhöz gőzfürdő és kültéri medence is tartozik és termálvizes medencékben is vannak élményelemek.

Az Aquaticum Strandfürdő a nyári szezonban tart nyitva. Itt szintén elérhetők gyógyvizes medencék, valamint gyermek- és hullámmedence is. A strandon különféle sportolási lehetőségek adódnak: lábtenisz, homokfoci és strandröplabda pálya.

Az Aquaticum Wellness sziget nevű részlegében különféle masszázsok, távol-keleti wellness-kezelések, arckezelések, természetgyógyászati szolgáltatások érhetők el. A létesítményben egy fitnesz-terem is található.

A fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.
Elérhetőség

4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.

Telefon: +36-52-514-174

weboldal