• A debreceni Aquaticum többféle vízi szórakozási lehetőséget kínál, hisz a létesítmény, élményfürdőt, termálfürdőt, strandfürdőt is magában foglal.

  • Minden korosztálynak ajánlható a színvonalas fürdőkomplexum felkeresése.

Érdekességek és tudnivalók az Aquaticumról

1. Hajdú-Bihar megyeszékhelye hazánk második legnagyobb népességű városa, lakosainak száma meghaladja a 200 ezret. Az ország nyugati részéről érkezve autópályán és vasúton is könnyen megközelíthető. Sőt, itt található a budapesti Liszt Ferenc Repülőtér után az ország legforgalmasabb reptere.

2. A településen régóta működnek termálvizes strandfürdők, jelenleg két ilyen létesítmény üzemel a Debrecenben. A Kerekestelepi Fürdő ami egy egyszerűbb termálstrand, az Aquaticum pedig egy hatalmas fürdőkomplexum. Az Aqutacium a város nagyerdei részén fekszik, egyszerre kínál élményfürdőt, klasszikus termálfürdőt, strandfürdőt, de tartozik hozzá egy négycsillagos szálloda is.

3. Az ásványi anyagokban gazdag debreceni gyógyvíz alkalmas a csontritkulás kezelésére és megelőzésére. Hatékony ízületi gyulladás, Bechterew-kór, ízületi kopások, isiász kezelésére. Elősegíti a gyógyulást porckorongsérv műtétek után. Ezeken felül hatásos lehet érszűkület, egyes bőrbetegségek (mint pikkelysömör és ekcéma), gyulladásos nőgyógyászati problémák és inhaláció formájában légúti megbetegedések esetén.

Aquaticum gyerekbarát részleg4. Az Aquticum gyűjtőnevű létesítmény több részből tevődik össze. Az Aquticum Mediterrán Élményfürdő egy óriási, 66 méter átmérőjű üvegkupola alatt található. Berendezése a trópusokat idézi. A fürdőben élmény- és hullámmedence található, de külön fürdési lehetőséget biztosítanak a kisebb és a nagyobb gyerekeknek is. Az élménymedence attrakciói közé tartoznak a csúszdák, pezsgőfürdők, mászófal, sodrófolyó és barlangfürdős rész. A komplexumban szaunavilág is várja a vendégeket.

5. Az élményfürdőből egy folyón lehet átjutni a termálfürdőbe. A fedett termálfürdő is egy kisebb kupola alatt fekszik. Itt külön gyógyvizes és termálvizes ülőmedencék találhatók. A termálfürdőhöz gőzfürdő és kültéri medence is tartozik és termálvizes medencékben is találhatók élményelemek.

6. Az Aquaticum Strandfürdő a nyári szezonban tart nyitva és 2020-ra teljeskörűen megújult. Sőt, gyakorlatilag egy vadonatúj fürdőt alakítottak ki a régi nagyerdei strand helyén. A 8,5 hektáros strandon lévő 15 medence teljes vízfelülete eléri az 5500 négyzetmétert. A strandon nyolc csúszda is a fürdőzők rendelkezésére áll.

Aquaticum Strandfürdő éjszaka

Szubjektív vélemény a debreceni Aquaticumról

Nyaranta, amikor a strandfürdő is működik, gyakorlatilag a bőség zavarával kell megküzdenünk az Aquaticumban. Szabadtéri és fedett élménymedencék, klasszikus termálfürdő részleg… Itt valóban minden megtalálható, ami a fürdőkedvelő közönség számára vonzó lehet. Egyre inkább érdemes fürdőhelyként is gondolni Debrecenre.

A fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.
Elérhetőség

4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.

Telefon: +36-52-514-174

weboldal

Hol van Debrecen? A lenti térképen zölddel jelölve láthatja, hogy merre található a város:

Debrecen térképen

Itt megnézhet egy videót az Aquaticum strandfürdőről: