Kamilla Termálfürdő Balmazújváros

A fedett és strandi résszel egyaránt rendelkező balmazújvárosi létesítményben az idősebb és a fiatalabb korosztály is talál gyógyulási, illetve szórakozási lehetőséget.

Település és fürdő

A Hajdú-Bihar megyében, a Hajdúság és a Hortobágy találkozásánál fekvő Balmazújvárosban több mint 18 ezren élnek. A város Budapesttől 220, Debrecentől 23, Hajdúszoboszlótól 21 kilométerre található. Vasúton a Debrecen-Füzesabony vonalon közelíthető meg. Több mint 50 éve fúrták az első termálkutat a településen a Semsey-kastély parkjában, ahol strandfürdőt is nyitottak. Fedett részleg híján azonban korlátozott volt a fürdő fejlődési lehetősége, ezért jelentett előrelépést a létesítmény és Balmazújváros életében az az uniós pályázat, aminek révén 2012-ben megnyílhatott az új, fedett részleg. Minőségi szálláshelyben sincs hiány, ugyanis a fürdő mellett egy négycsillagos szálloda is üzemel.

Gyógyhatás

A balmazújvárosi termálvíz a vizsgálatok szerint mozgásszervi, reumatikus, nőgyógyászati problémák, valamint műtéti utókezelések részeként ajánlott. A 2012-ben átadott épületrész kialakításakor egy új termálkutat is fúrtak, amelynek gyógyászati szempontból történő vizsgálata még folyamatban van.

Szolgáltatások

A strandfürdő részen termálvizes gyógy- és élménymedencék, úszómedence, gyermekmedence található. Az újonnan épült 3500 négyzetméteres fedett részlegben négy medencét használhatnak a vendégek. Továbbá egy szauna és gőzfürdő blokkot is kialakítottak az egész évben nyitva tartó főépületben, ahol az új gyógyászati részleg is működik. Utóbbiban vízalatti sugármasszázst, medencefürdőt, gyógymasszázst, iszapkezelést, súlyfürdőt és a vízi gyógytornát lehet igénybe venni.

A Balmazújvárosi Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A Balmazújvárosi Fürdő nyitvatartási idejét itt találja.Elérhetőség

4060 Balmazújváros, Kastélykert utca 1.

Telefon: +36-52-370-313


Nagyobb térképre váltás