• Orosháza-Gyopárosfürdőn a klasszikus gyógyfürdő mellett hatalmas élményfürdő és strandfürdő is várja a vendégeket.

  • Már az 1800-as években ismerték a termálvizű Gyopáros-tó gyógyhatását.

Érdekességek és tudnivalók Gyopárosfürdőről

1. A Békés megyében található Orosházán több mint 27 ezren élnek. A város Békéscsaba és Gyula után a harmadik legnagyobb település a megyében. Budapest és Kecskemét felől a 44-es úton, Szeged és Debrecen felől pedig a 47-es úton közelíthető meg a város. Orosháza neve sokaknak az üveggyárról is ismerős lehet, az 1960-as évek óta a város a hazai üvegipar központja.

2. Orosháza határában – a központtól három kilométernyire – természetes módon alakult ki a Gyopáros-tó, ami a területen hajdanában őshonosnak számító gyopár növényről kapta a nevét. A három részből álló tórendszer vizének gyógyhatására az 1800-as években derült fény.

3. Az első fürdő 1870-ben épült, majd az akkori országos sajtó is felkapta a gyógytó hírét és az 1890-es évekre pezsgő fürdőélet alakult ki Gyopároson. Az ezredforduló viszont hanyatlást hozott az üdülőhely életében, előbb a fejlesztések, majd a vendégek is elmaradoztak.

4. Gyopárosfürdő történetében újabb fellendülést az Orosháza-Szentes vasútvonal hozott, a könnyebb megközelíthetőség miatt újra emelkedésnek indult a fürdő vendégforgalma, szálloda épült, fürdőorvosi szolgálat kezdte meg a működését. Az 1900-as években a világháborúk időszakát kivéve folyamatosan fejlődött a környék, egyre több idegenforgalomhoz kapcsolódó létesítmény, üdülő épült. Jelentős előrelépést jelentett a fürdőhely életében a 2004 tavaszán megnyílt élményfürdő.

5. 1999-ben nyilvánították gyógyvízzé a gyopárosi vizet. Mozgásszervi, reumás és ízületi bántalmak, bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör), valamint nőgyógyászati panaszok esetén lehet hatékony a gyógyvíz.

6. A gyopárosfürdői komplexum három részre osztható: strandfürdő, élményfürdő és gyógyfürdő. A gyógyfürdő részlegben találhatók a klasszikus gyógyvizes medencék, valamint elérhetők a gyógyászati kezelések, köztük súlyfürdő, szénsavas kádfürdő, víz alatti sugármasszázs, gyógytorna és gyógyúszás. A parkfürdőnek nevezett strandon nyáron számos program is várja a vendégeket, de akár vízibiciklizni, csónakázni is lehet, valamint több, termálvizes medence is működik.

Gyopárosfürdő úszómedence

7. Az élményfürdő részleg négy beltéri és három külső – élményelemekkel felszerelt – medencével üzemel, de óriáscsúszda is található a létesítményben, ahol mindezeken felül nyolckabinos szaunapark és játékkuckó is működik. Az élmény- és a gyógyfürdő egész évben, a parkfürdő pedig május elejétől szeptember elejéig várja a vendégeket.

Orosháza-Gyopárosfürdő termálfürdő

Szubjektív vélemény Gyopárosfürdőről

Akár nyáron, akár a szezonon kívül tervez valaki üdülést, bátran ajánlható számára Gyopárosfürdő. A létesítmény minden igényt kielégít, függetlenül attól, hogy egy hosszabb gyógyüdülés, vagy pár napos kikapcsolódás a célunk. Érdemes tehát az úti célok közé Orosházát is felvenni.

Orosháza-Gyopárosfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja.

Orosháza-Gyopárosfürdő nyitvatartási idejét itt találja.Elérhetőség

5904 Gyopárosfürdő, Fasor utca 3.

Telefon: +36-68-512-260

weboldal

Szállás Gyopárosfürdőn

Nem érdemes szállásportálokon keresztül foglalnia, jobban jár, ha közvetlenül a szálláshelyet keresi meg. A gyopárosfürdői szállások listáját, elérhetőséggel együtt megtalálja itt, a fürdő honlapján.

Hol van Gyopárosfürdő? Ezen a térképen megnézheti:


Itt megnézhet egy kedvcsináló videót Gyopárosfürdőről: