• A miskolctapolcai források már több száz éve ismertek, a mai különleges Barlangfürdőt a XX. század közepén alakították ki.

  • A Miskolctapolca Barlangfürdőhöz egy gyógyászati részleg is kapcsolódik.

Érdekességek és tudnivalók a Miskolctapolca Barlangfürdőről

1. Miskolctapolca a borsodi megyeszékhely, Miskolc egyik városrészének – gyakorlatilag az üdülőnegyedének – számít, ahol közel 5000 állandó lakos él. A Barlangfürdő Miskolc belvárosától nagyjából 9 kilométerre fekszik. A fürdőt is magában foglaló településrész egyébként 1950-ig Görömböly községhez tartozott, ezért addig Görömbölytapolcának nevezték, majd az anyatelepüléssel együtt Miskolchoz csatolták.

Miskolctapolca Görömbölytapolca 19372. A mai Miskolctapolca a korabeli feljegyzések szerint a 16. században is ismert volt, 1830-ban pedig már fedett fürdő is működött az üdülőhelyen. Sokáig a barlangrendszerből eredő vizet vezették ki a medencékhez, magát a barlangfürdővé alakított tavasbarlangot 1959-ben nyitották meg. A fürdő emblematikus kagylómedencéjét 1969-ben adták át. A létesítmény 2002 óta számít gyógyfürdőnek, s a 2000-es évek elején a barlangi fürdőrészt tovább bővítették.

Miskolctapolca Barlangfürdő3. A Miskolctapolca Barlangfürdőben 7 darab, különböző hőfokú vízzel töltött barlangi medence működik. Ezt egészítik ki a szezonálisan üzemelő, 3,6 hektáros, parkosított szabadtéri részen lévő medencék, amelyekből összesen 6 darab áll a vendégek rendelkezésére. A fürdőhöz szaunapark is tartozik, ahol 10 és 30 személyes finn szauna, infraszauna és gőzkabin mellett merülőmedence is található. A különleges szolgáltatások közé sorolható az úgynevezett float spa, azaz lebegő kabin, amely egy sós vízzel töltött kádfürdőt takar, s ebben pihentető lebegésre nyílik mód.

4. A Barlang Aquaterápián fürdőgyógyászati és wellness kezelések érhetők el, akár egészségbiztosítási támogatással is: ezek közé tartozik az iszappakolás, a súlyfürdő, a szénsavas kádfürdő, az orvosi gyógymasszázs, a víz alatti vízsugármasszázs és a víz alatti csoportos gyógytorna. A miskolctapolcai fürdőkúrák izomgörccsel járó neurológiai megbetegedéseknél, valamint különféle mozgásszervi problémák esetén bírnak kedvező hatással. Utóbbiak közé tartozik a Bechterew-kór, csontritkulás, gerincbántalmak, ízületi gyulladás, ízületi és traumatológiai műtétek utókezelése.

Barlangfürdő Miskolctapolcán

5. A miskolctapolcai termálvíz ásványianyag-tartalma alacsony, ezért nincs maximálva a vízben való tartózkodás ideje és a gyerekek számára sem korlátozott a medencék használata.

Szubjektív vélemény a Miskolctapolca Barlangfürdőről

Igazi különlegességet jelent a hazai fürdőkínálatban. Végre egy olyan fürdő, ami nem egy kaptafára készült, elképesztően hangulatosak a barlangi medencék és a kültéri rész is, valamint a kinti medencék is egyediek (mennyire menő már a kagylómedence). Nagyon szerethető fürdőről van szó. Több ilyen, markáns arculatú fürdőre lenne szüksége az országnak.

A Miskolctapolcai Barlangfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartásáról itt talál információkat!
Elérhetőség

3519 Miskolc, Pazár sétány 1.

Telefon: +36-46-503-180

Itt találja a Barlangfürdő weboldalát

Miskolc turisztikai weboldala

Szállás Miskolcon/Miskolctapolcán

A település turisztikai oldalán megtalálja a miskolci, illetve miskolctapolcai szálláshelyek listáját. Hotelekből, panziókból, vendégházakból is meglehetősen széles a választék a megyeszékhelyen és azon belül a tapolcai üdülőövezetben is.

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található a Barlangfürdő:


Itt megnézhet egy videót a Miskolctapolca Barlangfürdőről: