• A Bocskai Gyógyfürdő kikapcsolódási és gyógyulási céllal is kitűnő úti cél lehet.

  • Színvonalas fedett fürdő, a nyári szezonban pedig számos strandmedence várja a Hajdúböszörménybe érkező vendégeket.

  • A termálfürdő minősített gyógyvízzel rendelkezik.

Érdekességek és tudnivalók a Bocskai Gyógyfürdőről

1. A Hajdú-Bihar megyében, Debrecentől 20 kilométerre északra lévő településen több mint 30 ezren élnek. Érdekesség, hogy Hajdúböszörmény az ország legnagyobb közigazgatási területű városai közé tartozik, méretben csak Budapest, Hódmezővásárhely és Debrecen előzi meg.

2. Mint sok más hazai település esetében, úgy itt is olajkutatásoknak köszönhető a termálvíz felfedezése. Hajdúböszörményben az 1950-es években végeztek kutatófúrásokat, a kőolaj helyett talált vízre alapozva pedig a 60-as években nyitották meg a városi termálfürdőt. A hajdúböszörményi termálvizet 2004-ben minősítették gyógyvízzé – amit 2014-ben megerősítettek. A fürdő mellett 2005 óta egy termálkemping is működik. 2006-ben pedig új fedett főépületet adtak át.

3. A Bocskai Fürdő gyógyvize a vizsgálatok szerint ízületi és reumatikus panaszok, nőgyógyászati megbetegedések és pajzsmirigy problémák kezelésére alkalmas.

Bocskai Gyógyfürdő Hajdúböszörmény

4. Az egész évben nyitva tartó létesítmény fedett részlegében három, különböző hőfokú gyógyvizes medence, pezsgőfürdő, gyógytorna medence és egy gyermekpancsoló található. A nyitott, strandi részen egy nagy úszómedence, csúszdás strandmedence, gyermekmedence és három termálmedence áll a vendégek rendelkezésére. A hajdúböszörményi fürdőben többféle gyógykezelés is elérhető, ezek közé tartozik a gyógyvizes kádfürdő, az iszappakolás, a szénsavas fürdő, a tangentor és a csoportos gyógytorna.

Bocskai Gyógyfürdő Hajdúböszörmény

Szubjektív vélemény a Bocskai Gyógyfürdőről

Szép a fedett fürdő, hangulatos a strandi rész és saját szálláshelyekkel is rendelkezik a gyógyfürdő. Aki még nem járt itt, annak érdemes egy próbát tenni a fürdővel, mert szerintünk nem fogja megbánni.

A Hajdúböszörményi Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.


Elérhetőség

4220 Hajdúböszörmény, Uzsok tér 1.

Telefon: +36-52-371-653

weboldal

Szállás Hajdúböszörményben

Ide kattintva, a település weboldalán megtalálja összegyűjtve a hajdúböszörményi szálláshelyeket. A kiszemelt helyen érdemes közvetlenül – és nem szállásportálon keresztül – foglalnia, hiszen így akár kedvezőbb szállásdíjat is elérhet.

A lenti térképen láthatja, hogy hol található a Bocskai Gyógyfürdő:


Itt megnézhet egy videót a Bocskai Gyógyfürdőről: