Bocskai Gyógyfürdő HajdúböszörményHajdúböszörményben több mint 50 éve működik termálfürdő. A Debrecen közelében található városban található Bocskai Gyógyfürdő néhány évvel ezelőtt újult meg.

Település és fürdő

A Hajdú-Bihar megyében, Debrecentől 20 kilométerre északra lévő településen több mint 30 ezren élnek. Érdekesség, hogy Hajdúböszörmény az ország legnagyobb közigazgatási területű városai közé tartozik, méretben csak Budapest, Hódmezővásárhely és Debrecen előzi meg. Mint sok hazai település esetében, úgy itt is olajkutatásoknak köszönhető a termálvíz felfedezése. Hajdúböszörményben az 1950-es években végeztek kutatófúrásokat, a kőolaj helyett talált vízre alapozva pedig a 60-as években nyitották meg a városi termálfürdőt. A hajdúböszörményi termálvizet 2004-ben minősítették gyógyvízzé – amit 2014-ben megerősítettek. A fürdő mellett 2005 óta egy termálkemping is működik. 2006-ben pedig új fedett főépületet adtak át.

Gyógyhatás

A Bocskai Fürdő gyógyvize a vizsgálatok szerint ízületi és reumatikus panaszok, nőgyógyászati megbetegedések és pajzsmirigy problémák kezelésére alkalmas.

Szolgáltatások

Az egész évben nyitva tartó létesítmény fedett részlegében három, különböző hőfokú gyógyvizes medence, pezsgőfürdő, gyógytorna medence és egy gyermekpancsoló található. A nyitott, strandi részen egy nagy úszómedence, csúszdás strandmedence, gyermekmedence és három termálmedence áll a vendégek rendelkezésére. A hajdúböszörményi fürdőben többféle gyógykezelés is elérhető, ezek közé tartozik a gyógyvizes kádfürdő, az iszappakolás, a szénsavas fürdő, a tangentor és a csoportos gyógytorna.

A Hajdúböszörményi Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.


Elérhetőség

4220 Hajdúböszörmény, Uzsok tér 1.

Telefon: +36-52-371-653

weboldal