Cserkeszőlő Gyógyfürdő

  • Jász-Nagykun-Szolnok megye leglátogatottabb termálfürdője található Cserkeszőlőn.

  • A település fürdője az elmúlt évtizedben nagyon sokat fejlődött és rengeteg új és visszatérő vendéget vonz évről évre.

Tudnivalók és érdekességek Cserkeszőlőről

1. Rendhagyó módon egy szubjektív megfigyeléssel kezdenénk. Itt a Termál Online-on sok fürdőről szoktunk írni, de az olvasók részéről mindig hatalmas lelkesedés övezi azt, ha a cserkeszőlői fürdőről szól egy cikk. Nincs még egy fürdő, amelynél annyi pozitív komment érkezne, mint Cserkeszőlő kapcsán. Láthatóan akik ismerik, azok tényleg nagyon szeretik ezt a termálfürdőt.

2. A 2200 lakosú Cserkeszőlő Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Kecskeméttől 45 kilométerre keletre található. Az üdülőhely sokáig Tiszakürt része volt, 1952-ben vált önálló településsé. A község könnyen megközelíthető, hiszen keresztezi a 44-es főút.

3. A Magyar-Amerikai Olajkutató Társaság még a második világháború alatt, 1943-ban talált termálvizet Cserkeszőlőn. A kutat elzárták, viszont 1948-ban próbaképpen újra megnyitották, akadt azonban egy kis probléma: nem tudták teljesen elzárni. Miután a termálkút egy gyümölcsös közepén volt, ezért árkot kellett ásni, hogy a növényektől elvezessék a tűzforró termálvizet. A visszaemlékezések szerint a víz gyógyhatásáról elsőként az árokásásban részt vevő – és mozgásszervi panaszokkal küszködő – munkások számoltak be. Később pedig az árokpartra fürdőzni járó környékbeliek is tapasztalták a termálvíz kedvező egészségügyi hatását.

Cserkeszőlő Fürdő régen4. A cserkeszőlői termálfürdőt 1955-ben nyitották meg, apró érdekesség, hogy az első két medence építésének a költségét a közeli Tisza Cipőgyár vállalata magára.

5. A 2000-es évek elejétől kezdve egyre több beruházás valósult meg a cserkeszőlői fürdőben. A létesítményben egy gyógyászati központ is működik, ahol szakorvosi rendelések és a legkülönfélébb gyógyászati kezelések érhetők el – akár társadalombiztosítási támogatással is. A termálfürdő és környéke 2017-ben gyógyhely címet kapott.

Cserkeszőlő szabadtéri gyógyvizes medence6. A Cserkeszőlőn feltörő víz alkáli-kloridos, hidrogén-karbonátos, jódos-brómos gyógyvíznek számít. Az ásványianyag-tartalma meghaladja a literenkénti 3600 mg-t. A cserkeszőlői gyógyvíz kedvezően hat a mozgásszervi, nőgyógyászati panaszok esetén, de számos bőrbetegségre is. Ezen felül gerincproblémák, izomfájdalmak, a csontrendszert érintő betegségek esetén is enyhítheti a panaszokat, továbbá baleseti és műtéti utókezelések során is alkalmazzák. A gyógyvíz párája belélegezve javíthatja az asztmás megbetegedésben szenvedők állapotát, de orrmelléküreg-gyulladásnál is kedvező hatásról számoltak be.

Cserkeszőlői fürdő gyógytorna7. A fürdőkomplexumban 19 medence található, ebből nyolcat a jellegzetes, aranybarna színű gyógyvízzel töltenek. A létesítmény téli fürdőre, strandfürdőre és gyógyászati részlegre tagolódik. A fedett részben több gyógyvizes medence, élménymedence, bébipancsoló található, és vendégek akár ki is úszhatnak az egyik medence szabadtéri részébe.

Cserkeszőlő termálfürdő8. A nyolchektáros strandfürdő májustól szeptember végéig tart nyitva, a szabadtéren gyógy-, élmény-, gyermek-, úszó- és hullámmedence is a vendégek rendelkezésére áll. A gyógyászati központban igénybe vehető kezelések közé tartozik az iszappakolás, a súlyfürdő, a szánsavas kádfürdő, különféle elektroterápiás kezelések és az orvosi gyógymasszázs. Mindezek mellett akár sportolni is tudunk a cserkeszőlői termálfürdőben, hiszen strandröplabda, strandfoci pályát, teniszpályát is találhatunk, de akár minigolfozásra is lehetőségünk nyílik.

A Cserkeszőlői Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.Elérhetőség

5465 Cserkeszőlő, Fürdő utca 25.

Telefon: +36-56-568-465

A fürdő weboldala

Itt szétnézhet Cserkeszőlőn: