• Nyugodt természeti környezetben található a kitűnő gyógyvizéről ismert Berekfürdő Gyógy- és Strandfürdő.

  • Az elmúlt években megvalósított fejlesztések révén a fiatalabb korosztály számára is jó választásnak bizonyulhat a termálfürdő.

Érdekességek és tudnivalók Berekfürdőről

1. Az Észak-Alföldön, Karcag és Kunmadaras közelében található Berekfürdőn ezer lakos él állandó jelleggel, továbbá minden évben és az év minden részében rengeteg turista is felkeresi az üdülőhelyet. A település fő vonzerejét a 8 hektáros, rendkívül hangulatos termálfürdő, valamint a kitűnő gyógyvíz jelenti.

2. A termálvíznek és a hajdúszoboszlói vízbázist is feltáró szakembernek köszönheti a létét Berekfürdő település. A hajdúszoboszlói termálvíz megtalálása után nem sokkal, 1927-ben Pávai Vajna Ferenc vezetésével kőolajat kerestek a Karcaghoz tartozó tanyavilágban, annak is a berekpusztai részén. A kutatás sikerrel járt 1928-ban, bár nem olajat, hanem termálvizet találtak. A magukra hagyott termálkutakat kihasználva végül az 1930-as évek elején alakítottak ki egy kicsi, mindössze egy medencéből álló fürdőt.

3. A 70-es, 80-as évekre már népszerű üdülőhellyé vált Berekfürdő, 1992-ben külön is váltak Karcagtól.

4. A termálfürdőben tíz medence áll a fürdőzők rendelkezésére, ezek felét gyógyvízzel töltik. Az újabb berekfürdői fejlesztések közé tartoznak a gyermek- és ifjúsági medencék, valamint az új fedett fürdő. Idősebbek és fiatalabbak számára is jó választás lehet a fürdő, ahol nyaranként egymást érik a rendezvények, koncertek.

Berekfürdői Termálfürdő5. A berekfürdői gyógyvíz az alkáli-hidrogénkarbonátos, jódos, brómos vizek csoportjába tartozik, hatását leginkább a hajdúszoboszlóihoz szokták hasonlítani. Ennek megfelelően elsősorban mozgásszervi, nőgyógyászati és idegrendszeri betegségek, a balesetek utáni rehabilitáció esetén lehet jótékony hatása. Ezen felül a pikkelysömörös beteg állapotát is javíthatja. Ivókúra esetén csökkenti a gyomorégést és enyhíti a gyomorpanaszokat.

6. A fürdőben a társadalombiztosítás által támogatott gyógykezeléseket is igénybe vehetik a vendégek. Ezek közé tartozik a medencefürdő, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, gyógymasszázs, vízsugármasszázs és a víz alatti csoportos gyógytorna.

7. A fürdő területén egy ezer férőhelyes, egész évben üzemelő kemping is található, ahol vendégházak is bérelhetők. A fürdő kedveltségét jól mutatja, hogy rengeteg visszajáró vendégük van, köztük sok a német, holland és lengyel turista.

Berekfürdői termálfürdő

Szubjektív vélemény Berekfürdőről

Nehéz lelkesedés nélkül Berekfürdőről írni, ebbe most beleértve magát a települést és a termálfürdőt is. El kell menni megnézni, mert egy igazi kis oázis az Alföldön. Nagyon szép, nyugodt a környezet, olyan az egész fürdő, mint egy hatalmas park, a gyógyvíz pedig kitűnő. Bátran ajánljuk mindenkinek a fürdő felkeresését, szerintünk nem fognak csalódni.

A Berekfürdői Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva olvashatja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.
Elérhetőség

5309 Berekfürdő, Berek tér 11.

Telefon: +36-59-319-302

A fürdő weboldalát itt találja

Berekfürdő honlapja

Szállás Berekfürdőn

A termálfürdőhöz kapcsolódik egy kemping, valamint egy vendégház, utóbbiakról itt találhat meg minden fontos tudnivalót. A településen ezen felül is vannak szálláshelyek, sőt kifejezetten széles a választék, a listájukat megtalálja Berekfürdő weboldalán.

Hol van Berekfürdő? A lenti térképen zölddel jelölve láthatja, hogy merre található az üdülőhely:

Berekfürdő térképen

Itt megnézhet egy videót is Berekfürdőről: