Lenti élményfürdőLenti környéke az ország egyik legcsapadékosabb területe, cserébe sok a zöldterület. Az itteni fürdő 2004-ben hatalmas élménymedencével gyarapodott, 2010-ben pedig a fedett fürdő esett át komolyabb felújításon.

Település és fürdő

A 8000 lakosú város Zala megye délnyugati-részén a szlovén határ mellett fekszik.  Lenti környékén összesen 30 kilométernyi kerékpárút, erdei kisvasút és arborétum is található.  A város életében hosszú éveken át meghatározó szerepe volt az 1951-ben létrehozott laktanyának, amit a rendszerváltás utáni években bezártak. A településen 1970-ben találtak gyógyvizet, a társadalmi munkában épült fürdő nyolc évvel később nyitotta meg kapuit.

Gyógyhatás

A Lentiben feltörő nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz mozgásszervi problémák, gerinc, ízületi gyulladásos és kopásos betegségek kezelésére alkalmas.

Szolgáltatások

A Lenti Termálfürdő öt szabadtéri és öt fedett medencével rendelkezik. A fedett részen külön szauna világot alakítottak ki, a strand zöldterületén pedig a Szent György Energiapark fekszik. Utóbbinak egyesek gyógyhatást tulajdonítanak. A szabadtéri részen az élményelemekkel felszerelt medencék a nyári időszakban érhetők el. A gyógyfürdőben 2010-ben félmilliárd forint értékben történtek felújítások. Ennek részeként bővítették a beltéri medencéket, ekkor alakították ki a szauna részleget és egy új pihenőteret. A termálfürdőhöz egész évben nyitva tartó kemping is tartozik. Nagy jelentősége van mind a fürdő, mind a település életében annak, hogy 2015 elején megkezdődött egy színvonalas, négycsillagos szálloda építése, közvetlenül a termálfürdő mellett. A fejlesztés részeként a fürdő is egy újabb élménymedencével bővül.

A Lenti Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.

Elérhetőség

8960 Lenti, Táncsics Mihály utca 2/a.

Telefon: +36-92-351-320

weboldalNagyobb térképre váltás