• A Nagyatádi Gyógyfürdő kitűnő választás a klasszikus gyógyfürdőt kereső vendégeknek.

  • A somogyi városban minden adott a pihenéshez, gyógyuláshoz.

  • A településen egy termálvizes strand és egy tanuszoda is található.

Érdekességek és tudnivalók a fürdőről

1. Nagyatád igazi kis gyöngyszem, egy barátságos kisváros a Dunántúl déli részén. A település Somogy megyében, a Balatontól mintegy 60 kilométerre fekszik és 10 ezer körüli az állandó lakosságszáma.

2. Magyarország egyik legnagyobb múltra visszatekintő gyógyfürdős településéről van szó. Egy artézi kút fúrása közben, 1906-ban találtak termálvizet és egy évvel később már meg is nyitották a mai fürdő elődjét. A jelenleg ismert fürdőépületet pedig 1923-ban adták át. (Csak összehasonlításképpen: a szintén nagy múltú Hajdúszoboszlón 1925-ben találtak termálvizet és 1927-ben nyitották meg a fürdőt).

3. A gyógyfürdő könnyen megközelíthető helyen fekszik, hiszen a város központjában található. Amúgy Nagyatád bőven el van látva fürdési lehetőségekkel, hiszen a gyógyfürdőn felül 1989 óta egy szezonálisan üzemelő termálstranddal, 2008 óta pedig egy tanuszodával is rendelkezik.

Nagyatád beltéri medence

4. Klasszikus gyógyfürdőről van szó, ahol minden egyes medencét gyógyvízzel töltenek, csak a hőfokban van eltérés. A fedett fürdőben 34, 38 és 42 Celsius-fokos, szabadtéren pedig egy 35 és egy 30 Celsius-fokos medence jelenti a választékot. Ezek közül is kiemelnénk a beltéri 42 Celsius-fokos ülőmedencét, hiszen kevés fürdőnek van ilyen forró vizű medencéje. A másik különlegesség pedig a 30 fokos úszómedence, mert ezt máshol általában közműhálózatról töltik, ritkaság a gyógyvizes úszómedence. Ugyanakkor kiváló lehetőséget jelent arra, hogy a mozgásszervi betegek alaposabban átmozgassák az ízületeiket.

5. Nagyatádon nátrium-hidrogénkarbonátos termálvíz tör a felszínre, ami elsősorban mozgásszervi problémák, ízületi betegségek, egyes nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas, ezen felül sérülések és csonttörések utókezelésekor is alkalmazható. A nagyatádi gyógyvíz ivókúra formájában emésztőrendszeri panaszoknál javasolják a használatát. A fürdőben számos gyógyászati kezelés elérhető a társadalombiztosítás támogatásával is.

Nagyatád gyógyvizes úszómedence

Szubjektív vélemény a Nagyatádi Gyógyfürdőről

Aki kifejezetten gyógyulási céllal keres fürdőhelyet, annak nagyon ajánlható Nagyatád, illetve az ottani gyógyfürdő. A település is szép helyen fekszik és a fürdőben is minden adott a regenerálódáshoz. Ugyanakkor remélhetőleg megvalósulhatnak az utóbbi időszakban beharangozott fürdőfejlesztések is, ami azért már időszerű lenne.

A Nagyatádi Gyógyfürdő belépőjegyeinek árait itt találja.

A fürdő nyitvatartásáról itt tájékozódhat.Elérhetőség

7500 Nagyatád, Széchenyi tér 11.

Telefon: 82/351-802

Szállás Nagyatádon

A település honlapján megtalálhatja összegyűjtve a nagyatádi szálláshelyeket. Hotelek, kemping, valamint több vendégház és apartman is a vendégek rendelkezésére áll Nagyatádon.

Hol van Nagyatádi Gyógyfürdő? A lenti térképen megnézheti:


Itt megnézhet egy videót is a Nagyatádi Gyógyfürdőről: