• A Paskál Gyógyfürdőben színvonalas szolgáltatást nyújtanak elérhető áron.

  • Az egész évben működő zuglói fürdőben kitűnő gyógyvíz várja a vendégeket, akik akár fürdőgyógyászati kezeléseket is igénybe vehetnek.

  • Erős a szaunás kínálatuk és a szabadtéri medencék többsége a téli időszakban is üzemel.

Érdekességek és tudnivalók a Paskál Gyógyfürdőről

1. 1965-ben 70 Celsius-fokos termálvizet találtak Zuglóban. Gyakorlatilag egyből felmerült az a gondolat, hogy az értékes vízre alapozva fürdőt építsenek. Olyannyira, hogy 1969-ben letették a leendő fürdő alapkövét. A korabeli tervek hatalmas fürdőkomplexumról szóltak, a konkrét építkezés viszont évtizedekre elakadt.

2. Olyannyira, hogy csak az 1980-as évek második felében került komolyabban napirendre a termálfürdő építése. A korábbi monumentális tervekhez képest már egy egyszerűbb kialakítású, kétmedencés, szezonális termálstrandról volt szó.

3. Az alapkő letételét követően 20 évvel, 1989 nyarán végül megnyitották a Paskál Strandfürdőt. Nagy szó volt ez akkoriban, hiszen 41 év után ez volt az első újépítésű strandfürdő Budapesten. Ezt megelőzően ugyanis 1948-ban adták át a Szabadság Strandfürdőt (amit később Dagállyá neveztek át), a kettő között pedig nem épült új strand.

Paskál fürdő 1989

4. A kezdetektől fogva sok kavarodás van a fürdő neve körül. Olykor egyesek még most is Pascal-ként emlegetik, illetve Paszkálnak ejtik a nevét. Holott a Paskál fürdőnek az égvilágon semmi köze nincs Blaise Pascalhoz, a nagy francia matematikushoz. Honnan ered akkor az elnevezés? Az 1700-as években Paschgall György épített vízimalmot a fürdő mostani területén. A népnyelv ezt keresztelte át előbb Pasgál, majd Paskál malmára. Amikor a termálkutat fúrták, már rég nem létezett maga a malom, viszont a területet Paskálként emlegették az egykori malom után.

5. A nyitást követő 25 évben sok fejlesztés nem történt a Paskál fürdőben. A 2010-es évek elejére pedig már nagyon megkopott a nyári szezonban üzemelő strand fénye. 2016-ra azonban egy komoly fejlesztést valósítottak meg. A fürdőt fedett résszel bővítették, ami megteremtette az egész éves működés lehetőségét, ráadásul a strandot is felújították.

Paskál termálfürdő

6. Már jóval a Paskál nyitása előtt, 1981-ben gyógyvíz minősítést szerzett a feltörő termálvíz. Ez persze nem csoda, ugyanis a vízbázisa ugyanaz, mint a Széchenyi Gyógyfürdőé. 2014-ben a gyógyvíz minősítést megerősítették. A 2016-os fejlesztéshez kapcsolódóan pedig a gyógyfürdő címet is megszerezte a Paskál. Utóbbit az tette lehetővé, hogy fürdőgyógyászati kezelések is elérhetővé váltak.

7. A Paskál gyógyvíz kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos termálvíz. Ez elsősorban az ízületek degeneratív megbetegedései, idült és félheveny ízületi gyulladások, porckorongsérv, idegzsábák, valamint a csontrendszer mészhiányos állapotaiban lehet hatékony. A fürdőgyógyászati kezelések közül a gyógyvizes medencefürdő, az orvosi gyógymasszázs, a tangentor és a szénsavas kádfürdő áll a vendégek rendelkezésére.

Budapest Paskál Fürdő

8. A Paskál Gyógyfürdőben összesen tíz medence található. A szabadtéri részen ezek közé tartozik az úszómedence, a strandmedence, valamint egy szezonális gyermekmedence. A 2016-os fejlesztéseknek köszönhetően olyannyira megnőtt a termálfürdő vendégforgalma, hogy egy újabb kültéri medencét építettek, 2018-ban adták át az úgynevezett relax medencét.

9. A termálfürdő fedett részének kínálatára igazán nem lehet panasz. Itt gyógymedence, hideg és meleg merülőmedence (ami váltófürdőhöz is kitűnő), tanmedence, babamedence és kiúszós élménymedence található. Mindezeken felül finn szauna, panoráma finn szauna, aroma gőzkabin és geotermikus szauna is a vendégek rendelkezésére áll.

Paskál Fürdő

Szubjektív vélemény a Paskál Gyógyfürdőről

Sokat elmond a fürdőről az, hogy a fedett részleg átadását követően a korábban kalkulált többszörösére ugrott a vendégforgalmuk. Hatalmas igény volt egy egész évben működő termálfürdőre Zuglóban. A fürdő színvonalas szolgáltatást biztosít a nagy műemlék fürdőknél jóval barátibb áron.

A Paskál Gyógyfürdő belépőjegyeinek árait itt találja.

A termálfürdő nyitvatartásáról itt tájékozódhat.


Elérhetőség
1141 Budapest, Egressy út 178.
Telefon: +36 1 252 6944

A fürdő weboldalát itt találja

Merrefelé található a Paskál fürdő? A lenti térképen megnézheti:


Itt megnézhet egy videót is a Paskál Gyógyfürdőről: