• A Szarvasi Gyógyfürdő a legnagyobb múltra visszatekintő fürdők közé tartozik, nemcsak Békés megyében, hanem országos szinten is.

  • A településen az 1800-as évek vége óta üzemel fürdő.

Érdekességek és tudnivalók a Szarvasi Gyógyfürdőről

1. A több mint 15 ezer lakosú Szarvas Békés megye keleti részén, Békéscsabától 48 kilométerre északnyugatra található. Megközelíthető az 5-ös úton Kecskemétig, majd Békésszentandrás felé. A 4-es úton Kunszentmárton és Mezőtúr felől, vonattal pedig a Mezőtúr-Mezőhegyes vonalon. Szarvas nevezetességei közé tartozik az arborétum, a Bolza-kastély, a szárazmalom, a Szlovák Tájház.

2. A település és a fürdőkultúra kapcsolata meglehetősen nagy múltra tekinthet vissza, ugyanis már 1884-ben nyilvános gőzfürdő nyílt Szarvason. A jelenlegi gyógyfürdő elődje pedig 1902-ben nyílt meg, Artézi Gőz-Kád és Uszoda Fürdő néven. A létesítmény a 2000-es évek első felében teljes felújításon esett át.

3. Szarvason magas huminsav-tartalmú, alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz tör a felszínre. A víz elsősorban ízületi és nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas. Kedvező hatással van a porckopással, meszesedéssel járó ízületi panaszokra, alkalmazható a csonttöréseket követő utókezelés során. Mindezeken felül derékfájás, csontritkuláshoz kapcsolódó fájdalmak, végtagokat érintő érszűkület esetén is kedvező a hatása.

4. A létesítményben összesen hat fedett medence található. Ezek közé tartozik ülő-, élmény-, úszó-, pezsgő-, és tanmedence, továbbá két úgynevezett török medence. Mindezeken felül a gyógyfürdőben két szauna is a vendégek rendelkezésére áll. Az igénybe vehető gyógyászati szolgáltatások köre széles: hévízi iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, tangentor, csoportos vízi gyógytorna, fizikoterápiás kezelések.

Szarvas Gyógyfürdő

Szubjektív vélemény a Szarvasi Gyógyfürdőről

Igazi klasszikus gyógyfürdő, ahol adott a kiváló gyógyvíz és házon belül számos gyógyászati kezelés is elérhető. Gyógyüdülések ideális célpontja lehet Szarvas.

A Szarvasi Gyógyfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja.

A Szarvasi Gyógyfürdő nyitvatartási idejét itt találja.Elérhetőség

5540 Szarvas, Kossuth utca 23.

Telefon: +36-66-311-684

weboldal

Szállás Szarvason

Amennyiben Szarvason üdülne, akkor kerülje el a szállásportálokat, mert sajnos ezek rendkívül káros szereplői a turisztikai piacnak, akár a szállásdíjának az ötöde is náluk landolhat. Szarvas esetében a város turisztikai oldalán érdemes szétnéznie a szálláslehetőségek tekintetében, ezt itt találja.

Hol van a Szarvas Gyógyfürdő? A lenti térképen megnézheti:


Itt megnézhet egy videót a Szarvasi Gyógyfürdőről: