Szarvasi TermálfürdőA Szarvasi Gyógyfürdő a legnagyobb múltra visszatekintő gyógyfürdők közé tartozik, nem csak Békés megyében, hanem országos szinten is. A településen az 1800-as évek vége óta üzemel fürdő.

Település és fürdő

A 17 ezer lakosú Szarvas Békés megye keleti részén, Békéscsabától 48 kilométerre északnyugatra található. Megközelíthető az 5-ös úton Kecskemétig, majd Békésszentandrás felé. A 4-es úton Kunszentmárton és Mezőtúr felől, vonattal pedig a Mezőtúr-Mezőhegyes vonalon. Szarvas nevezetességei közé tartozik az arborétum, a Bolza-kastély, a szárazmalom, a Szlovák Tájház.

A település és a fürdőkultúra kapcsolata meglehetősen régre nyúlik vissza, ugyanis már 1884-ben nyilvános gőzfürdő nyílt Szarvason. A jelenlegi gyógyfürdő elődje pedig 1902-ben nyílt meg, Artézi Gőz-Kád és Uszoda Fürdő néven. A létesítmény a 2000-es évek első felében teljes felújításon esett át, 2012 augusztusában pedig a Szent Klára nevet vette fel.

Gyógyhatás

A szarvasi gyógyvíz ízületi betegségek, porckopás, reumatikus és gyulladásos problémák esetén jelenthet segítséget.

Szolgáltatások

A létesítményben összesen hat fedett medence található. Ezek közé tartozik ülő-, élmény-, úszó-, pezsgő-, és tanmedence, továbbá két úgynevezett török medence. Mindezeken felül a gyógyfürdőben két szauna is a vendégek rendelkezésére áll. Az igénybe vehető gyógyászati szolgáltatások köre széles: hévízi iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, tangentor, csoportos vízi gyógytorna, fizikoterápiás kezelések. A létesítményben rendszeresen szerveznek éjszakai fürdőzéseket.

A Szarvasi Gyógyfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja.

A Szarvasi Gyógyfürdő nyitvatartási idejét itt találja.Elérhetőség

5540 Szarvas, Kossuth utca 23.

Telefon: +36-66-311-684

weboldal