pápai termálstrandVeszprém megye egyetlen gyógyfürdője a jelenlegi formájában 2003-ban nyitotta meg kapuit. A Várkertfürdő a közelmúltban gyógyászati centrummal bővült.

Település és fürdő

A 32 ezer lakosú város Veszprém megye északi részén található. A település eredetileg egy Popo nevű bajor lovagról kapta a nevét, ami az idők folyamán a kissé jobban hangzó Pápára módosult. A városi strandot sokáig a Tapolca folyóból látták el vízzel, amit az 1960-as évek elejétől az akkoriban talált termálvízzel váltottak ki. Egy igazán modern, egész évben használható fürdőre viszont sokáig kellett várniuk a város lakóinak, hiszen a Várkertfürdőt csak 2003-ban adták át.

Gyógyhatás

A Pápán feltörő termálvizet 2005-ben nyilvánították gyógyvízzé, amely krónikus mozgásszervi betegségek esetében bizonyult hatásosnak. A pápai gyógyvíz kifejezetten ajánlott a gerincműtéteket, ízületi protézis-beültetéseket követően, valamint csonttörések utókezelésekor.

Szolgáltatások

A Várkertfürdőben kettő termálvizes ülőmedence, három élménymedence, kettő csúszdamedence, valamint tan- és úszómedence is található. A télen-nyáron nyitva tartó komplexum egy gyógyászati részleggel is rendelkezik, ahol  fizikoterápiás kezelések, iszappakolás, súlyfürdő, többféle masszázs és  gyógytorna is igénybe vehető.

A gyógyfürdő elfogadja a K&H, az MKB és az OTP által kibocsátott SZÉP Kártyákat.

A Pápai Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről ide kattintva tájékozódhat.
Elérhetőség

8500 Pápa, Várkert utca 5.

Telefon: +36-89-512-600

weboldal