• Borgáta Termálfürdő Sárvár közelében található. Parkosított területen fekszik a családias hangulatú, ötmedencés kis fürdő.

  • A termálfürdőhöz egy kemping is kapcsolódik.

Érdekességek és tudnivalók Borgátafürdőről

1. Vas megye keleti, Kemenesaljának is nevezett részén, Sárvártól mindössze 17 kilométerre, a 84-es út mentén található Borgáta. A 200 lakosú falu nevének eredetéről többféle verziót is hallani. Egyesek szerint a településnév az avar és a gát szavak összeolvasásából származhat, legalábbis erre utal, hogy az 1300-as években még Oborgata néven emlegették. Egy másik verzió alapján német borkereskedők szállították az itteni keskeny úton a hordóikat és borgát néven emlegették ezt a területet, s ebből lett Borgáta.

2. Az 1960-as években szénhidrogén-kutatások zajlottak Borgáta határában, de az olajfúrókat megtréfálta a természet és termálvizet találtak. Ezen felbuzdulva „Hévízhasznosító Társulást” alapítottak a helyeik és ennek köszönhetően – döntően a borgátaiak társadalmi munkája révén – 1968 augusztusában megnyithatták a termálfürdőt.

3. Igazából a 70-es évek volt a Borgátai Termálfürdő fénykora. Folyamatosan fejlesztették a fürdőt, új medencéket nyitottak, akkortájt éves szinten nagyjából annyi vendéget vonzott a termálfürdő, mint a közeli sárvári fürdő. Nagyon sokan üdülőt is építettek a termálfürdőt körülölelő területen. A falunak ezt a részét szokták Borgátafürdőként emlegetni.

Borgáta Termálfürdő termálmedencéi

4. A háromhektáros, barátságos termálfürdőben összesen öt medence található. Az ülőmedencék kedvelői egy 32-35 Celsius-fokos vízzel töltött és egy kicsit melegebb vizű, 34-36 Celsius-fokos termálmedence közül választhatnak. Ezen felül élménymedence (32-34 Celsius-fok), sportmedence (26-28 Celsius-fok) és gyermekpancsoló (32-33 Celsius-fok) alkotja a fürdő kínálatát.

5. A tapasztalatok szerint a borgátai termálvíz mozgásszervi megbetegedések és reumatikus panaszok enyhítésére alkalmas.

6. A Borgátai Termálfürdőhöz egy kemping is kapcsolódik, továbbá apartmanházak is bérelhetők, de a fürdő szolgáltatásai közé tartozik a masszázs és az infraszauna is.

7. A termálfürdő szezonálisan üzemel, ugyanakkor a nyitvatartási idejük nem korlátozódik pusztán a nyári strandszezonra. Általában április elején már megnyitják a fürdőt, ami egészen október közepéig látogatható.

Borgáta Termálfürdő

Szubjektív vélemény a Borgáta Termálfürdőről

Nagyon szép helyen fekvő, rendezett településről és termálfürdőről van szó. Aki nem a felkapott üdülőhelyeken nyaralna, annak nagyon jó választás, akár gyerekekkel együtt utazva is. Csak azt sajnáljuk, hogy nincs egész évben nyitva a fürdő.

A Borgátai Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat!
Elérhetőség

9554 Borgáta, Fürdő utca 1.

Telefon: +36-95-473-011

A termálfürdő weboldala

Szállás Borgátán

A fürdő honlapján megtalálja a környező apartmanok listáját. Érdemes a közvetlen foglalást választania a szállásportálok helyett, ugyanis utóbbiak jelentős jutalékkal sarcolják meg a szálláshelyeket.

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található a fürdő:


Itt megnézhet egy nagyon jó videót a Borgáta Termálfürdőről: