• A Bonyhádi Termálfürdő több húsz évvel a termálvíz megtalálása után nyitotta meg a kapuit.

  • A hangulatos fürdő szezonálisan üzemel.

Érdekességek és tudnivalók a Bonyhádi Termálfürdőről

1. Az 1977-ben városi címet kapott Bonyhád Tolna megye negyedik legnagyobb települése, több mint 12 ezren lakják. A város Szekszárdtól 20 kilométerre délnyugatra található, a Dunántúli-dombság keleti felén. Vasúton a Dombóvár-Bátaszék vonalon érhető el. A településen viszonylag jelentős számú a német nemzetiségűek aránya, így a városnak német neve is van: Bonnhard.

2. A bonyhádi az újabb fürdők közé tartozik, pedig nem sokkal a rendszerváltás után találtak termálvizet a településen. Egészen pontosan 1991-ben létesítettek egy 963 méter mély termálkutat, ám közel 20 évig csak tervek születtek a fürdőről, a tényleges kivitelezésbe nem tudtak belefogni.

3. Végül 2009-ben kezdte el a bonyhádi termálfürdő építését az önkormányzat tulajdonában lévő cég. A kivitelezés nem ment zökkenőmentesen, néhány hónapig állt az építkezés, majd 2011 áprilisában indult el újra. A 13 ezer négyzetméteres területen fekvő fürdő végül 2012 májusára készült el, összesen 416 millió forintos beruházással.

Bonyhád fürdő élménymedence

4. Az elmúlt években rendkívül megkedvelték a környékbeliek a fürdőt, s egyre többen távolabbi vidékekről is felkeresik. Ebben minden bizonnyal szerepe van a fürdő egészen gazdag nyári programkínálatának, és a kedvező jegyáraiknak is.

5. A Bonyhádi Termálfürdőben élmény- és úszómedencék összesen 640 négyzetméteres vízfelülettel, hátmasszázsos ülőmedence, pancsolómedence várja a vendégeket. A termálfürdő szezonálisan üzemel, általában május végén, vagy június első felében nyitnak és augusztus végéig – jó idő esetén kicsit tovább – látogatható a fürdő.

Bonyhád termálfürdő

Szubjektív vélemény a Bonyhádi Termálfürdőről

Nyári strandolásokhoz kiváló helyszín a fürdő, minden adott a kikapcsolódáshoz. Az sem mellékes, hogy kifejezetten kedvező jegyárakat kínál a fürdő. Kicsit sajnáljuk is, hogy a nyári szezonon kívül nem tart nyitva.

A Bonyhádi Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről itt talál információkat.Elérhetőség

7150 Bonyhád, Deák Ferenc utca 10/D.

weboldal

Bonyhád honlapja

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található a Bonyhádi Termálfürdő:


Itt megnézhet egy videót a Bonyhádi Termálfürdőről: