Bonyhád termálfürdőTöbb mint 20 évvel a termálvíz megtalálása után, 2012-ben nyitotta meg kapuit Tolna megye legújabb termálfürdője.

Település és fürdő

Az 1977-ben városi címet kapott Bonyhád Tolna megye negyedik legnagyobb települése, jelenleg közel 14 ezren lakják. A város Szekszárdtól 20 kilométerre délnyugatra található, a dunántúli-dombság keleti felén. Vasúton a Dombóvár-Bátaszék vonalon érhető el. A településen viszonylag jelentős számú a német nemzetiségűek aránya, így a városnak német neve is van: Bonnhard.

Bonyhád a legújabb fürdőhelyek közé tartozik. Termálvizet 1991-ben találtak a településen, egy évvel később 963 méter mély kutat is építettek, ám közel 20 évig csak tervek születtek a fürdőről, a tényleges kivitelezésbe nem tudtak belefogni.

Végül 2009-ben kezdte el a bonyhádi termálfürdő építését az önkormányzat tulajdonában lévő cég. A kivitelezés nem ment zökkenőmentesen, néhány hónapig állt az építkezés, majd 2011 áprilisában indult el újra. A 13 ezer négyzetméteres területen fekvő fürdő végül 2012 májusára készült el, összesen 416 millió forintos beruházással. Az elmúlt években rendkívül megkedvelték a környékbeliek a fürdőt, s egyre többen távolabbi vidékekről is felkeresik. Ebben minden bizonnyal szerepe van a fürdő viszonylag gazdag nyári programkínálatának, és a kedvező jegyárainak is.

Bonyhádi Termálfürdő

Szolgáltatások

Élmény- és úszómedencék összesen 640 négyzetméteres vízfelülettel, hátmasszázsos ülőmedence, pancsolómedence várja a vendégeket. A Bonyhádi Termálfürdő szezonálisan üzemel, május végétől augusztus végéig tart nyitva.

A Bonyhádi Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről itt talál információkat.

Elérhetőség

7150 Bonyhád, Deák Ferenc utca 10/D.

weboldal