• Az Igali Gyógyfürdő se nem túl nagy, se nem túl kicsi, nagyon barátságos létesítményről van szó.

  • A nyugodtabb, de minőségi szolgáltatást nyújtó fürdőhelyeket keresőknek lehet jó választás a somogyi kisváros, ami a Balatontól és Kaposvártól sincs messze.

  • Az elmúlt években nagyon sokat fejlődött a termálfürdő.

Érdekességek és tudnivalók Igalról és az igali fürdőről

1. Az 1300 lakosú kisváros Somogy megyében, Kaposvártól 24 kilométerre, a Balaton déli partjától pedig 40 kilométerre található. Az 1940-es években kezdődtek kutatások a településen, a geológusok ugyanis kőolajmezőt sejtettek ezen a területen. Sok más településhez hasonlóan azonban itt is „csak” termálvízre bukkantak – ma már hozzátehetjük: szerencsére. A gyógyhatásúnak bizonyult vízre alapozva 1962-ben két medencével nyílt meg a fürdő, amit 1965-ben téliesítettek, két évvel később pedig úszó- és gyermekmedencével bővült a létesítmény.

2. Akik legutóbb az ezredforduló táján jártak az Igali Gyógyfürdőben, valószínűleg elcsodálkoznak a létesítmény mostani állapotán, hiszen azóta rengeteg fejlesztést valósítottak meg. Ennek ellenére a fürdő így is meg tudta őrizni a nyugodt, barátságos jellegét. Fontos mérföldkő volt Igal életében 2016, amikor a fürdő és környéke gyógyhely címet kapott.

Igali Gyógyfürdő nyári program

3. Az igali a legmagasabb ásványianyag-tartalmú termálvizek közé tartozik a literenként mért több mint 10 ezer mg-os értékével. A jódos-brómos igali gyógyvíz reumás mozgásszervi panaszok, ízületi bántalmak és krónikus nőgyógyászati betegségek esetében is hatékonyan alkalmazható. Ezen felül urológiai problémákkal küzdőknek és gerincbetegeknek is enyhülést hozhat. Ivókúra formájában emésztési zavarok és anyagcsere betegségek esetén ajánlják a gyógyvizet. Jódtartalma elősegíti a sebek, érsipolyok gyógyulását.

Igal Somogy gyógyvíz brómos nyugtató

4. Ahogy említettük, a gyógyfürdőben az elmúlt években több kisebb és egy nagyobb fejlesztés is megvalósult. Tető épült a külső gyógymedencék fölé, 2010-ben pedig új kiszolgálóépületet adtak át. Az igali fürdőben összesen 12 medence található, ezek közé tartoznak a beltéri és kültéri gyógyvizes és termálvizes medencék. Ezen felül gyermekmedencékkel és úszómedencével is rendelkezik a létesítmény, amely 2012-ben egy teljesen új, élményfürdő-jellegű részleggel bővült.

5. A termálfürdőben szauna, sportpályák és – szezonálisan – csúszdás medence is a rendelkezésünkre áll. Az Igali Gyógyfürdőben a társadalombiztosítás által támogatott gyógykezeléseket közül elérhető a medencefürdő, a vízsugármasszázs, az orvosi gyógymasszázs, a súlyfürdő, az iszapkezelés és a csoportos gyógyúszás.

Szubjektív vélemény az igali fürdőről

Egyik nagy kedvencünk az Igali Gyógyfürdő. A nyáron nyitva tartó strandmedencéik nagyon jók, a domboldali csúszda jópofa, de a fedett részleg szolgáltatási köre is teljesen korrekt. Nem egy hatalmas fürdőkomplexum, de ez nem is baj, pont azt a „nem túl kicsi, de nem is túl nagy” kategóriát képviseli, ami szerintünk pont ideális. Egynapos strandolásra és hosszabb üdülésre is ajánljuk Igalt.

Az Igali Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.
Elérhetőség

7275 Igal, Rákóczi tér 30.

Telefon: +36-82-573-059

Igal honlapját itt találja

Szállás Igalon

Ide kattintva a település weboldalán megtalálja az igali szálláshelyek listáját. A kínálat elsősorban panziókból és apartmanokból áll. Érdemes a kiszemelt szállást közvetlenül megkeresni és egyből náluk foglalni. (A szállásportálokat inkább hagyjuk ki a foglalásból, hiszen jelentős jutalékot számítanak fel a szálláshelyek számára).

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található Igal:


Itt megnézhet egy remek videót az Igali Gyógyfürdőről: