Nagykáta termálfürdőA Budapesttől 67 kilométer távolságra lévő Nagykátai Gyógyfürdő egész évben várja a fürdővendégeket.

Település és fürdő

A 13 ezer lélekszámú Nagykáta Pest megye keleti felén található. Autóval a 31-es főúton, vonattal pedig a Budapest-Szolnok vonalon közelíthető meg a kisváros. A Keleti pályaudvarról óránként indulnak vonatok Nagykáta felé, a menetidő 51-66 perc. A nagykátai vasútállomástól 1,8 kilométerre van a strand.  A központból egyébként a gyógyfürdőhöz kiépített kerékpárút  is vezet.

1998-ban nyílt meg a település termál és strandfürdője, akkor még csak nyári nyitva tartással. A Nagykátán feltörő víz később gyógyvíz minősítést kapott. Jelentős év volt a fürdő életében 2012, ugyanis ekkor adták át a megújult főépületet. Teljesen új fedett rész épült, ahol gyógyvizes és élménymedencék, valamint szauna világ is helyet kapott, de a kültéri medencék egy része is megújult. A beruházás eredményeképpen a fürdő azóta egész évben nyitva tart. A jövőt illetően lényeges lehet, hogy a város megvette a termálfürdő szomszédságában lévő területeket is, így azokon később gyógyászati részleg és akár egy termálhotel is épülhet.

Gyógyhatás

2002 óta számít gyógyvíznek a nagykátai termálvíz. A magas sótartalmú víz ízületi problémák, degeneratív ízületi elváltozások, gerincproblémák, ideggyulladás, lassan gyógyuló csonttörések utókezelésekor bizonyult hatásosnak.

Szolgáltatások

A termálfürdő strandrészén öt medence, az új főépületben pedig gyógymedence és élménymedence található. Szintén az új épületben kaptak helyet a szaunák és a gőzfürdő. A nagykátai fürdő területén egy sportpályát is használhatnak a vendégek.

Fontos információ: a nagykátai fürdőkomplexum az új főépület megnyitása óta alapvetően kétfelé tagozódik. A fedett fürdő a Fürdőház nevet viseli, egész évben nyitva tart és az ide jegyet váltó vendégek szabadon kijárhatnak a strandfürdős részre is. Lehetőség van ugyanakkor kizárólag a strandfürdő részre is jegyet váltani, ám ezzel a vendégek nem tudnak belépni a Fürdőházba.

A Nagykátai Fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja.

A fürdő nyitva tartásáról itt talál további információkat.Elérhetőség

2760 Nagykáta, Jászberényi út 88.

Telefon: +36-29/440-366

A fürdő weboldala

A fürdő Facebook oldala