• A Budapesttől 67 kilométer távolságra lévő Nagykátai Termálfürdő egész évben várja a fürdőzőket.

  • Szép kialakítású fürdőház és számos strandmedence áll a vendégek rendelkezésére.

Érdekességek és tudnivalók a nagykátai fürdőről

1. A 12 ezer lélekszámú Nagykáta Pest megye keleti felén található. Autóval a 31-es főúton, vonattal pedig a Budapest-Szolnok vonalon közelíthető meg a kisváros. A Keleti pályaudvarról óránként indulnak vonatok Nagykáta felé, a menetidő 51-66 perc. A nagykátai vasútállomástól 1,8 kilométerre van a strand.  A központból egyébként a gyógyfürdőhöz kiépített kerékpárút  is vezet.

2. 1998-ban nyílt meg a település termál- és strandfürdője, akkor még csak nyári nyitva tartással. A Nagykátán feltörő víz később gyógyvíz minősítést kapott.

3. Jelentős esztendő volt a fürdő életében 2012, ugyanis ekkor adták át a megújult főépületet. Teljesen új fedett rész épült, ahol gyógyvizes és élménymedencék, valamint szauna világ is helyet kapott, de a kültéri medencék egy része is megújult. A beruházás eredményeképpen a fürdő azóta egész évben nyitva tart. A jövőt illetően lényeges lehet, hogy a város megvette a termálfürdő szomszédságában lévő területeket is, így azokon később gyógyászati részleg és akár egy termálhotel is épülhet.

Nagykáta fürdő Pest megye

 

4. 2002 óta számít gyógyvíznek a nagykátai termálvíz. A magas sótartalmú víz ízületi problémák, degeneratív ízületi elváltozások, gerincproblémák, ideggyulladás, lassan gyógyuló csonttörések utókezelésekor bizonyult hatásosnak.

5. A termálfürdő strandrészén öt medence, az új főépületben pedig gyógymedence és élménymedence található. Szintén az új épületben kaptak helyet a szaunák és a gőzfürdő. A nagykátai fürdő területén egy sportpályát is használhatnak a vendégek.

6. A nagykátai fürdő alapvetően kétfelé tagozódik. A fedett fürdő a Fürdőház nevet viseli, egész évben nyitva tart és az ide jegyet váltó vendégek szabadon kijárhatnak a strandfürdős részre is. Lehetőség van ugyanakkor kizárólag a strandfürdő részre is jegyet váltani, ám ezzel a vendégek nem tudnak belépni a Fürdőházba.

Nagykáta gyógymedence strandfürdő

Szubjektív vélemény a nagykátai fürdőről

Akár a budapestieknek is érdemes egy kirándulást tenniük Nagykátára, ha egy jót fürödnének, strandolnának. Nagyon kis kellemes termálfürdőről van szó, ahová a gyógyvizes medencéket és a vizes kikapcsolódást kereső vendégkörnek is megéri ellátogatni.

A Nagykátai Fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja.

A fürdő nyitva tartásáról itt talál további információkat.Elérhetőség

2760 Nagykáta, Jászberényi út 88.

Telefon: +36-29/440-366

A fürdő weboldala

A fürdő Facebook oldala

Nagykáta város honlapja

Szállás Nagykátán

A fürdő közvetlen szomszédságában található a Gyógyfürdő Vendégház. A messzebbről, több napra érkező vendégeknek érdemes igénybe venniük ezt a szálláslehetőséget. Ide kattintva talál a szálláshellyel kapcsolatos információkat.

Hol van Nagykáta? A lenti térképen láthatja (zölddel jelölve), hogy merrefelé található az országon belül a település:

Nagykáta térképen