• Az agárdi létesítmény Fejér megye első fedett gyógyfürdője és legkedveltebb rekreációs központja.

  • Az Agárdi Gyógyfürdő az elmúlt években wellness részleggel, új medencével és szaunaparkkal is bővült.

Érdekességek és tudnivalók az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőről

1. A Velencei-tó partján fekvő Agárd nem önálló település, hanem a több mint 11 ezer lélekszámú Gárdony egyik városrésze. Még az 1970-es évek végén találtak itt 52 Celsius-fokos termálvizet és a mai fürdő elődjét 1986-ban adták át. A termálvíz az úgynevezett Bika-völgyből ered, innen ered a fürdővel kapcsolatban a „A Bika-völgy gyógyító ereje” szlogen.

2. A termálfürdő 2008-ra jelentős fejlesztésen esett át, ennek köszönhetően sok új vendég fedezte fel. A fürdő téli kapacitása 1500 fő, a nyári strandszezonban, a kültéri medencéknek köszönhetően pedig ennek a többszöröse.

3. A Budapesttől 50, Veszprémtől 61, Székesfehérvártól 17 kilométerre található fürdőt nem csak a közeli megyeszékhelyről és Fejér megye többi részéről, hanem a környező megyékből is sokan felkeresik. Már csak azért is, mert ezen a környéken – Fejér és Veszprém megyében – viszonylag kevés termálfürdő található. Agárd könnyen megközelíthető, hiszen érinti a Budapest-Székesfehérvár vasútvonal, a 7-es főút, valamint a 6212-es számú közút.

4. Az agárdi fürdőkomplexumban néhány évvel ezelőtt többféle fejlesztés is megvalósult. A kültéren egy hullámcsúszdával, sodrófolyosóval és vízi bárral is felszerelt wellnessmedencével bővült a fürdő kínálata, ami felnőtt- és egy változó vízmélységű gyermek részből áll. A létesítmény később egy bútorozott játszóházzal is gazdagodott, ahol 3-tól egészen 12 éves korig találhatnak maguknak elfoglaltságot a legkisebbek. Mindezekkel párhuzamosan megújult a szaunakert is, ahol többféle szauna, gőzkabin, csobbanó- és jacuzzi medence valamint egy mediterrán hangulatú pihenőhelyiség várja a vendégeket.

Agárdi Termálfürdő5. Az agárdi termálvíz 1000 méter mélyről tör a felszínre és gyógyvíz minősítéssel is rendelkezik. Az Agárdon található gyógyvíz alkalmas mozgásszervi és reumás panaszok, kopások, valamint nőgyógyászati betegségek kezelésére, továbbá a műtéti fájdalmak enyhítésére és megszüntetésére.

6. Az egész évben nyitva tartó Agárdi Gyógyfürdőben a család minden tagja találhat magának kedvére való medencét, hiszen a létesítményben ülőmedence, élmény- és wellnessmedence, gyermek- és pancsolómedence is működik. Ezek közül kiemelkedik a hatalmas, mégis családias beltéri élménymedence, amely masszírozó elemekkel, gejzírekkel van felszerelve. Mindezeken felül a kültéri részen hullámcsúszda, sodrófolyosó és vízi bárral is felszerelt wellnessmedence is működik, továbbá egy szaunakert is a vendégek rendelkezésére áll. Utóbbiban infra és finn szauna, levendula kabin, gőzkabin és egy hatszemélyes hidromasszázskád is található.

7. A gyógyfürdőben a társadalombiztosítás által támogatott balneoterápiás gyógykezelések is elérhetők. Ezek közé tartozik a medencefürdő, a súlyfürdő, az orvosi gyógymasszázs, a szánsavas kádfürdő, a víz alatti vízsugármasszázs, az iszappakolás és a víz alatti csoportos gyógytorna.

8. A fürdőben gyógytornász vezetésével minden hétköznap foglalkozásokat tartanak a beutalóval érkezőknek. A létesítményben – előzetes bejelentkezés alapján – reumatológiai szakrendelés is elérhető. A termálfürdő kültéri részén a nyári strandszezonban fagyizó, lángosos, pecsenyesütő, kürtőskalácsos, koktélbár és vízi bár teszi teljessé a kínálatot. A fürdő szomszédságában pedig egy 62 férőhelyes termál kemping várja az üdülővendégeket.

Agárdi termálfürdő

Szubjektív vélemény az Agárdi Termálfürdőről

Igazi hiánypótló létesítmény, hiszen Fejér megye nem bővelkedik gyógyfürdőkben. A színvonalas termálfürdők közé tartozik, amit egész évben érdemes felkeresni. A gyógyulni és a kikapcsolódni vágyó vendégkörnek is ajánlható a fürdő.

Az Agárdi Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat!Elérhetőség

2484 Agárd, Fürdő tér 1. Telefon: +36-22-579-230

A termálfürdő weboldalát itt találja

Gárdony város honlapja

Szállás Agárdon

A termálfürdőhöz kapcsolódó kempingről itt talál meg minden tudnivalót, a Velencei-tó turisztikai oldalán pedig megnézheti a környékbeli szálláshelyek listáját.

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található a termálfürdő:


Érdemes megnézni ezt a videót is, az első felében az Agárdi Gyógyfürdőről esik szó: