• Mórahalom gyógyfürdője számít a Dél-Alföld egyik legjelentősebb fürdőkomplexumának.

  • A gyógyulni vágyóknak és az aktívabb kikapcsolódást keresőknek is jó választás lehet a több mint húsz medencével rendelkező mórahalmi gyógyfürdő.

Érdekességek és tudnivalók a mórahalmi fürdőről

1. Mórahalom Csongrád megyében, Szegedtől 20 kilométerre nyugatra található. A hatezres lélekszámú település 1950-ben önállósult, 1989-ben pedig városi rangot kapott. Mórahalmon még 1960-ban fúrattak egy termálkutat, a fürdő épülete négy évvel később készült el, amely már ekkor is egész évben látogatható volt. A 2000-es évek elejétől kezdődően a termálfürdőben rengeteg fejlesztés, bővítés valósult meg, s ekkor vették fel a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő nevet is. Az elmúlt időszakban a minőségi szálláshelyek kínálata is jelentősen bővült Mórahalmon.

2. A mórahalmi termálvíz 1999-ben kapott gyógyvíz minősítést, jelenleg a fürdőt négy gyógyvizes kútból látják el vízzel. Apró érdekesség, hogy mindegyik gyógyvíz külön elnevezést is kapott: Árpád, Erzsébet, Szent László és Hunyadi Mátyás a nevük. A gyógyvizes medencékben egyhuzamban legfeljebb 30-45 perces tartózkodás javasolt.

3. Elsősorban ízületi betegségek gyógyítására használják a Mórahalmon feltörő vizet. A gyógyvízzé nyilvánítás során különösen a térd- és vállízületi problémákkal küszködő betegeknél bizonyult hatékonynak a termálvizes kezelés. Mindezek mellett a központi idegrendszert érintő betegségek rehabilitációja, egyes bőrgyógyászati, urológiai és nőgyógyászati betegségek esetén is érdemes lehet itt egy fürdőkúrát venni. Belsőleg emésztőrendszeri megbetegedéseknél alkalmazzák a mórahalmi gyógyvizet.

mórahalmi termálfürdő4. A fürdőben nyáron 21, télen 16 medence közül válogathatnak a a vendégek, azaz a medencekínálat tényleg minden igényt kielégít. Mórahalmon a klasszikus gyógyvizes ülőmedencéktől kezdve a sodrófolyós élménymedencéken át az úszómedencéig terjed a kínálat. Külön is említést érdemel a gyerekek – s így a családok – igényeire szabott élményfürdő részleg.  A fürdőben egy hatalmas, 11 egységből álló szaunavilág is működik.

5. A gyógyfürdőben számos wellness és gyógyászati szolgáltatást is igénybe vehetnek a vendégek, köztük iszappakolást és iszapfürdőt, szénsavas kádfürdőt, orvosi gyógymasszázst és a tangentornak is nevezett víz alatti vízsugármasszázst.

Mórahalom termálfürdő

Szubjektív vélemény a mórahalmi fürdőről

A Dél-Alföld egyik legkedveltebb fürdőhelye, ami nem meglepő. A termálfürdő nagyon jó, színvonalas szolgáltatást nyújt, a medenceválaszték rendkívül széles és maga a település is nagyon szép.

A Mórahalmi Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt talál információkat.
Elérhetőség

6782 Mórahalom, Szent László park 4.

Nyári bejárat: Millenniumi sétány 16.

Telefon: +36-62-580-042

Itt találja a fürdő weboldalát

A városi turisztikai egyesület honlapja

Szállás Mórahalmon

A település turisztikai oldalán megtalálja a mórahalmi szállások listáján. A kiszemelt szálláshelyet keresse meg közvetlenül, ne a szállásportálokon keresztül foglaljon, hiszen így akár kedvezőbb szállásdíjat is kaphat.

A lenti térképen láthatja, hogy hol található a termálfürdő:


Itt megnézheti egy videót a mórahalmi fürdőről: