• A gyógyászati részleget is magában foglaló Barcsi Gyógyfürdő egész évben várja a vendégeket.

  • Szép természeti környezetben, a horvát határ mellett található a település.

Érdekességek és tudnivalók a Barcsi Gyógyfürdőről

1. A 10 ezer lakosú település Somogy megye déli részén, a horvát határ mellett, a Dráva mentén fekszik. A Duna-Dráva Nemzeti Park területén található Barcsot 1979-ben nyilvánították várossá. A település újkori történetének egyik érdekes időszaka volt a 90-es évek közepe, amikor a délszláv háború után a  Horvátországból érkező bevásárlóturisták szinte elözönlötték a kisvárost.

2. Barcson 1959-ben, olajkutatás közben találtak termálvizet. Erre alapozva később egy városi termálstrandot is nyitottak, amit viszont igazából csak a környékbeliek ismertek. Ez nem csoda, hiszen a rendszerváltás előtt a fürdő határhoz közeli elhelyezkedése inkább hátrányt jelentett, akkoriban emiatt nem igazán válhatott kedvelt turisztikai célponttá a termálfürdő.

3. A kis fürdő fejlesztését már az 1990-es években elhatározták, amit a 2000-es évek elején tudtak megvalósítani. 2005-ben adták át a fedett fürdőt és gyógyászati részleget is magában foglaló létesítményt, ami a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ elnevezést kapta.

Barcsi gyógyfürdő4. A több mint 1300 méter mélyről, 55 Celsius-fokosan feltörő gyógyvíz kifejezetten gazdag ásványi anyagokban. A víz – többek között – mozgásszervi megbetegedések, izomfájdalmak, porckorongsérv, idült gyulladások, térdízületi kopások, nyak- és hátfájás, baleseteket követő rehabilitáció és lumbágó kiegészítő terápiájaként lehet hatásos.

5. A barcsi termálfürdő három hektáros területen fekszik. A komplexumban hat fedett és egy szabadtéri medence egész évben üzemel, a nyári szezonban pedig ez további három medencével egészül ki. A medencéken felül strandröplabda- és lábtenisz pálya, játszótér is vendégek rendelkezésére áll.

6. A Rekreációs Központ nevet viselő gyógyászati részlegben reumatológiai szakrendelő működik és számos kezelés is elérhető, köztük fizioterápia, magnetoterápia, gyógymasszázs és gyógytorna is. A termálfürdő wellness-szolgáltatásai közé tartozik a szauna, a gőzkabin és a jacuzzi is.

Barcsi Termálfürdő

Szubjektív vélemény a Barcsi Gyógyfürdőről

Barcsot amolyan titkos tippnek tartjuk a hazai fürdőtelepülések között. Akár még az ország távolabbi vidékeiről is megéri felkerekedni és elutazni néhány napra Barcsra. A termálfürdő kifejezetten színvonalas szolgáltatásokat nyújt, meglepően kedvező áron. A környék nagyon szép, rengeteg kirándulási, kikapcsolódási lehetőséget rejt.

A Barcsi Gyógyfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről ide kattintva tájékozódhat.Elérhetőség

7570 Barcs, Május 1 utca 2.

Telefon: +36-82-565-500

A település honlapja

Szállás Barcson

A város honlapján megtalálhatja a barcsi szálláshelyek listáját. Több apartman és vendégház is működik a településen. Foglaljon közvetlenül a szállásnál és ne a nagy szállásportálokon keresztül, hiszen az utóbbiak jelentős jutalékkal sarcolják meg az apartmanokat és vendégházakat (is).

A lenti térképen megnézheti, hogy pontosan merre található a Barcsi Gyógyfürdő: