Barcsi gyógyfürdőA legújabb termálvizes fürdőhelyek közé tartozik a horvát határ melletti Barcs, amely a Dráva partján fekszik, így a gyógyfürdőn kívül is számos egyéb kirándulási lehetőséget kínál.

Település és fürdő

A 11 ezer lakosú település Somogy megye déli részén, a horvát határ mellett, a Dráva mentén fekszik. A Duna-Dráva Nemzeti Park területén található Barcsot 1979-ben nyilvánították várossá. A település újkori történetének fénypontja volt a 90-es évek közepe, amikor a délszláv háború után a  Horvátországból érkező bevásárlóturisták szinte elözönlötték Barcsot. A kisváros fenntarthatóbb fejlődését szolgálhatja a 2005-ben megnyitott élményfürdő, ami egy évvel később vette fel a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ elnevezést.

Gyógyhatás

A több mint 1300 méter mélyről feltörő gyógyvíz kifejezetten gazdag ásványi anyagokban. A víz mozgásszervi megbetegedések, porckorongsérv, idült gyulladások, térdízületi kopások, baleseti rehabilitáció és lumbágó kiegészítő terápiájaként lehet hatásos.

Szolgáltatások

A termálfürdő három hektáros területen fekszik. A komplexumban hat fedett és két nagy szabadtéri medence, továbbá gyermekpancsoló épült, a fedett rész egész évben látogatható. A medencéken felül strandröplabda- és lábtenisz pálya, játszótér is vendégek rendelkezésére áll. A Rekreációs Központ nevet viselő gyógyászati részlegben reumatológiai szakrendelő működik és számos kezelés is elérhető, köztük fizioterápia, magnetoterápia, gyógymasszázs és gyógytorna is. A termálfürdő wellness-szolgáltatásai közé tartozik a szauna, a gőzkabin és a jacuzzi.

A Barcsi Gyógyfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről ide kattintva tájékozódhat.Elérhetőség

7570 Barcs, Május 1 utca 2.

Telefon: +36-82-565-500

weboldal