• A kiskunmajsai Jonathermál fürdő minden korosztály számára pihenési, szórakozási lehetőséget biztosít.

  • Egyszerre kínál élményfürdőt, uszodát, strandot és gyógyfürdőt.

Érdekességek és tudnivalók a Jonathermál fürdőről

1. A több mint 10 ezer lakosú Kiskunmajsa az Alföld déli részén, Bács-Kiskun megyében, azon belül Kiskunhalas és Kiskunfélegyháza között található. Sok más, manapság már fürdőhelyként ismert településhez hasonlóan Kiskunmajsa esetében is a 60-as években zajló szénhidrogén-kutatási láz idején bukkantak gyógyvízre. Eleinte egyébként nem tulajdonítottak nagy jelentőséget az olaj helyett talált termálvíznek sem a csalódott geológusok, sem a helyiek, a kutatófúrás helyét jó néhány évre lezárták.

2. Később ugyan igény már lett volna a fürdőre, viszont a megvalósítás nem ígérkezett egyszerűnek. Végül a fürdő létrehozásában a helyi – Jonathán nevet viselő – termelőszövetkezet vállalt fontos szerepet, miután vállalták, hogy a település határában termálfürdőt építenek, ami 1984 nyarán nyitotta meg kapuit. A kis alföldi település életében jelentős változást hozott a fürdő, hiszen a turisták – köztük sok külföldi is – hamar megkedvelték a kiskunmajsai termálfürdőt.

3. A Jonathán Mezőgazdasági Szövetkezet ugyan már régóta nem létezik, de a 90-es évek elején szerették volna megőrizni az alapító nevét, így kapta a fürdő a Jonathermál nevet. A kiskunmajsai termálfürdő fejlődése a 2000-es években vett új lendületet, amikor óriáscsúszdát, gyermekmedencét, hullámmedencét építettek, 2010-ben pedig a főépület is jelentős felújításon esett át. 2015-ben a fürdő és környéke gyógyhely címet kapott.

4. Degeneratív mozgásszervi elváltozások, különféle gyulladásos betegségek, reuma és műtétek, törések utáni utókezelés esetén segíti elő a gyógyulást a kiskunmajsai gyógyvíz.

Kiskunmajsa Jonathermál gyógyvizes medence

5. A Jonathermál szolgáltatásai hat nagy attrakció köré szerveződnek: élményfürdő, csúszdapark, hullámfürdő, gyógyfürdő, uszoda és strandfürdő. Ezek révén minden korosztály megtalálja a számára fontos szolgáltatásokat Kiskunmajsán. Ezek közül az uszoda fedett, illetve mind az élménymedencékből, mind a gyógymedencékből beltéri változat is működik, így a fürdő egész évben nyitva tart. A Jonathermál különlegessége a nyáron működő strandfürdő, amit egy mesterséges tóból alakítottak ki.

6. A fürdőben gyógyászati szolgáltatások is elérhetők, akár társadalombiztosítási támogatással is. A Jonathermál szolgáltatásai közé tartoznak a  különféle masszázsok, parajdi sókamra, szauna, masszázságy, Bioptron lámpás kezelések, vízsugármasszázs, álló és fekvő szolárium.

Jonathermál termálfürdő Kiskunmajsa

Szubjektív vélemény a Jonathermál fürdőről

Nem véletlen, hogy sokan kedvelik a Jonathermált és még az ország távolabbi részeiből is rendszeresen visszajárnak a fürdőbe. Akár többgenerációs családoknak is érdemes felkeresniük a fürdőt, hiszen a legkisebb gyerekektől kezdve a kamaszokon át az idősebb korosztályig bezárólag mindenki megtalálja a számára kedves vizes szórakozási, kikapcsolódási, gyógyulási lehetőséget. Megéri tehát üdülést tervezni Kiskunmajsára.

A Kiskunmajsai Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejét itt találja.
Elérhetőség

6120 Kiskunmajsa, Kőkút 26.

Telefon: +36-77-481-855

weboldal

Szállás Kiskunmajsán

Ide kattintva talál néhány kiskunmajsai szálláshelyet. Érdemes mindig közvetlenül a szálláshelyeknél foglalnia (nemcsak itt, hanem általánosságban is), a szállásportálok ugyanis kifejezetten magas jutalékokkal sarcolják meg a szállásokat. Ennek az árát pedig közvetve a szállást foglalók fizetik meg.

Hol van a Jonathermál fürdő? A lenti térképen megnézheti:


Itt megnézhet egy látványos videót a Jonathermál fürdőről: