• A Brigetio Gyógyfürdőben külső és belső élmény- és gyógyvizes medencék, valamint rönk- és finnszaunák működnek egész évben.

  • Az 1960-as években ivóvíz keresése közben találtak termálvizet Komáromban.

Érdekességek és tudnivalók a Brigetio Gyógyfürdőről

1. A közel 20 ezer lakosú település Komárom-Esztergom megye északi részén, a szlovák határnál fekszik. A várost vasúti és közúti híd köti össze a szlovákiai Komárommal (Komárnóval). A településnél torkollik a Dunába a Vág-folyó. A Budapesttől 93 kilométerre lévő Komárom autóval az M1-es autópálya irányából a 10-es úton közelíthető meg.

2. A településen kivételesen nem olajkutatás közben találtak vizet. 1965-ben az egykori lengyár telephelyén ivóvizes kutat fúrtak, s így tört fel a 64 fokos termálvíz, ami mostanra gyógyvíz minősítést is szerzett. Az elmúlt években szépen kiépült komáromi fürdő öt hektáros területen működik és egész évben várja a vendégeket.

3. 2015 májusában a gyógyfürdő a Brigetio (ejtsd: brigéció) nevet vette fel. A név onnan ered, hogy a római időkben Brigetiónak hívták a Komárom mai területén található katonai tábort és polgárvárost. A legfrissebb kutatások szerint ráadásul Brigetióban virágzó fürdőélet is volt.

4. Gerinc- és ízületi kopások, meszesedések, továbbá köszvény, ínhüvelygyulladás és teniszkönyök kezelésére is alkalmas a komáromi gyógyvíz. Mindezeken felül műtétek után is elősegíti a felépülést.

5. Tíz medence található a létesítményben. A fedett részen gyógy- és úszómedencék, jacuzzi, valamint egy tanmedence, a kültéren pedig a két gyógyvizes mellett élmény- és gyermekmedencék vannak. Utóbbi kétféle vízmélységű medencét takar, ami csúszdával és élményelemekkel van felszerelve. A nyári szezonban családi csúszda várja a vendégeket. A kicsik két játszótéren is játszhatnak, ahol különböző csúszdák, mászókák és egyéb élményelemek közül válogathatnak.

6. A mozgásukban korlátozott vendégek főépületen belüli közlekedését lift segíti. A gyógyfürdőben az egészségbiztosító által finanszírozott kezelések is elérhetők, valamint két finn- és egy rönkszauna is működik. Az aktívabb kikapcsolódást kedvelőket pedig strandröplabda-, kosárlabda- és lábteniszpálya várja. A fürdőben rendszeresen szerveznek sport és szórakoztató programokat. A fürdő szaunás kínálata is kifejezetten erős, szaunaszeánszokat is rendszeresen tartanak.

Komáromi Gyógyfürdő Brigetio

Szubjektív vélemény a Brigetio Gyógyfürdőről

Nagyon sok visszajáró vendége van a fürdőnek, ami nem véletlen. Különösen jó választás a nyári szezonban, amikor minden szabadtéri medence elérhető, de a gyógyulást kereső vendégkörnek egész évben ajánlható úti célként.

A Komáromi Gyógyfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja.

A Komáromi Fürdő nyitvatartási idejét itt találja.Elérhetőség

2900 Komárom, Táncsics Mihály utca 34-36.

Telefon: +36-34-540-426

weboldal

Facebook oldal

Szállás Komáromban

Széles a szálláskínálat Komáromban, csak arra figyeljen, hogy ne a szállásportálokon keresztül foglaljon. Ezek akár 15-20 százalékos sarcot is kivetnek a szálláshelyekre, ennyivel kevesebb pénz marad helyben a működtetésre, a fejlesztésekre. A komáromi szálláskínálat tekintetében inkább nézzen szét a város turisztikai oldalán, itt megtalálhatja a közvetlen elérhetőségeket is, így direktben tud foglalni.

Hol van a Brigetio Gyógyfürdő? A lenti térképen megnézheti:


Itt megnézhet egy videót a Brigetio Gyógyfürdőről: