• A Ceglédi Gyógy- és Strandfürdőben gyógyvizes medencék, élménymedencék, nyáron tágas strandi rész és még egy csúszdapark is a vendégek rendelkezésére áll.

  • Kifejezetten színvonalas fürdő található Cegléden.

Érdekességek és tudnivalók a Ceglédi Gyógyfürdőről

1. Cegléd Pest megye délkeleti részén, Budapesttől 74 kilométerre található. A 35 ezer lakosú települést az Alföld kapujának is szokták nevezni. Ehhez híven nemcsak közúton, hanem vonattal is könnyen megközelíthető, vasúti összeköttetéssel rendelkezik Budapest, Szolnok és Szeged felé is.

2. A várossal ellentétben ceglédi fürdő nem tekint vissza jelentős múltra hiszen, az első próbafúrásokat is csak a 90-es évek elején végezték és hiába találtak termálvizet, a fürdő megnyitására 2003-ig kellett várni. Viszont ebből következik az is, hogy alapvetően modern termálfürdővel büszkélkedhet a település.

3. A nyáron 1300, télen 300 látogató fogadására alkalmas Ceglédi Termálfürdő beltéri medencéi egész évben várják a vendégeket. Sok hasonló, újdonsült komplexummal ellentétben Cegléden gondoltak a megfelelő szálláskapacitásra is, így a fürdő szomszédságában apartmanparkban és kempingben szállhatnak meg a messziről érkezett vendégek.

4. Emésztőrendszeri, mozgásszervi, reumatikus problémák és egyes bőrbetegségek kezelésére alkalmas a ceglédi víz, ami 2004-ben kapott gyógyvíz minősítést.

Ceglédi fürdő gyógymedence

5. Összesen tíz fedett és nyitott medence, köztük élménymedencék, két ülőmedence, gyermekpancsoló, kültéri úszómedence, továbbá gyógytornára alkalmas medencék, súlyfürdő áll a vendégek rendelkezésére. A fürdő körül egy 19 ezer négyzetméteres parkot alakítottak ki, játszótérrel, egy kisebb tóval. A kültéren strandfoci és strandröplabda pálya is található. A nyáron nyitva tartó Aqua Centrumban 17 darab, azon belül kilenc fajta csúszdát próbálhatnak ki a fürdőzők. A ceglédi létesítményben egész évben igénybe vehető szauna működik, de többféle masszázs is kipróbálható.

Cegléd gyógymedence strandfürdő

Szubjektív vélemény a ceglédi fürdőről

Amennyiben fürdőhöz közeli üdülést terveznek, akkor érdemes számításba venni Ceglédet. A település termálfürdőjében minden korosztály megtalálhatja a számítását, nyaranta pedig kifejezetten ajánlott úti cél a város, illetve a fürdője.

A Ceglédi Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A Ceglédi Fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.Elérhetőség

2700 Cegléd, Fürdő út 27-29.

Telefon: +36-53-505-000

weboldal

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található a Ceglédi Gyógyfürdő:


Itt megnézhet egy videót a ceglédi fürdőről: