Ceglédi termálfürdőMár több mint tíz éves múltra tekinthet vissza az egész évben nyitva tartó Ceglédi Gyógyfürdő, ami mellett egy szezonálisan működő szabadtéri csúszdaparkot is kialakítottak.

Település és fürdő

Cegléd Pest megye délkeleti részén, Budapesttől 74 kilométerre található. A 38 ezer lakosú települést az Alföld kapujának is szokták nevezni. Ehhez híven nemcsak közúton, hanem vonattal is könnyen megközelíthető, vasúti összeköttetéssel rendelkezik Budapest, Szolnok és Szeged felé is.

A várossal ellentétben ceglédi fürdő nem tekint vissza jelentős múltra hiszen, az első próbafúrásokat is csak a 90-es évek elején végezték és hiába találtak termálvizet, a fürdő megnyitására 2003-ig kellett várni. Viszont ebből következik az is, hogy alapvetően modern termálfürdővel büszkélkedhet a település.

A nyáron 1300, télen 300 látogató fogadására alkalmas Ceglédi Termálfürdő beltéri medencéi egész évben várják a vendégeket. Sok hasonló, újdonsült komplexummal ellentétben Cegléden gondoltak a megfelelő szálláskapacitásra is, így a fürdő szomszédságában apartmanparkban és kempingben szállhatnak meg a messziről érkezett vendégek.

Gyógyhatás

Emésztőrendszeri, mozgásszervi, reumatikus problémák és egyes bőrbetegségek kezelésére alkalmas a ceglédi víz, ami 2004-ben kapott gyógyvíz minősítést.

Szolgáltatások

Összesen tíz fedett és nyitott medence, köztük élménymedencék, két ülőmedence, gyermekpancsoló, kültéri úszómedence, továbbá gyógytornára alkalmas medencék, súlyfürdő áll a vendégek rendelkezésére. A fürdő körül egy 19 ezer négyzetméteres parkot alakítottak ki, játszótérrel, egy kisebb tóval. A kültéren strandfoci és strandröplabda pálya is található. A nyáron nyitva tartó Aqua Centrumban 17 darab, azon belül kilenc fajta csúszdát próbálhatnak ki a fürdőzők. A ceglédi létesítményben egész évben igénybe vehető szauna működik, de többféle masszázs is kipróbálható.

A Ceglédi Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A Ceglédi Fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.Elérhetőség

2700 Cegléd, Fürdő út 27-29.

Telefon: +36-53-505-000

weboldal