• A gyógyulást és a kikapcsolódást kereső vendégkör számára is ideális választás lehet a Rába Quelle fürdő.

  • A Győrben feltörő víz gyógyhatását már 1978-ban hivatalosan igazolták.

  • A fürdő jelenleg nem üzemel.

Érdekességek és tudnivalók a Rába Quelle termálfürdőről

1. Győr-Moson-Sopron megye székhelyét több mint 130 ezren lakják. Győrt elsősorban fejlett ipara miatt szokták emlegetni, azt talán már kevesen tudják, hogy műemlékek terén az ország harmadik leggazdagabb városa. Ezen felül pedig az év során számos fesztivált is rendeznek a megyeszékhelyen.

2. Győrben a fürdőkultúra évszázados múltra tekinthet vissza. A város már a középkorban is két – melegített vizű – fürdővel rendelkezett. Az egyik tulajdonosa a káptalan, a másiké a Johannita rendi keresztes lovagok voltak.

3. Az első, mai értelemben vett fürdőt 1931 nyarán nyitották meg, a fürdő terveit pedig nem más, mint Hajós Alfréd készítette. A Mosoni-Duna és a Rába folyó találkozásánál lévő félszigeten 1960-ban termálkutat is fúrtak és sikerrel jártak: közel 70 Celsius-fokos víz tört a felszínre.

Győri uszoda 1931

4. A győri termálvíz már 1978-ban gyógyvíz minősítést kapott. Kopásos és gyulladásos ízületi problémák, csontritkulás, egyes gyulladásos nőgyógyászati megbetegedésekben szenvedőknek jelenthet segítséget a győri gyógyvíz. Ezen felül a tapasztalatok szerint különféle légzőszervi betegségeknél, így például krónikus hörghurutnál is hatékony lehet. Emésztőszervi betegségek és a pajzsmirigy alulműködése esetén ivókúraként javasolt a víz fogyasztása.

5. A Rába Quelle nevet viselő fürdőt 2003-ban adták át. A korszerű létesítményben 5 élménymedence, 2 óriáscsúszda, 3 gyógyvizes medence várja a fürdőzőket. Kisgyerekkel is érdemes felkeresni a Rába Quellét, hiszen pancsolómedencét, valamint játszósarkot is kialakítottak. A Rába Quelle különlegessége, hogy a termálvíz fertőtlenítéséhez nem használnak klórt, így az érzékeny bőrű fürdőzőknek sem kell tartaniuk az irritációtól.

Rába Quelle6. A fürdőben gyógyászati kezelések, valamint ehhez kapcsolódóan szakorvosi rendelés is elérhető. A gyógyulni vágyó vendégek a társadalombiztosítás által támogatott fürdőgyógyászati kezelések mellett számos elektroterápiás kezelést is igénybe vehetnek.

7. A Rába Quellén belül egy kétszintes szaunavilág működik, amihez kültéri szaunakert is kapcsolódik. A szaunarészlegben 5 finn szauna, 2 infraszauna, gőzkabin, sószoba, aromakabin és melegített ülőpadokkal rendelkező pihenő is várja a vendégeket.

Győr fürdő kültéri termálmedence

Szubjektív vélemény a győri Rába Quelle Fürdőről

Összességében a gyógyulni vágyóknak, a vizes kikapcsolódást keresőknek, a kisgyerekes családoknak és a szaunázás szerelmeseinek is kifejezetten jó választás lehet Győr, illetve a Rába Quelle fürdő.

A Győri Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.Elérhetőség

9025 Győr, Fürdő tér 1.

Telefon: +36-96-514-900

A fürdő weboldala ide kattintva található

Hol van Győr? A lenti térképen zölddel jelölve láthatja, hogy merrefelé található az országon belül:

Győr térképen