• A gyógyulást és a kikapcsolódást kereső vendégkör számára is ideális választás lehet az RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő.

  • A Győrben feltörő víz gyógyhatását már 1978-ban hivatalosan igazolták.

  • 2023-ra jelentős fejlesztésen esett ár a győri fürdőkomplexum.

Érdekességek és tudnivalók a győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőről

1. Győr-Moson-Sopron megye székhelyét több mint 130 ezren lakják. Győrt elsősorban fejlett ipara miatt szokták emlegetni, azt talán már kevesen tudják, hogy műemlékek terén az ország harmadik leggazdagabb városa. Ezen felül pedig az év során számos fesztivált is rendeznek a megyeszékhelyen.

2. Győrben a fürdőkultúra évszázados múltra tekinthet vissza. A város már a középkorban is két – melegített vizű – fürdővel rendelkezett. Az egyik tulajdonosa a káptalan, a másiké a Johannita rendi keresztes lovagok voltak.

3. Az első, mai értelemben vett fürdőt 1931 nyarán nyitották meg, a fürdő terveit pedig nem más, mint Hajós Alfréd készítette. A Mosoni-Duna és a Rába folyó találkozásánál lévő félszigeten 1960-ban termálkutat is fúrtak és sikerrel jártak: közel 70 Celsius-fokos víz tört a felszínre.

Győri uszoda 1931

4. A győri termálvíz már 1978-ban gyógyvíz minősítést kapott. Kopásos és gyulladásos ízületi problémák, csontritkulás, egyes gyulladásos nőgyógyászati megbetegedésekben szenvedőknek jelenthet segítséget a győri gyógyvíz. Ezen felül a tapasztalatok szerint különféle légzőszervi betegségeknél, így például krónikus hörghurutnál is hatékony lehet. Emésztőszervi betegségek és a pajzsmirigy alulműködése esetén ivókúraként javasolt a víz fogyasztása.

5. A Rába Quelle nevet viselő fürdőt 2003-ban adták át. Egy jelentős fürdőfejlesztés eredményeként 2023-ra teljes megújították, illetve kibővítették a létesítményt, ami ekkortól kezdődően az RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő nevet vette fel.

Rába Quelle6. Összesen 21 medence található a komplexumban. Megújult a korábbi fedett fürdő, a szabadtéren pedig egy vízi élményparkot alakítottak ki, amelynek a legnagyobb attrakciója a szódásszifon-alakú csúszdatorony. Utóbbi arra utal, hogy a városhoz kötődő Jedlik Ányos találta fel a szódavizet előállító gépet.

a győri RQ fürdő strandi része

 

Szubjektív vélemény a győri fürdőről

Összességében a gyógyulni vágyóknak, a vizes kikapcsolódást keresőknek, a kisgyerekes családoknak és a szaunázás szerelmeseinek is kifejezetten jó választás lehet Győr, illetve az itteni fürdőkomplexum.

A győri fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.Elérhetőség

9025 Győr, Fürdő tér 1.

Telefon: +36-96-514-900

A fürdő weboldala ide kattintva található

A lenti térképen megnézheti, hogy merrefelé található a fürdő: