Rába QuelleA műemlékekben gazdag megyeszékhelyen 2003 óta működik a Rába Quelle élményfürdő, amelynek vize gyógyászati célokra is alkalmas

Település és fürdő

Győr-Moson-Sopron megye székhelyét több mint 130 ezren lakják. Győrt elsősorban fejlett ipara miatt szokták emlegetni, azt már kevesen tudják, hogy műemlékek terén az ország harmadik leggazdagabb városa. A győri műemlékek listáját itt találja. Ezen felül pedig az év során számos fesztivált is rendeznek a megyeszékhelyen. A város kapcsolata a termálvízzel szintén nem új keletű, hiszen az itt feltörő meleg vizet már 1978-ban gyógyvízzé nyilvánították. Az viszont már az újabb történések közé tartozik, hogy 2003-ban egy modern élményfürdőt adtak át Győrben, amely a Rába Quelle nevet kapta. A létesítmény a Mosoni-Duna és a Rába folyó találkozásánál lévő félszigeten fekszik.

Gyógyhatás

Kopásos és gyulladásos ízületi problémák, csontritkulás, egyes gyulladásos nőgyógyászati megbetegedésekben szenvedőknek jelenthet segítséget a győri gyógyvíz. Ezen felül a tapasztalatok szerint különféle légzőszervi betegségeknél, így például krónikus hörghurutnál is hatékony lehet. Emésztőszervi betegségek és a pajzsmirigy alulműködése esetén ivókúraként javasolt a víz fogyasztása.

Szolgáltatások

Az egész évben nyitva tartó Rába Quelle alapvetően termál- és élményfürdő részre tagozódik. Az élményfürdőben öt medence és két óriáscsúszda várja a vendégeket. A medencékben masszázs-elemek, barlang, vízi gomba és jacuzzi is található. Ezen felül gyógyvizes ülőmedencék, valamint tanmedence is a vendégek rendelkezésére áll. A Rába Quelle különlegessége, hogy a víz fertőtlenítéséhez nem használnak klórt, így az érzékeny bőrű fürdőzőknek sem kell tartaniuk az irritációtól.

A fürdőben gyógyászati részleg működik, ahol a szakorvosi rendelésektől kezdve, a gyógyászati kezeléseken át a masszázsokig számos szolgáltatás elérhető. Mindezeken felül a Rába Quellében kétszintes szaunapark is elérhető, ahol különböző hőmérsékletű finn szaunákat, gőzfürdőt és jacuzzit, sőt sóbarlangot is igénybe vehetnek a vendégek. A kikapcsolódást elősegítik a melegített pihenőpadok, valamint a masszázsfotelek is.

A legkisebb vendégek örömére néhány éve játszóházat alakítottak ki a fürdő épületében, ami a 3-12 éves korosztály tagjai számára biztosít kellemes szórakozási lehetőséget.

A Győri Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.Elérhetőség

9025 Győr, Fürdő tér 1.

Telefon: +36-96-514-900

weboldal


Nagyobb térképre váltás