Sárvári Wellness és Termálfürdő

  • A gyógyulást és a családi kikapcsolódást kedvelő vendégkörnek egyaránt kitűnő választás lehet a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő.

  • A népszerű fürdőhöz egy szálloda és egy kemping is kapcsolódik.

Tudnivalók és érdekességek a sárvári fürdőről

1. A 15 ezer lakosú Sárvár Vas megyében, Szombathely és Celldömölk között félúton található. A Sárvár központjában lévő várkastély a nemzeti örökség része, s otthont ad a Nádasdy Ferenc Múzeumnak és a városi művelődési és kulturális központnak is. A településen egy arborétum is található, ahol mesterséges tavat és sétányokat alakítottak ki. Sárváron 1961-ben találtak termálvizet, a fürdő pedig 1968-ban nyitotta meg kapuit.

2. Igazán széleskörű, országos ismertséget egy ma már nem létező termék, a Sárvári Termálkristály hozott a fürdőnek és a városnak. A fürdősót nem a fürdőt jelenleg is ellátó vízből, hanem a rábasömjéni termálvízből készítették. Rábasömjénben ugyanis 1964-ben egy forró, rendkívül magas ásványianyag-tartalmú termálvizet találtak (négy évvel később pedig a községet Sárvárhoz csatolták). Technológiai szempontból nem volt egyszerű megoldani, hogy fürdősóvá alakítsák a termálvizet, de végül sikerrel jártak. A 80-as évek közepén piacra dobott termálkristályból pedig igazi slágertermék lett, amit nagyban köszönhetett az emlékezetes reklámfilmeknek is.

Sárvári Termálfürdő külső medence3. A sárvári fürdő életében fontos mérföldkő volt 2002-es esztendő, amikor a gyógy- és élményfürdő épületet átadták. Később a fürdőt egy családi élményfürdő szárnnyal bővítették. A fürdőkomplexum így több részből tevődik össze: gyógyfürdő, családi fürdő (csúszdákkal, családi- és gyermekmedencékkel), szabadtéri fürdő, ahol csúszdapark is működik, de egy szaunavilág is a vendégek rendelkezésére áll. A strandi rész május elejétől szeptember végéig tart nyitva, a többi részleg egész évben üzemel. A szaunavilágban finn szaunák, soft szaunák (ez egy kevésbé meleg szaunatípus), aromakabinok, gőzfürdők, Kneipp-medence, élményzuhany és jacuzzi is található.

Sárvár Fürdő családbarát4. A 43 fokos, alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz elsősorban mozgásszervi betegségek esetén, sportsérülések utókezeléseként, neurológiai panaszoknál hatásos, továbbá izomlazító tulajdonsággal is rendelkezik, így izomgörcsöknél is hatékony lehet. Mindezeken felül különféle légzőszervi betegségben és nőgyógyászati gyulladásokban szenvedőknek is segíthet a sárvári gyógyvíz. A fürdőben gyógyászati kezeléseket is igénybe lehet venni, akár egészségbiztosítási támogatással is. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben mindezek mellett különféle masszázsok, wellness kádfürdők, pakolások, arc- és testkezelések, oxigénterápia, sóbarlang, elektroterápiás kezelések is elérhetők.

Sárvári TermálfürdőA termálfürdő belépőjegyeinek árait itt találja!

A Sárvári Termálfürdő nyitvatartási idejét itt találja!
Elérhetőség

9600 Sárvár, Vadkert út 1.

Telefon: +36-95-523-600

A termálfürdő weboldalát itt találja

Nézzen körül Sárváron: