Mesteri TermálfürdőA Sárvártól mindössze 15 kilométerre található Mesteri községben a 60-as évek vége óta működik fürdő. A Mesteri Termálfürdő a nyugodtabb, családiasabb fürdőhelyet keresőknek lehet jó választás.

Település és fürdő

A kis, 270 lelkes település Vas megyében, a Ság hegy lábánál fekszik. A legközelebbi nagyobb város Celldömölk, ami mindössze 7 kilométerre található, de Sárvár sincs messzebb 15 kilométernél. A falu hosszú ideig két részből – Alsó- és Felső-Mesteriből – állt, amelyek 1953-ban egyesültek. A település sokáig leginkább a régészek körében volt országszerte ismert, hiszen számos római kori leletet találtak Mesteri határában.

Az olajkutatási munkálatok 1964-ben kezdődtek meg és akkor értek véget, amikor 1983 méter mélységből a fekete arany helyett forró termálvíz tört fel. A két medencével működő fürdő a 60-as évek vége óta működik. Sokáig elmaradtak a fejlesztések Mesteriben, ennek ellenére a kitűnő gyógyvize miatt rengeteg visszatérő vendége van a fürdőnek, köztük nagyon sok külföldi, főleg németek. Az elmúlt néhány évben a Mesteri Termálfürdő üzemeltetője számos fejlesztést megvalósított, amelyek révén ma már kulturáltabb környezetben kapcsolódhatnak ki a vendégek. Korábban csak kültéri medencéi voltak a termálfürdőnek, ami viszont mostanra egy modern és kifejezetten hangulatos fedett résszel bővült, de további fejlesztéseket is terveznek.

Gyógyhatás

A mesteri gyógyvíz a földes-meszes vizek csoportjába tartozik és jelentős a szénsavtartalma. Alkalmas a mozgásszervi és a reumatikus betegségek kezelésére, szénsavassága révén pedig a szív- és érrendszeri betegségek esetén is hatékony lehet egy itteni fürdőkúra.

Szolgáltatások

A termálfürdőben jelenleg három, 32-36 Celsius-fok közötti vízzel feltöltött kültéri medence található, köztük gyógyvizes- és gyermekmedencék és a létesítményben egy fedett medence is működik. A Mesteri Fürdőhöz egy kemping is kapcsolódik.

A Mesteri Fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A Mesteri Fürdő nyitvatartási idejét itt találja!


Elérhetőség

9551 Mesteri, Fürdőtelep 1.

Telefon: +36-30-929-11-48

weboldal


Nagyobb térképre váltás