• A Mesteri Termálfürdő Sárvártól mindössze 15 kilométerre található.

  • Mesteri községben a 60-as évek vége óta működik fürdő.

  • A termálfürdő a nyugodt, családias fürdőhelyet keresőknek lehet jó választás.

Érdekességek és tudnivalók a Mesteri Termálfürdőről

1. A kis, 270 lelkes település Vas megyében, a Ság hegy lábánál fekszik. A legközelebbi nagyobb város Celldömölk, ami mindössze 7 kilométerre található, de Sárvár sincs messzebb 15 kilométernél. A falu hosszú ideig két részből – Alsó- és Felső-Mesteriből – állt, amelyek 1953-ban egyesültek. A település sokáig leginkább a régészek körében volt országszerte ismert, hiszen számos római kori leletet találtak Mesteri határában.

2. Az olajkutatási munkálatok 1964-ben kezdődtek meg és akkor értek véget, amikor 1983 méter mélységből a fekete arany helyett forró termálvíz tört fel. A két medencével működő fürdő a 60-as évek vége óta működik. Sokáig elmaradtak a fejlesztések Mesteriben, ennek ellenére a kitűnő gyógyvize miatt rengeteg visszatérő vendége van a fürdőnek, köztük nagyon sok külföldi, főleg németek.

3. Az elmúlt néhány évben a Mesteri Termálfürdő üzemeltetője számos fejlesztést megvalósított, amelyek révén ma már kulturáltabb környezetben kapcsolódhatnak ki a vendégek. Korábban csak kültéri medencéi voltak a termálfürdőnek, ami viszont mostanra egy modern és kifejezetten hangulatos fedett résszel bővült, de már egy színvonalas szálloda is kapcsolódik a termálfürdőhöz.

Mesteri gyógyvíz termálfürdő

4. A mesteri gyógyvíz a földes-meszes vizek csoportjába tartozik és jelentős a szénsavtartalma. Alkalmas a mozgásszervi és a reumatikus betegségek kezelésére, szénsavassága révén pedig a szív- és érrendszeri betegségek esetén is hatékony lehet egy itteni fürdőkúra.

5. A termálfürdőben jelenleg három, 32-36 Celsius-fok közötti vízzel feltöltött kültéri medence található, köztük gyógyvizes- és gyermekmedencék és a létesítményben egy fedett medence is működik. A Mesteri Fürdőhöz szálloda és egy kemping is kapcsolódik.

Mesteri barlangfürdő termálfürdő

Szubjektív vélemény a Mesteri Fürdőről

Nagyon jó hangulata van ennek a kis termálfürdőnek, illetve magának a településnek is. Akik nem a hatalmas fürdőkomplexumokat kedvelik, azoknak megéri ellátogatni Mesteribe.

A Mesteri Fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A Mesteri Fürdő nyitvatartási idejét itt találja!


Elérhetőség

9551 Mesteri, Fürdőtelep 1.

Telefon: +36 30 847 1172

weboldal

Szállás Mesteriben

Mesteri községben és környékén szállodai, apartmanos és kempinges szálláslehetőség adott. Amennyiben szeretné, hogy minél több pénz maradjon helyben a szállásadóknál, akkor ne foglaljon szállásportálokon keresztül! A szállásportálok ugyanis jelentős jutalékot számítanak fel a szálláshelyek számára. Foglaljon közvetlenül a szálláshelynél. Itt találja Mesteriben a szállodai, apartmanos és kempinges lehetőségeket.

Hol van Mesteri? A lenti térképen megnézheti:


Itt megnézhet egy látványos drónfelvételt a Mesteri Fürdőről: