• A székesfehérvári Árpád Fürdő a város egyik ékessége. Több mint száz éve, szecessziós stílusban épült és szénsavas vizéről ismert.

  • A műemlék épület 2010-ben kívül és belül is teljesen megújult.

Érdekességek és tudnivalók a székesfehérvári Árpád Fürdőről

1. A több mint 96 ezer lakosú Székesfehérvár Fejér megye székhelye. A városban található Árpád Fürdő az ország legpatinásabb – bár nem termálvizű – fürdői közé tartozik. A létesítmény 1905. december 31-én nyitotta meg kapuit, ami sokáig egy helyi bank üzemeltetett. Az 1920-as években tovább bővítették a fürdőt, amihez immár szállodai rész, színház, nyári mozi, étterem is kapcsolódott. A feltörő szénsavas ásványvíz révén a létesítmény ekkortájt már gyógyfürdőként volt ismert, a korabeli feljegyzések szerint Blaha Lujza színésznő egyik kedvenc helye volt, aki rendszeresen kúráltatta magát Fehérváron.

2. Az elmaradt fejlesztések miatt azonban a fürdő és a szálloda állaga az 1930-as évek végére nagyon leromlott. Később pedig a II. világháború is jelentős károkat okozott az épületegyüttesben. A szükséges felújítások után 1948-ban nyílt meg újra az Árpád szálló és a fürdő, utóbbi egy időben a megyei kórházhoz tartozott, de később ismét közforgalmú fürdő, uszoda lett, egészen az 1989-es bezárásáig.

3. Hosszú szünet után, a 2000-es évek közepén került magánkézbe az egykor szebb napokat is látott épületegyüttes. Több éven át zajlottak a műemlék épületek felújításának munkálatai, végül a teljesen megújult Árpád Fürdő 2010-ben nyitotta meg újra kapuit.

4. A létesítményben négy beltéri medence, – köztük élményelemekkel felszerelt, török fürdő, pezsgőfürdő – valamint a szaunához kapcsolódva kültéri és beltéri merülőmedencék találhatók. A szaunavilágban – ahol külön díjfizetés nélkül felöntéseken is részt lehet venni – két finn-, egy infraszauna és egy gőzkabin áll a vendégek rendelkezésére. Mindezeken felül az Árpád Fürdő szolgáltatási palettájába tartozik a masszázs, szolárium, sószoba, tepidárium, bár és a fodrászat.

Szubjektív vélemény a székesfehérvári Árpád Fürdőről

Sokan talán még mindig nem tudják, hogy milyen kis fürdős gyöngyszemet rejt Fehérvár. Megéri kipróbálni a fürdőt, de számolni kell azzal, hogy megszeretik és visszajáró vendégei lesznek.

A székesfehérvári Árpád Fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

Az Árpád Fürdő nyitvatartási idejét itt találja!Elérhetőség

8000 Székesfehérvár, Kossuth utca 12.

Telefon: +36-22/814-400

weboldal

Szállás Székesfehérváron

A megyeszékhely turisztikai oldalán megtalálja a székesfehérvári szálláshelyek listáját. Több színvonalas hotel, valamint számos apartmanház, panzió is a vendégek rendelkezésére áll Székesfehérváron.

Hol van Székesfehérvár? A lenti térképen láthatja (zölddel jelölve), hogy merrefelé található a város:

Székesfehérvár térképen

A lenti videóban az Árpád Fürdő is feltűnik: