Árpád Fürdő SzékesfehérvárSzékesfehérvár egyik ékessége a több mint száz éve, szecessziós stílusban épült, szénsavas vizű Árpád Fürdő. A műemlék épület 2010-ben kívül és belül is teljesen megújult.

Település és fürdő

A 100 ezer lakosú Székesfehérvár Fejér megye székhelye. A városban található Árpád Fürdő az ország legpatinásabb – bár nem termálvizű – fürdői közé tartozik. A létesítmény 1905. december 31-én nyitotta meg kapuit, ami sokáig egy helyi bank üzemeltetett. Az 1920-as években tovább bővítették a fürdőt, amihez immár szállodai rész, színház, nyári mozi, étterem is kapcsolódott. A feltörő szénsavas ásványvíz révén a létesítmény ekkortájt már gyógyfürdőként volt ismert, a korabeli feljegyzések szerint Blaha Lujza színésznő egyik kedvenc helye volt, aki rendszeresen kúráltatta magát Fehérváron.

Az elmaradt fejlesztések miatt azonban a fürdő és a szálloda állaga az 1930-as évek végére nagyon leromlott. Később pedig a II. világháború is jelentős károkat okozott az épületegyüttesben. A szükséges felújítások után 1948-ban nyílt meg újra az Árpád szálló és a fürdő, utóbbi egy időben a megyei kórházhoz tartozott, de később ismét közforgalmú fürdő, uszoda lett, egészen az 1989-es bezárásáig.

Hosszú szünet után, a 2000-es évek közepén került magánkézbe az egykor szebb napokat is látott épületegyüttes. Több éven át zajlottak a műemlék épületek felújításának munkálatai, végül a teljesen megújult Árpád Fürdő 2010-ben nyitotta meg újra kapuit.

Szolgáltatások

A létesítményben négy beltéri medence, – köztük élményelemekkel felszerelt, török fürdő, pezsgőfürdő – valamint a szaunához kapcsolódva kültéri és beltéri merülőmedencék találhatók. A szaunavilágban – ahol külön díjfizetés nélkül felöntéseken is részt lehet venni – két finn-, egy infra szauna és egy gőzkabin áll a vendégek rendelkezésére. Mindezeken felül az Árpád Fürdő szolgáltatási palettájába tartozik a masszázs, szolárium, sószoba, tepidárium, bár és a fodrászat.

A székesfehérvári Árpád Fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

Az Árpád Fürdő nyitvatartási idejét itt találja!Elérhetőség

8000 Székesfehérvár, Kossuth utca 12.

Telefon: +36-22/814-400

weboldal

Nézzen körül Székesfehérváron:

Nagyobb térképre váltás