• A hatalmas, parkosított területen fekvő Liget Gyógyfürdő jó választás lehet a gyógyulást és a vizes kikapcsolódást kereső vendégkörnek is.

  • Egész évben kiváló úti cél ez a fürdő.

Érdekességek és tudnivalók a Liget Gyógyfürdőről

1. Budapesttől 160 kilométerre, Békés megye északi található a kisváros. Gyomaendrőd a mai formájában 1982 óta létezik, amikor két addigi községet Gyomát és Endrődöt egyesítették A 12 ezer lakosú település 1989-ben kapott városi rangot.

2. A termálvízre alapozva 1959-ben kezdték építeni a fürdőt, egy évvel később a víznek igazolódott a gyógyhatása is.  A termálfürdő a város Erzsébetliget nevű részén fekszik, a létesítmény innen kapta a nevét. Az egész évben nyitva tartó Liget Fürdőben az elmúlt évtizedekben számos fejlesztés történt és jelentős beruházások várhatók a közeljövőben is.

3. A gyomaendrődi víz külsőleg hatásos reumatikus problémák, idegzsába, csonttörések utókezelése, nőgyógyászati- és egyéb gyulladások esetén. A gyógyvíz ivókúraként is hatékony, elsősorban emésztőrendszeri gyulladások, vesemedence gyulladás, különféle gyomorpanaszok és gyomorfekélye esetén, viszont gyomorsavhiány esetén nem ajánlott a fogyasztása.

Gyomaendrőd Liget Gyógyfürdő gyógymedence

4. A fürdő kültéri részén gyógy-, strand-, úszó- és gyermekmedence található. A Liget Fürdő főépületében egy nagyméretű uszoda, gyógyvizes medencék és egy élménymedence várja a vendégeket. A gyomaendrődi fürdő gyógyászati részlegében lehetőség van tangentor, szénsavas kádfürdő, valamint galvánfürdő idénybevételére. Mindezeken felül a fürdőben szauna működik és többféle masszázs is elérhető. A létesítmény mellett egy kemping is található, de akár a fürdőn belül, a gyógyászati épület emeletén is megszállhatnak a Gyomaendrődre érkező vendégek.

Liget Gyógyfürdő KING

Szubjektív vélemény a gyomaendrődi Liget Gyógyfürdőről

Már maga az a szép környezet, ahol a termálfürdő található, az is felér egy kisebb gyógykúrával… Akár strandolás, akár gyógyulás a cél, bátran ajánljuk a fürdő felkeresését.

A Liget Gyógyfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.
Elérhetőség

5500 Gyomaendrőd, Erzsébet Liget 2.

Telefon: +36-66-386-039

weboldal

Szállás Gyomaendrődön

Itt találja a fürdőn belüli szálláslehetőségek leírását. A fürdőben vendégszobák, kemping és faházak állnak a vendégek rendelkezésére.

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található a Liget Gyógyfürdő: