Liget Gyógyfürdő KINGA nyári szezonban folyamatosan programok várják a Gyomaendrődre érkező fürdővendégeket. A hatalmas parkosított területen fekvő Liget Gyógyfürdő egész évben nyitva tart.

Település és fürdő

A Budapesttől 160 kilométerre, Békés megye északi található a város.  Gyomaendrőd a mai formájában 1982 óta létezik, amikor két addigi községet Gyomát és Endrődöt egyesítették A 14 ezer lakosú település 1989-ben kapott városi rangot. A helyi gyógyvíz apropóján 1959-ben kezdték építeni a gyógyfürdőt, a termálvíznek egy évvel később beigazolódott a gyógyhatása is.  A termálfürdő a város Erzsébet liget nevű részén fekszik, a létesítmény innen kapta a nevét. Az egész évben nyitva tartó Liget Fürdőben az elmúlt 20 évben számos fejlesztés történt.

Gyógyhatás

A gyomaendrődi víz külsőleg hatásos reumatikus problémák, idegzsába, csonttörések utókezelése, nőgyógyászati- és egyéb gyulladások esetén. A gyógyvíz ivókúraként is hatékony, elsősorban emésztőrendszeri gyulladások, vesemedence gyulladás, különféle gyomorpanaszok és gyomorfekélye esetén, viszont gyomorsavhiány esetén nem ajánlott a fogyasztása.

Szolgáltatások

A fürdő kültéri részén gyógy-, strand-, úszó- és gyermekmedence található. A Liget Fürdő főépületében egy nagyméretű uszoda, gyógyvizes medencék és egy élménymedence várja a vendégeket. A gyomaendrődi fürdő gyógyászati részlegében lehetőség van tangentor, szénsavas kádfürdő, valamint galvánfürdő idénybevételére. Mindezeken felül a fürdőben szauna működik és többféle masszázs is elérhető. A létesítmény mellett egy kemping is található,de akár a fürdőn belül, a gyógyászati épület emeletén is megszállhatnak a Gyomaendrődre érkező vendégek.

A Liget Gyógyfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!



Elérhetőség

5500 Gyomaendrőd, Erzsébet Liget 2.

Telefon: +36-66-386-039

weboldal