Csornai Termálfürdő

  • A nyugati határ közelében fekvő fürdő a kisebb és talán kevésbé ismert termálvizes strandok közé tartozik, pedig kitűnő gyógyvízzel rendelkeznek.

  • A Csornai Termálfürdő a családiasabb fürdőhelyek kedvelőinek lehet jó választás.

Érdekességek és tudnivalók a Csornai Termálfürdőről

1. Csorna város az osztrák határ közelében, Győrtől 32 kilométerre, Sárvártól északra 58 kilométerre található. A 10 ezer lakosú település a 85-ös és 86-os közúton érhető el autóval, de vasúton is könnyen megközelíthető a Győr és Sopron, a Hegyeshalom és Szombathely, valamint a Pápa és Csorna közötti vonalon.

2. 1970-ben a helyi mezőgazdasági szövetkezet termálkutat fúratott, amivel az eredeti céljuk az volt, hogy az üvegházakat télen is fűthessék. A csornai termálvízről azonban gyorsan kiderült, hogy nemcsak fűtésre, hanem betegségek kezelésére is alkalmas. Ennek köszönhetően 1973-ban megnyitották a fürdőt, a vizének gyógyhatását pedig 1978-ban hivatalos vizsgálatokkal is igazolták.

3. Ezzel akár egy virágzó fürdőváros története is elkezdődhetett volna, ám a különféle nagyszabású tervek ellenére komolyabb beruházás eddig nem valósult meg a városi termálfürdőben. Vannak olyan tervek, hogy egész évben nyitva tartó fürdőt alakítsanak ki Csornán, de a létesítmény jelenleg csak a nyári szezonban tart nyitva.

Csorna Termálfürdő strandmedence4. A kifejezetten magas ásványianyag-tartalmúnak számító csornai gyógyvíz gyulladáscsökkentő hatású. Ennek megfelelően mozgásszervi, nőgyógyászati és légzőszervi megbetegedések kezelésére alkalmas, sőt pikkelysömör esetén is elősegítheti a gyógyulást.

Csorna gyógyvizes medence5. A Csornai Termálfürdőben összesen öt medence várja a vendégeket. Ebből kettő ülőmedencét töltenek a csornai gyógyvízzel. A tanmedence, az úszómedence és a gyermekpancsoló vízellátását pedig a közműhálózatról biztosítják. A termálvizes strandon sportpályák is a vendégek rendelkezésére állnak, a fürdő szomszédságában pedig egy kemping is található.

A Csornai Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.Elérhetőség

9300 Csorna, Thököly utca 50.

weboldal

Nézzen körül Csornán: