• A nyugati határ közelében fekvő fürdő a kisebb, de hangulatos termálvizes strandok közé tartozik, ahol kitűnő gyógyvízzel is várják a vendégeket.

  • A 2024-re teljesen felújított és kibővített Diadém Csornai Termálfürdő a családiasabb fürdőhelyek kedvelőinek lehet jó választás.

Érdekességek és tudnivalók a Csornai Termálfürdőről

1. Csorna város az osztrák határ közelében, Győrtől 32 kilométerre, Sárvártól északra 58 kilométerre található. A közel 10 ezer lakosú település a 85-ös és 86-os közúton érhető el autóval, de vasúton is könnyen megközelíthető a Győr és Sopron, a Hegyeshalom és Szombathely, valamint a Pápa és Csorna közötti vonalon.

2. 1970-ben a helyi mezőgazdasági szövetkezet termálkutat fúratott, amivel az eredeti céljuk az volt, hogy az üvegházakat télen is fűthessék. A csornai termálvízről azonban gyorsan kiderült, hogy nemcsak fűtésre, hanem betegségek kezelésére is alkalmas. Ennek köszönhetően 1973-ban megnyitották a fürdőt, a vizének gyógyhatását pedig 1978-ban hivatalos vizsgálatokkal is igazolták.

felújított csornai termálfürdő

3. A kifejezetten magas ásványianyag-tartalmúnak számító csornai gyógyvíz gyulladáscsökkentő hatású. Ennek megfelelően mozgásszervi, nőgyógyászati és légzőszervi megbetegedések kezelésére alkalmas, sőt pikkelysömör esetén is elősegítheti a gyógyulást.

4. A kitűnő gyógyvíz és a szép környezet révén hatalmas potenciát rejt a csornai fürdő, azonban hosszú éveken át elmaradtak a fejlesztések. Viszont 2022-ben elkezdődött egy komoly beruházás, aminek révén 2024-ben megújulva nyit újra a termálfürdő.  A Csornai Termálfürdőben összesen öt medence várja a vendégeket. Egy 33 méteres úszómedence, egy gyerekpancsoló, egy 16 méteres tanmedence, illetve két termálvízzel feltöltött gyógymedence jelenti a választékot. Összesen 1123 négyzetméter vízfelület várja a kikapcsolódni vágyókat a Rábaköz szívében.

vízi csúszda a csornai fürdőben

5. A megújult fürdő immár csúszdával is rendelkezik, valamint a fürdő területén helyet kapott egy lábtenisz, asztali tenisz, strandröplabda és teqball pálya, továbbá kültéri sakk is az aktív pihenést kedvelőknek. A termálfürdő egyelőre a három nyári hónapban üzemel, de szeretnék megteremteni az egész éves működés feltételeit is.

Csornai termálfürdő felújított medence

Szubjektív vélemény a Csornai Termálfürdőről

Szép, hangulatos szezonális termálstrandról van szó, ahol minden korosztály megtalálhatja a számára érdekes vizes és egyéb kikapcsolódási lehetőségeket. Remélhetőleg hamarosan olyan beruházások is megvalósulhatnak, amelyek révén egész évben nyitva tarthat a kitűnő gyógyvízzel rendelkező fürdő.

A Csornai Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.Elérhetőség

9300 Csorna, Thököly utca 50.

Itt találja a fürdő Facebook oldalát.

A lenti térképen megnézheti, hogy merrefelé található a Csornai Termálfürdő: