• A gyulai fürdő az Almásy-kastély 8,5 hektáros parkjában épült fel a múlt század második felében.

  • Akár gyógyulni szeretnénk, akár vizes kikapcsolódási lehetőséget keresünk, a Gyulai Várfürdő kitűnő választásnak bizonyulhat.

Érdekességek és tudnivalók a Várfürdőről

1. A közel 30 ezer lakosú Gyula város Békés megye legnépszerűbb turisztikai célpontjának számít. Nem véletlen, hiszen a Gyulai Várfürdő az ország legtöbb vendéget vonzó termálfürdői közé tartozik. A román határ közelében fekvő városon keresztülfolyik a Fehér-Körös, amely a legtisztább folyóink közé tartozik. A település könnyen megközelíthető vasúton és autóval is, a 44-es főúton.

2. A feljegyzések szerint az első gyulai fürdő 1518-ban épült, amit később a török időkben továbbfejlesztettek, de többször is leégett. Az 1800-as évek végén egy városi gőzfürdőt nyitottak, ami fénykorában rengeteg vendéget vonzott, azonban 1950-ben bezárták. A városvezetés 1957-ben határozta el, hogy egy új fürdőt építenek a Várfürdő mostani területén. 1958-ban sikerült termálvizet találniuk és 1959 május elsején megnyitotta kapuit a Gyulai Várfürdő.

3. A 8,5 hektáros ősparkban fekvő termálfürdő folyamatos fejlesztése meghozta a gyümölcsét, hiszen 1970-ben gyógyfürdő címet kaptak, 1984-ben pedig gyógyhellyé nyilvánították a fürdőt és környékét.

Gyulai Várfürdő szabadtéri medencék

4. A fürdő medencéiben látható jellegzetes, barnás árnyalatú gyógyvíz alkáli-hidrogénkarbonátos, kloridos, de a metakovasavat is tartalmaz. A gyulai gyógyvíz gerinc és ízületi megbetegedések, izomfájdalmak, idegbántalmak, porckopás, sérülések, műtétek és törések utókezelése során, nőgyógyászati gyulladásoknál, valamint egyes bőrbetegségeknél is hatásos lehet.

Gyula lovarda gyógyvizes medence5. A szépen parkosított területen fekvő Várfürdőben összesen 19 medence áll a vendégek rendelkezésére. A létesítmény kínálata tényleg minden igényt kielégít kielégít, hiszen a fürdőben gyógyvizes ülőmedencék, élménymedencék, gyermekmedence és tanuszoda, hullámmedence, valamint óriáscsúszdák is találhatók. Mindezeken felül egy versenyuszoda is várja az aktívabb kikapcsolódás kedvelőit, a wellness-részlegben pedig szaunák és gőzkabinok is a vendégek rendelkezésére állnak. A Várfürdő gyógyászati részlegében többféle gyógykezelés elérhető, köztük súlyfürdő, vízalatti gyógytorna, szénsavfürdő, tangentor, magyarán vízsugaras masszázs, és többféle gyógymasszázs.

6. 2013 decemberében nyílt meg az AquaPalota élményfürdő, ami az elmúlt évek legjelentősebb gyulai fürdőfejlesztésének számít. Utólag már elmondható, hogy sikeres beruházásról van szó, hiszen a vendégek nagyon megkedvelték a változatos kikapcsolódási lehetőséget biztosító fürdőegységet. Az AquaPalota területe több mint 6000 négyzetméter, a vízfelülete pedig közel 900 négyzetméter. Az AquaPalotában számtalan vízi attrakció áll a vendégek rendelkezésére: két óriáscsúszda, gyermekmedence, sodrófolyosó, víz alatti masszázsok, hidromasszázs rendszer, ülőfürdő gejzírek és buzgárok.

Gyulai élményfürdő

Szubjektív vélemény a Gyulai Várfürdőről

Nem véletlen, hogy az ország egyik legnépszerűbb fürdőjéről van szó. Akár klasszikus gyógyvizes fürdőre, akár modern, fedett élményfürdőre, akár nyári strandolásra vágyunk, remek úti célnak számít Gyula.

A Gyulai Várfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.
Elérhetőség

5700 Gyula, Várkert utca 2.

Telefon: +36-66-561-350

Itt találja a fürdő weboldalát

Itt találja Gyula turisztikai honlapját

Szállás Gyulán

A város turisztikai oldalán megtalálja a gyulai szálláshelyek listáját. Keresse meg közvetlenül a szállásokat és foglaljon egyből náluk. Érdemes ebből a folyamatból kihagyni a szállásportálokat, hiszen nagyon magas jutalékkal sarcolják meg a szálláshelyeket.

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található a Várfürdő:


Itt megnézhet egy videót a Gyulai Várfürdő gyógyászati szolgáltatásairól: