• Jelenleg szezonálisan nyitva tartó kültéri termálmedencék működnek a szombathelyi termálfürdőben.

  • A szombathelyi gyógyvizet elsősorban ivókúrákhoz ajánlják.

Érdekességek és tudnivalók a szombathelyi fürdőről

1. A közel 80 ezer lakosú Szombathely az ország nyugati, alpokaljai területén fekszik. A településen két helyen is alkalom nyílik a fürdésre, a Szombathelyi Tófürdőben, valamint a Fedett Uszoda és Termálfürdőben. A Tófürdő és a termálfürdő szezonálisan tart nyitva, az uszoda egész évben. A termálfürdő 2005-2006-ban jelentős átalakításon esett át. A város tervei között szerepel, hogy folytatják a fürdő megújítását, ennek része lesz majd egy fedett termálfürdő építése, ami egész évben nyitva tartana.

2. A szombathelyi termálvíz kalciumban, nátriumban, magnéziumban gazdag, de még kevés kén is van benne. A víz oldott ásványianyag-tartalma több mint 2000 mg/liter. A Szombathelyen feltörő vizet ivókúrákhoz ajánlják. Emésztőrendszeri megbetegedések, savtúltengés és epebántalmak esetén hatékony.  Akinek viszont magas a vérnyomása, az a magas sótartalma miatt inkább kerülje a gyógyvíz fogyasztását.

3. A fedett uszodarész mellett egy élményelemekkel is felszerelt, termálvizes nagymedence, gyermekmedence, kisebb sportpályák várják a fürdőzőket. Régebben volt csúszda is a strandon, de ez most már csak a szomszédos Tófürdőben érhető el. A fedett részen egész évben működik egy meleg vizes – de nem termál – medence, és elérhető masszázs, valamint szauna is.

Szombathelyi Termálfürdő

A Szombathelyi Uszoda és Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.
Elérhetőség

9700 Szombathely, Bartók Béla Krt. 41.

+36-94-314-336

weboldal

települési honlap

A lenti térképen megnézheti, hogy hol található a Szombathelyi Termálfürdő: