Szombathelyi TermálfürdőJelenleg szezonálisan nyitva tartó kültéri termálmedencék működnek a szombathelyi termálfürdőben. A szombathelyi gyógyvizet elsősorban ivókúrákhoz ajánlják.

Település és fürdő

A 80 ezer lakosú Szombathely az ország nyugati, alpokaljai területén fekszik. A településen két helyen is alkalom nyílik a fürdésre, a Szombathelyi Tófürdőben, valamint a Fedett Uszoda és Termálfürdőben. A Tófürdő és a termálfürdő szezonálisan tart nyitva, az uszoda egész évben. A termálfürdő 2005-2006-ban jelentős átalakításon esett át. A város tervei között szerepel, hogy folytatják a fürdő megújítását, ennek része lesz majd egy fedett termálfürdő építése, ami egész évben nyitva tartana.

Gyógyhatás

Az itt található termálvíz kalciumban, nátriumban, magnéziumban gazdag, de még kevés kén is van benne. A víz oldott ásványianyag-tartalma több mint 2000 mg/liter. A Szombathelyen feltörő vizet ivókúrákhoz ajánlják. Emésztőrendszeri megbetegedések, savtúltengés és epebántalmak esetén hatékony.  Akinek viszont magas a vérnyomása, az a magas sótartalma miatt inkább kerülje a gyógyvíz fogyasztását.

Szolgáltatások

A fedett uszodarész mellett egy élményelemekkel is felszerelt, termálvizes nagymedence, gyermekmedence, kisebb sportpályák várják a fürdőzőket. Régebben volt csúszda is a strandon, de ez most már csak a szomszédos Tófürdőben érhető el. A fedett részen egész évben működik egy meleg vizes – de nem termál – medence, és elérhető masszázs, valamint szauna is.

A Szombathelyi Uszoda és Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.




Elérhetőség

9700 Szombathely, Bartók Béla Krt. 41.

+36-94-314-336

weboldal