• Szombathelyen a Tófürdő négyféle csúszdával, élménymedencékkel, úszómedencével várja a fürdővendégeket.

  • A szomszédos tavon akár vízibiciklizhetünk is egyet.

Érdekességek és tudnivalók a Szombathelyi Tófürdőről

1. A vasi megyeszékhelyen közel 78 ezren élnek. A település a nevét a szombaton tartott heti vásárokról kapta. A város latin nyelvű elnevezése Savaria, németül pedig Steinamanger. Érdekesség, hogy a statisztikák szerint egyre több osztrák telepedik le a megyeszékhelyen.

2. A településen két fürdőhely is működik, a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő, valamint a Szombathelyi Tófürdő. A város szabadtéri fürdői szezonálisan tartanak nyitva. A Tófürdő a 2000-es évek elején komplett felújítás után nyerte el mai formáját.

3. A Tófürdő gyakorlatilag egy szabadtéri élményfürdő. Összesen öt medence található a területén és négy csúszda is várja a Szombathelyre érkező vendégeket. Az élménymedencékhez és a csúszdákhoz tartozó medencéken kívül három részre osztott gyerekpancsoló, tanmedence és egy nagy úszómedence is található a Tófürdőben. Gunarasfürdőhöz hasonlóan a fürdő szomszédságában egy csónakázótó is a látogatók rendelkezésére áll. A Tófürdő területén játszótér, strandröplabda-, lábtenisz-, és kosárlabdapálya is várja a fürdővendégeket.

Szombathely Tófürdő

A Szombathelyi Tófürdő jegyárairól ide kattintva talál információt!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.Elérhetőség

9700 Szombathely, Kenderesi utca 2.

Telefon: +36-94-505-689

weboldal

a város honlapja

Merre van fürdő? A lenti térképen megnézheti: