• A Dombóvárhoz tartozó Gunarason található Tolna megye legjelentősebb fürdőkomplexuma.

  • A Gunarasfürdőn feltörő termálvizet 1977-ben nyilvánították gyógyhatásúvá.

Érdekességek és tudnivalók Gunarasfürdőről

1. Dombóvár Tolna megye második legnépesebb települése. A közel 18 ezer lakosú város a 61 út és a Budapest-Pécs vasútvonal mentén található. Gunarasfürdő Dombóvár városrésze, a korábban Gunaras-dűlőnek nevezett területen az 1960-es években kezdtek kutatófúrásokat.

2. A talált termálvízre alapozva 1973-ban nyílt meg a fürdő, négy évvel később fedett fürdőrészt alakítottak ki, a gunarasi termálvíz pedig gyógyvíz minősítést kapott. Más hazai fürdőhelyektől eltérően a gunarasi fürdő az anyatelepüléstől – Dombóvártól – területileg elkülönülve, önálló üdülőtelepként működik.

3. A gunarasi gyógyvíz mozgásszervi problémák, különféle belgyógyászati és emésztőrendszeri betegségek, nőgyógyászati panaszok és ínybetegségek esetén lehet hatékony. Ezen kívül a gyógyfürdő vize alkalmazható egyes bőrbetegségek kezelésére és bizonyos érrendszeri panaszok enyhítésére.

4. Gunarasfürdőn három kültéri élménymedence, két fedett és két kültéri gyógyvizes medence, úszómedence, súlyfürdő és tornamedence található. A fürdő területén óriáscsúszda és egy csónakázótó is helyet kapott. A Gunarason a NEAK által támogatott gyógykezelések is igénybe vehetők, köztük iszappakolás, szénsavas fürdő és gyógymasszázs is. A fürdőben elérhető finn szauna, gőzfürdő, infraszauna és sóterápiás szoba. A fürdő mellett egy négycsillagos szálloda is található.

Gunarasfürdő gyógyhely

Szubjektív vélemény Gunarasfürdőről

Főleg nyáron számít jó úti célnak Gunarasfürdő, olyankor az összes strandi szolgáltatás elérhető. Szépen rendben tartott, tágas szabadtéri résszel rendelkezik a fürdő és a mellette található kis tó is nagyon hangulatos.

Gunarasfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!Elérhetőség

7200 Dombóvár, Kernen tér 1.

Telefon: +74-465-335

weboldal

A település weboldala

Szállás Gunarasfürdőn

Ide kattintva, az önkormányzat oldalán megtalálja a dombóvári szálláshelyek listáját. Akadnak köztük a település központjában és Gunarasfürdőn működő szállások is.

Hol van Gunarasfürdő? A lenti térképen megnézheti: