Gunarasfürdő gyógyhelyA Dombóvárhoz tartozó Gunarason található Tolna megye legjelentősebb fürdőkomplexuma. A Gunarasfürdőn feltörő termálvizet 1977-ben nyilvánították gyógyhatásúvá.

Település és fürdő

Dombóvár Tolna megye második legnépesebb települése. A 19 ezer lakosú város a 61 út és a Budapest-Pécs vasútvonal mentén található. Gunarasfürdő Dombóvár városrésze, a korábban Gunaras-dűlőnek nevezett területen az 1960-es években kezdtek kutatófúrásokat. A talált termálvízre alapozva 1973-ban nyílt meg a fürdő, négy évvel később fedett fürdőrészt alakítottak ki, a gunarasi termálvíz pedig gyógyvíz minősítést kapott. Más hazai fürdőhelyektől eltérően a gunarasi fürdő az anyatelepüléstől – Dombóvártól – területileg elkülönülve, önálló üdülőtelepként működik.

Gyógyhatás

A gunarasi gyógyvíz mozgásszervi problémák, különféle belgyógyászati és emésztőrendszeri betegségek, nőgyógyászati panaszok és ínybetegségek esetén lehet hatékony. Ezen kívül a gyógyfürdő vize alkalmazható egyes bőrbetegségek kezelésére és bizonyos érrendszeri panaszok enyhítésére.

Szolgáltatások

Gunarasfürdőn három kültéri élménymedence, két fedett és két kültéri gyógyvizes medence, úszómedence, súlyfürdő és tornamedence található. A fürdő területén óriáscsúszda és egy csónakázótó is helyet kapott. A Gunarason az OEP által támogatott gyógykezelések is igénybe vehetők, köztük iszappakolás, szénsavas fürdő és gyógymasszázs is. A fürdőben elérhető finn szauna, gőzfürdő, infraszauna és sóterápiás szoba. A fürdő mellett a közelmúltban egy négycsillagos szálloda, a Gunaras Resort Spa Hotel is megnyitotta kapuit.

A fürdőben elfogadják a K&H, az MKB és az OTP által kibocsátott SZÉP Kártyákat.

Gunarasfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!Elérhetőség

7200 Dombóvár, Kernen tér 1.

Telefon: +74-465-335

weboldal