• Az elmúlt években átadott fedett élményfürdőnek és csúszdaparknak köszönhetően az aktívabb kikapcsolódást kereső vendégkör számára is ajánlható a Zsóry Gyógyfürdő.

  • A kitűnő összetételű mezőkövesdi gyógyvíz sokféle egészségügyi probléma kezelésére alkalmas.

Érdekességek és tudnivalók a Zsóry Gyógyfürdőről

1. A Matyóföld fővárosának is nevezett Mezőkövesden 16 ezren élnek. A település Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Bükk hegység és az Alföld találkozásánál, Egertől mindössze 21 kilométerre található.

2. Az 1930-as évek végén kőolaj után kezdtek kutatni a település határában. Olajat ugyan egy cseppet sem találtak, viszont vizet annál többet. A korabeli feljegyzések szerint 30 méter magas vízoszlopként tört fel a föld alól a forró termálvíz, amit kezdetben palackozni kezdtek, hogy ásványvízként értékesítsék, majd 1940 nyarán egy kisebb medencét is kialakítottak. A fürdő neve onnan ered, hogy a kutatások egy akkori országgyűlési képviselő, Zsóry Lajos birtokán kezdődtek, s miután megtalálták a vizet, a nagybirtokos kezdte el egyengetni a fürdő sorsát.

3. A gyógyfürdő a Zsóry üdülőtelepen fekszik, Mezőkövesd központjától mintegy öt kilométerre. A fürdő az M3-as autópálya felől érkezve a mezőkövesdi lehajtónál közelíthető meg.

4. Jöjjön néhány meghatározó évszám a gyógyfürdő életéből. A feltörő víz már 1968-ban megkapta a gyógyvíz minősítést. A mezőkövesdi létesítmény pedig 1983 óta számít országos jelentőségű gyógyfürdőnek. 1986-ban a fürdő mellett megnyitotta kapuit a mozgásszervi rehabilitációs központ, ahol intézményesített formában zajlanak a gyógyvíz hatására is épülő kezelések. A fürdő és környéke 2013-ban gyógyhely címet is szerzett.

Zsóry Mezőkövesd strandmedence

5. Mezőkövesden kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szénsavas, kénes víz tör fel a mélyből. A mezőkövesdi víznek a legmagasabb a kéntartalma a magyarországi gyógyvizek közül. A különleges összetételének köszönhetően a víz gyógyhatása rendkívül szerteágazó. Alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások esetén, sérülések és ortopédiai műtétek utókezelése során, nőgyógyászati problémáknál, egyes bőrbetegségeknél, valamint idegrendszeri zavarok kezelésénél.

Zsóry fürdő szabadtéri gyógymedence6. A több mint húsz medencével rendelkező Zsóry Fürdő alapvetően négy egységből áll. Ez a gyógyfürdő, a szezonálisan üzemelő strandfürdő, a szintén szezonális csúszdapark, továbbá a fedett uszoda és élményfürdő. A Zsóry Fürdőben a klasszikus gyógyvizes medencéktől az élménymedencéken át az úszómedencéig mindenféle medencetípus megtalálható, így minden vizes szórakozási, gyógyulási, kikapcsolódási igényt kielégít. Mindezek mellett természetesen gyógyászati részleg is működik a fürdőben.

7. A fürdő gyógyászati részlegében orvosi beutalóval és anélkül is elérhető számos kezelés, a teljesség igénye nélkül ezek közé tartozik az iszappakolás, a súlyfürdő, a szénsavas fürdő, a tangentor és a csoportos gyógytorna. A mezőkövesdi komplexumban ötféle szaunával, sókabinnal, hideg-meleg vizes terápiás medencével és wellness-masszázsokkal is várják a vendégeket.

Zsóry gyógyvizes medencék

Szubjektív vélemény a Zsóry Fürdőről

Már önmagában az sokat elmond a Mezőkövesden található gyógyfürdőről, hogy a tapasztalataink szerint nagyon sok a visszatérő vendég. Nemcsak a fürdő vonzáskörzetéből, hanem Magyarország távolabbi vidékeiről is rengetegen évről évre felkeresik a Zsóry Fürdőt. Az itt található gyógyvíz számos egészségügyi probléma esetén bír előnyös hatással, valamint az is fontos, hogy a fürdő az elmúlt években sokat fejlődött. A csúszdaparknak, élményfürdőnek, a nyáron üzemelő tágas strandmedencéknek köszönhetően akár családos, többgenerációs utazóknak is bátran ajánlható a Zsóry.

A Zsóry Fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.Elérhetőség

3400 Mezőkövesd, Napfürdő út 2.

Telefon: +36-49-412-844

A fürdő weboldalát itt találja

Szállás Mezőkövesden

Ide kattintva találhat szálláslehetőségeket, beleértve a fürdő saját férőhelyeit, valamint a közelben, illetve a városközpontban lévő szállásokat is.

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található a Zsóry Gyógyfürdő:


Érdemes megnézni ezt a videót is a Zsóry Gyógyfürdőről: