• A vulkanikus eredetű Ság-hegy lábánál fekvő Vulkánfürdő 2005-ben nyitotta meg a kapuit.

  • A vize gyógyvíz minősítéssel is rendelkezik és a termálfürdő, valamint a környéke néhány évvel ezelőtt gyógyhely címet kapott.

Érdekességek és tudnivalók a celldömölki fürdőről

1. Celldömölk Vas megyében, Szombathely és Pápa között nagyjából félúton található. A bő 10 ezer lakosú települést 1979-ben nyilvánították várossá. Celldömölk az újabb keletű fürdőhelyeink közé tartozik: az első termálvizes kutat 2003-ban fúrták és erre alapozva 2005 szeptemberében nyitották meg a Vulkánfürdőt.

2. A fürdő a vulkanikus Ság-hegy lábánál fekszik, innen ered az elnevezése. Maga a Ság-hegy egyébként egy ötmillió évvel ezelőtt kitört vulkán maradványa. A Vulkánfürdőt ellátó termálkutak közül az egyik gyógyvíz minősítésű termálvizet ad. Ezt a minősítést 2007-ben kapták meg, 2016-ban pedig gyógyhelynek nyilvánították a termálfürdőt és környékét. Utóbbi egyfajta minőségi garanciát jelent a fürdővendégek számára.

Vulkánfürdő gyógyfürdő Celldömölkön

3. A magas ásványianyag-tartalmú, nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz elsősorban mozgásszervi panaszok enyhítésére alkalmas. Ezen belül is porckopások, reumatológiai problémák és derékfájdalmak esetén bizonyított a hatása, de ortopédiai műtétek utáni rehabilitáció során is alkalmazható.

4. A Vulkánfürdő nyolc medencével rendelkezik, összességében a vízfelületük eléri az 1600 négyzetmétert. Ezek között gyógyvizes, termálvizes, úszó-, csúszda-, élmény- és tanmedencék egyaránt találhatók. A termálfürdőben a társadalombiztosítás által támogatott gyógykezelések közül elérhető a vízalatti vízsugármasszázs, a gyógymasszázs, a súlyfürdő, a szénsavas kádfürdő, az iszapkezelés, a 18 év alattiak gyógyúszása, a víz alatti gyógytorna, továbbá a gyógyvizes kádfürdő és a gyógyvizes medencefürdő is. Mindezek mellett a fürdő vendégei különféle wellness-kezeléseket, masszázsokat, vagy éppen a szaunavilág szolgáltatásait is igénybe vehetik.

Celldömölk gyógyvíz

Szubjektív vélemény a celldömölki fürdőről

Vas megye termálfürdős kínálata nagyon erős és a celldömölki fürdő sem lóg ki ebből a sorból. Télen-nyáron színvonalas szolgáltatásokkal és kitűnő gyógyvízzel várják a vendégeket. Akár hosszabb üdülések esetén is érdemes Celldömölköt, illetve a Vulkánfürdőt választani.

A Vulkánfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A fürdő nyitvatartásáról itt talál információkat!
Elérhetőség

9500 Celldömölk, Sport utca 8.

Telefon: +36-95-525-070

Itt találja a fürdő weboldalát

Celldömölk város weboldala

Szállás Celldömölkön

Ide kattintva megtalálja a celldömölki szálláshelyek listáját. A termálfürdőhöz is kapcsolódik egy hotel, de ezen felül is találhat szállodát, vendégházat, apartmant a közelben.

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található a termálfürdő:


Itt megnézhet egy videót a Vulkánfürdőről: