• A szegedi Anna Gyógyfürdő ország egyik legrégebbi fürdője, hiszen az 1800-as évek végén nyitotta meg kapuit.

  • A kialakítását a törökfürdők ihlették, a terveit pedig bécsi építészek készítették.

Érdekességek és tudnivalók az Anna Fürdőről

1. A Tisza és a Maros találkozásánál fekvő Szeged – Csongrád-Csanád megye székhelye – 160 ezer lakosával az ország negyedik legnagyobb települése. A Budapesttől 170 kilométerre fekvő város az ország más részeiről is jól megközelíthető, akár vasúton, akár autópályán. Szeged környékén az országos átlagnál magasabb a napsütése órák száma, ezért a „napfény városának” is szokták nevezni.

2. A településen már 1843-ban épült egy gőzfürdő, amit az 1879-es árvíz elmosott. Bécsi építészek tervei alapján 1895-1896-ban épült a mai Anna Fürdő. A törökfürdőkhöz hasonló kialakítású létesítmény kezdetben tisztasági fürdőként működött, a vízellátást a városi közmű hálózatról oldották meg, a meleg vizet kazánokkal állították elő.

Anna Fürdő éjszaka

3. Az 1925-ben Hajdúszoboszlón talált termálvíz hírére a fürdő vezetősége 1927-ben kutatófúrást kezdeményezett és sikerült is találniuk egy meleg vizű forrást, a létesítmény vízellátását azóta a termálkútból oldják meg. Hamar kiderült, hogy a víz gyógyhatással is rendelkezik, így 1938 óra már gyógyfürdőként üzemelt az Anna Fürdő, amely 2004-ben egy teljes körű felújításon esett át és egy wellnessfürdő-részleggel bővült.

4. Az Anna Fürdő vize mozgásszervi betegségek, bőrbetegségek, nőgyógyászati problémák, légzőszervi panaszok, ivókúraként emésztőrendszeri betegségek kezelésére alkalmas. Mindezeken felül balesetek, műtétek utáni rehabilitáció során is hatékonyan alkalmazható.

5. A patinás létesítményben gyógyvizes medencék, élménymedence, pezsgőágy-medence, pezsgőfürdő, gyermekmedence, valamint szauna világ működik. A fürdőben gyógyászati központ is található, ahol többféle fizioterápiás kezelést lehet igénybe venni, akár társadalombiztosítási támogatással is.

Anna Gyógyfürdő

Szubjektív vélemény az Anna Fürdőről

Nagyon hangulatos, építészetileg is rendkívül szép kialakítású fürdőről van szó. Igazi fürdős kuriózum található Szegeden, amit mindenképpen érdemes felkeresni, ha ellátogatunk a városba.

Az Anna Fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

Az Anna Fürdő nyitvatartási idejét itt találja!Elérhetőség

6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 24.

Telefon: +36-62-553-330

weboldal

Szállás Szegeden

A város turisztikai oldalán megtalálja a szegedi szálláshelyek listáját. Szállodákból, panziókból, vendégházakból széles a választék, de több kemping is működik a megyeszékhelyen.

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található az Anna Fürdő:


Itt megnézhet egy videót is az Anna Fürdőről: