Anna GyógyfürdőAz ország egyik legrégebbi fürdője, hiszen az 1800-as évek végén nyitotta meg kapuit. Az Anna Fürdő kialakítását a török fürdők ihlették, a terveit pedig bécsi építészek készítették.

Település és fürdő

A Tisza és a Maros találkozásánál fekvő Szeged Csongrád megye székhelye, 160 ezer lakosával az ország negyedik legnagyobb települése. A Budapesttől 170 kilométerre fekvő város az ország más részeiről is jól megközelíthető, akár vasúton, akár autópályán. Szeged környékén az országos átlagnál magasabb a napsütése órák száma, ezért a “napfény városának” is szokták nevezni.

A településen már 1843-ban épült egy gőzfürdőt, amit az 1879-es árvíz elmosott. Bécsi építészek tervei alapján 1895-1896-ban épült a mai Anna Fürdő. A török fürdőkhöz hasonló kialakítású létesítmény kezdetben tisztasági fürdőként működött, a vízellátást a városi közmű hálózatról oldották meg, a meleg vizet kazánokkal állították elő. Az 1925-ben Hajdúszoboszlón talált termálvíz hírére a fürdő vezetősége 1927-ben kutatófúrást kezdeményezett és sikerült is találniuk egy meleg vizű forrást, a létesítmény vízellátását azóta a termálkútból oldják meg. Hamar kiderült, hogy a víz gyógyhatással is rendelkezik, így 1938 óra már gyógyfürdőként üzemelt az Anna Fürdő, amely 2004-ben egy teljes körű felújításon esett át és egy wellnessfürdő-részleggel bővült.

Gyógyhatás

Az Anna víz mozgásszervi betegségek, bőrbetegségek, nőgyógyászati problémák, légzőszervi panaszok, ivókúraként emésztőrendszeri betegségek kezelésére alkalmas. Mindezeken felül balesetek, műtétek utáni rehabilitáció során is hatékonyan alkalmazható.

Szolgáltatások

A patinás létesítményben gyógyvizes medencék, élménymedence, pezsgőágy-medence, pezsgőfürdő, gyermekmedence, valamint szauna világ működik. A fürdőben gyógyászati központ is található, ahol többféle fizioterápiás kezelést lehet igénybe venni, akár társadalombiztosítási finanszírozással is.

Az Anna Fürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

Az Anna Fürdő nyitvatartási idejét itt találja!Elérhetőség

6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 24.

Telefon: +36-62-553-330

weboldal


Nagyobb térképre váltás