Martfű termálfürdő kültéri gyógyvizes medenceMartfű sokáig az iparáról volt ismert. Azonban a martfűi termálfürdő megnyitása óta egyre többen kifejezetten kikapcsolódási céllal keresik fel a Szolnok közelében lévő kisvárost.

Település és fürdő

Az 1989-ben városi rangot kapott Martfű Jász-Nagykun-Szolnok megyében található. A 6900 lakosú település az Alföld közepén, Budapesttől 120, Szolnoktól 18 kilométerre fekszik. Martfű neve sokak számára a Tisza cipő kapcsán lehet ismerős, ugyanis a lábbeliket sokáig itt gyártották. A település ipara most is jelentős, például a Heineken egyik magyarországi gyára is Martfűn működik.

Az itteni termálfürdő azon kevés hasonló hazai létesítmények közé tartozik, amely magántulajdonban van. A Martfű Termál SPA tulajdonosa 2003-tól kezdve jelentős fejlesztéseket valósított meg a termálvízre alapozva. A fürdőhöz kapcsolódva egy szálloda és egy kemping is üzemel.

Gyógyhatás

A 62 fokos termálvíz 2003 óta gyógyvíz minősítéssel is rendelkezik. A jódos, brómos, fluoros gyógyvíz a mozgásszervi betegségek, ízületi gyulladások, izomfájdalmak enyhítése mellett néhány bőrbetegség – pikkelysömör, ekcéma – kezelésére is alkalmas. Ezen felül hatékony egyes nőgyógyászati betegségek, valamint szív- és érrendszeri betegségek, érszűkület kezelésére.

Szolgáltatások

A fedett fürdőrészben összesen öt medence található. Sportrendezvényekre is alkalmas úszómedence, gyógyvizes medencék, aquafitness medence, valamint egy gyermekmedence. A fürdő wellness részlegében masszázsok vehetők igénybe, játszószoba működik, valamint szauna és sóbarlang is található.

A Martfűi Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A Martfűi Termálfürdő nyitvatartási idejét itt találja!Elérhetőség

5435 Martfű, Ifjúság utca 2.

Telefon: +36-56-580-570

weboldal


Nagyobb térképre váltás