Hegykő gyógyfürdő

  • Az ország egyik legmagasabb ásványianyag-tartalmú gyógyvizében fürödhetünk Hegykőn.

  • Az osztrák határ közelében fekvő Hegykői Termálfürdőt imádják az osztrák és német vendégek, de újabban egyre több hazai turista is felfedezi.

Tudnivalók és érdekességek Hegykőről

1. Hegykő község a nyugati határszélen, a Fertő-tó mellett, Soprontól 20 kilométerre található. A település a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén fekszik, amely 2003 óta a világörökség része. Jelenleg több mint 1500-an lakják Hegykőt, s azon kevés hazai település közé tartozik, amelynek az elmúlt években növekedett a lakosságszáma. Ebben nagy szerepet játszik a termálfürdő és Ausztria közelsége is.

2. 1969-ben találtak termálvizet Hegykőn, a fürdőt pedig 1971-ben nyitották meg. Hajdanában még csak szezonálisan volt nyitva, de szerencsére ma már egész évben üzemel. Hegykőt szoktuk úgy emlegetni, hogy valószínűleg az osztrák és a német vendégek körében ismertebb, mint itthon, ugyanis rengetegen keresik fel Ausztriából és Németországból a határ menti települést. Olyannyira, hogy a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött külföldi vendégéjszakák száma alapján Hegykő évek óta a tíz legnépszerűbb termálfürdős település közé tartozik.

Hegykő termálfürdő Fedett fürdő3. A Hegykőn feltörő termálvíz 2004-ben gyógyvíz  minősítést kapott. A hegykői gyógyvíz ásványianyag-tartalma meghaladja a literenkénti 11 ezer mg-t, ami nagyon magas értéknek, igazi ritkaságnak számít.

4. 1434 méter mélyről tör fel a nátrium-kloridos, alkáli hidrogén-karbonátos víz, ami fluort, ként és jódot is tartalmaz. Alkalmas műtéti utókezelések esetén, ízületi rándulásoknál, ficamoknál, izomhúzódásnál, nőgyógyászati gyulladásoknál, idült mozgásszervi betegségeknél, bőrgyógyászati problémáknál és általános roborálásra is. Belélegezve enyhíti a légúti panaszokat.

5. A hegykői termálfürdőben összesen nyolc medence várja a vendégeket, ebből kettő fedett. A létesítményben két gyógymedence, két termálmedence, wellness medence, úszómedence, tanmedence és gyermekmedence található. A fürdőben gyógyászati kezelések is elérhetők.

Hegykő termálfürdő

A Hegykői Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva olvashatja!

A Hegykői Termálfürdő nyitvatartási idejét itt találja!
Elérhetőség

9437 Hegykő, Fürdő utca 5.

Telefon: +36-99-540-220

Itt találja a fürdő weboldalát

Itt körülnézhet Hegykőn: