• Az ország egyik legmagasabb ásványianyag-tartalmú gyógyvizében fürödhetünk Hegykői Termálfürdőben.

  • Az osztrák határ közelében fekvő Hegykőt imádják az osztrák és német vendégek, de újabban egyre több hazai turista is felfedezi.

Tudnivalók és érdekességek a hegykői fürdőről

1. Hegykő község a nyugati határszélen, a Fertő-tó mellett, Soprontól 20 kilométerre található. A település a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén fekszik, amely 2003 óta a világörökség része. Jelenleg több mint 1500-an lakják Hegykőt, s azon kevés hazai település közé tartozik, amelynek az elmúlt években növekedett a lakosságszáma. Ebben nagy szerepet játszik a termálfürdő és Ausztria közelsége is.

2. 1969-ben találtak termálvizet Hegykőn, a fürdőt pedig 1971-ben nyitották meg. Hajdanában még csak szezonálisan volt nyitva, de szerencsére ma már egész évben üzemel. Hegykőt szoktuk úgy emlegetni, hogy valószínűleg az osztrák és a német vendégek körében ismertebb, mint itthon, ugyanis rengetegen keresik fel Ausztriából és Németországból a határ menti települést. Olyannyira, hogy a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött külföldi vendégéjszakák száma alapján Hegykő évek óta a tíz legnépszerűbb termálfürdős település közé tartozik.

Hegykő termálfürdő Fedett fürdő3. A Hegykőn feltörő termálvíz 2004-ben gyógyvíz minősítést kapott. A hegykői gyógyvíz ásványianyag-tartalma meghaladja a literenkénti 11 ezer mg-t, ami nagyon magas értéknek, igazi ritkaságnak számít.

4. 1434 méter mélyről tör fel a nátrium-kloridos, alkáli hidrogén-karbonátos víz, ami fluort, ként és jódot is tartalmaz. Alkalmas műtéti utókezelések esetén, ízületi rándulásoknál, ficamoknál, izomhúzódásnál, nőgyógyászati gyulladásoknál, idült mozgásszervi betegségeknél, bőrgyógyászati problémáknál és általános roborálásra is. Belélegezve enyhíti a légúti panaszokat.

5. A hegykői termálfürdőben összesen nyolc medence várja a vendégeket, ebből kettő fedett. A létesítményben két gyógymedence, két termálmedence, wellness medence, úszómedence, tanmedence és gyermekmedence található. A fürdőben gyógyászati kezelések is elérhetők.

Hegykő termálfürdő

Szubjektív vélemény a Hegykői Termálfürdőről

Viccesen azt szokták mondani, hogy annál az út menti lángososnál érdemes megállni, ahol sok kamionos is parkol… Ugyanez igaz arra, hogy azok a termálfürdők általában jó választásnak számítanak, ahol sok a német és az osztrák vendég. Utóbbiak nagyon megnézik, hogy melyik fürdőbe mennek és háklisak a szolgáltatások minőségére. S itt nem csak arról van szó, hogy Hegykő közel van a határhoz, mert ez a vendégkör, akár Magyarország közepére is elutazik egy jó termálfürdőért. A lényegre térve: szerintünk kifejezetten az ajánlott úti célok közé tartozik Hegykő, illetve a település termálfürdője. Érdemes arra a fürdő, hogy ismertebbé váljon a hazai fürdőkedvelők körében is.

A Hegykői Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva olvashatja!

A Hegykői Termálfürdő nyitvatartási idejét itt találja!
Elérhetőség

9437 Hegykő, Fürdő utca 5.

Telefon: +36-99-540-220

Itt találja a fürdő weboldalát

A település honlapja

Szállás Hegykőn

Kempingezésre a termálfürdő területén is lehetőség van, az áraikat itt találja. A település weboldalán pedig megnézheti összegyűjtve a hegykői szálláshelyek listáját. Apartmanházak, panziók, vendégházak is működnek Hegykőn.

A lenti térképen láthatja, hogy merrefelé található a termálfürdő:


Itt megnézhet egy kisfilmet is Hegykőről: